| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi Ozljede sustava za kretanje kod trkača u Sport forumu; To se zove chondromalatia patellae, ili jednostavnije rečeno - oštećena je jedna od hrskavica u koljenu. Ta stvar je neizlječiva, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,578
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede sustava za kretanje kod trkača To se zove chondromalatia patellae, ili jednostavnije rečeno - oštećena je jedna od hrskavica u koljenu. Ta stvar je neizlječiva, liječe se samo simptomi, a mislim da neki oblik toga ima barem 75% rekreativaca. Radi vježbe za jačanje kvadricepsa, nakon trčanja stavi led 5-10 minuta i redovito se isteži! Ja osobno koristim i glukozamin, nekima pomaže, nekima ne. Pokušaj s njim, ali moraš znati da se prvi rezultati vide tek nakon 2-3 mjeseca redovitog uzimanja. Dnevna doza je između 1 500 i 2 000 mg. Definitivno bi trebao izbjegavat trčanje na tvrdim podlogama - beton, asvalt, a i neravne bi trebao izbjegavat. To može biti uzrokovano ravnim stopalima, ali i ne mora. Bilo bi dobro da nabaviš primjerene uloške, jer će te ravna stopala sigurno ograničavat u trčanju. |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Ozljede sustava za kretanje kod trkača samo što se ja nisam bavio nikakvim sportom zadnjih 10 godina pa čak ni rekreativno....vrlo rijetko...i mislio sam trčat po livadi, nadam se da nije neravna. Hvala
__________________ Moj blog o Internet zarada! - NOVI DOKAZ ISPLATE! |
| | |
| | #23 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 16-10-07 Godina: 36
Poruka: 1
![]() | Re: Ozljede sustava za kretanje kod trkača pozdrav svima. molim vas za odgovor na jedno pitanje.vec 20 dana me muci ozljeda koju sam vjerovatno dobio na nogometu i to prilikom udarca u potkoljenicu neposredno ispod koljena.bol se očituje prilikom penjanja stepenicama(svaka 5,6 stepenica),zatim prilikom uvijanja.bol je ostra i trenutna.hodam normalno i ne boli me prilikom hodanja.jednostavno me bol presjece ako nekako nezgodno stanem.bol se javlja otprilike 4,5 centimetara ispod koljena,prema izvana.na dodir ne osjecam nikakvu bol vec mi se cini kao da je iznutra.prilikom pregleda kod ortopeda nije utvrdjeno nista osim da me boli kod uvijanja.doktor sumnja na prenaprezanje vanjskog ligamenta ali ovo jednostavno predugo traje.koristio sam heparin i deep relief,koristim i dalje ali pomaci su mali.molim vas odgovor na mail ili forum:moj mail je mornar385@gmail.com. vljda ce dr jekill vidjeti ovaj moj upit.hvala |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede sustava za kretanje kod trkača To što imaš zove se femoropatelarni sindrom i dosta je zeznuta stvar. Najveći problem je bol koja nikako da prođe. Stvar se rješava otprilike ovako: strogo mirovanje 10-14 dana uz obavezno hlađenje bolnog mjesta više puta na dan (izbjegavaj led, gelovi su bolji). Nakon toga (kad bol nestane) počinje se sa laganim pravocrtnim trčanjem, plivanjem i vožnjom bicikla. Nakon 4-6 tjedana počinje se sa uobičajenim treninzima (ali laganog intenziteta) teretanom. Ako se u toku toga opet pojavi bol - sve iz početka! |
| | |
| | #25 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 01-02-08
Poruka: 3
![]() | Re: Ozljede sustava za kretanje kod trkača Bok! Imam jedan problem i nadam se da će mi dr Jekyll odgovorit. Bavim se trčanjem i već neko vrijeme boli me s unutrašnje strane lijevog stopala (mislim da se radi ili o navikularnoj kost ili možda 'first cuneiform'). Odnosno osjetila bi bol prilikom masaže stopala u jednoj točki. Prilikom trčanja to mi ne smeta toliko, malo osjetim ali mogu trčat. Odnosno nisam se previše obazirala na to, do nedavno. Možda sam samo hipohondar ali malo sam istraživala i došla do zaključka da bi se moglo radit o stres frakturi navikularne kosti. I to me zabrinjava. Inače redovito radim vježbe za stopala (i više puta dnevno), masiram ih, nosim sportske uloške. Pred godinu i pol sam imala plantarni fascitis i zbog toga dosta pazim na stopala. Prije nekog vremena to me više boljelo na desnoj nozi i onda sam to dosta masirala, pretiskala sam tamo točku gdje me boljelo i nekako je prošlo. Čini mi se da me na ovoj nozi više boli. Trenutno kod hodanja osjetim bol kad malo više stanem na unutrašnji dio stopala. Sada nekoliko dana sam odlučila ne trčat, nego to ledim. I sada pitanja: Da li kod stres frakture osoba može uopće normalno hodat, koliko vremena treba da to zaraste? I da, da li se baš mora stavit gips kod takve ozljede. Koliko traje takav oporavak? Da li ta bol može imati veze sa hallux valgusom? Tek za par dana idem kod doktora a teško mi je čekat do tada pa me zanimaju vaši odgovori. |
| | |
| | #26 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede sustava za kretanje kod trkača Moje isprike, imam probleme s pretplatama, i tek sad sam vidio tvoj post! Vjerovatno si već bila kod doktora pa napiši što ti je on savjetovao, a ja ću ti nakon toga savjetovati sa sportske strane kako to ide. |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 16-04-08
Poruka: 1
![]() | Re: Ozljede sustava za kretanje kod trkača dragi Dr Jekyll imam jedno pitanje... muci me bol u potkoljenicama, lijeva je kriticnijanego desna, redovito trcim i mislim da sam si nesto raštimala tamo dolje. nemam pojima o anatomiji pa cu laicki pokusat docarati. taman fino na polovici lijeve potkoljenice osjecam jednu liniju boli, imam osjecaj kao da me cijela kost potkoljenice boli, kao da je natucena, boli i na dodir, inace imam ravna stopala pa mislim da je s tim povezano mozda... prije dok se jos nisam okusala u trcanju, i dok nisam malo nabila kondiciju, znalo bi me prilikom nekog zesceg brzog pjesacenja poceti jako boljeti potkoljenice s prednje strane, vise je to bilo poputa bolnog zatezanja. definitivno je problem u losim tenisicama ali i u mom nacinu hodanja jer stupam jako s petama i stopala izbacujem prema van. no sada trcim u sportskim tenisicama ali situacija nije puno bolja... imas li kakav savjet za mene, bila bi ti jako zahvalna pozz |
| | |
| | #28 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede sustava za kretanje kod trkača Najvjerovatnije se radi o trkačkoj potkoljenici koja je opisana ovdje: Ozljede sustava za kretanje kod trkača |
| | |
| | #29 (permalink) | ||
| Akademik Foruma Datum registracije: 02-06-06 Lokacija: somewhere beyond nowhere Godina: 22
Poruka: 3,507
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede sustava za kretanje kod trkača Citat:
Krenio sam nedavno opet trčati i to po neravnom terenu i ima jedna dosta strma uzbrdica i poslije toga dosta dugačak blagi spust, pa mislim da je tu došlo do preforsiranja koljena ![]() I da još nešto, nije nateklo koljeno, samo "podjebava" kad hodam i kad trčim, a kad radim čučnjeve najviše osjetim kad sam u poluspustu tj. kad ni kad sam skroz dole ni skroz gore nego između. Nikad nisam imo nikakvih problema ni sa zglobovima ni koljenima ni nogama pa mislim da je neka teška ozlijeda, samo mi sad smeta kod trčanja i treniranja. Pa ako imaš ikakav dodatni savjet za što brže i kvalitetnije ozdravljenje, hvala.
__________________ ~Who dares, wins^Semper fi^ Citat:
| ||
| | |
| | #30 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede sustava za kretanje kod trkača Što se istezanja tiče, ima dobra knjiga o tome koja se može downloadat na eMule-u. Naslov je Stretching, autor je Bob Anderson. Za same vježbe za snagu, na žalost nemam, ali to su jednostavne vježbe tako da ih samo prema opisu možeš točno radit. |
| | |
![]() |
| Tagovi: ozljede, trcanje |
« Kreatin
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:56.

- NOVI DOKAZ ISPLATE!