Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi Ozljede u sportu u Sport forumu; Pa evo, prije otprilike 4 tjedna, doma nakon treninga sam vježbao shadowboxing, slučajno sam udiro lijevom nogom o stol, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-05-07, 01:00   #11 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,400
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan
Re: Ozljede u sportu

Pa evo, prije otprilike 4 tjedna, doma nakon treninga sam vježbao shadowboxing, slučajno sam udiro lijevom nogom o stol, nekoliko centimetara više od lijevih prstiju. Boli me i još danas, ne toliko koliko prvih tijedan i pol dana, ali kad pritisnem od nešto, to me jako nervira. Bojim se da ta ozlijeda neće proći jer sam prije 2 mjeseca na vražji neizravni tapet udrio savinitum palcom desne noge i dan danas me boli kad savinem palac i pritisnem o nešto, i za razliku od noge, zna dobro zaboliti. Jel postoji išta što bi moglo pomoći?

Isto tako, nije veznano za sport ali sam prije otrpilike osam godina bio gurnut sa stola na pod, gdje sam udrio mjestom kojim se spaja stoplao i cijevanica, vjerovatno gležanj, na lijevoj nozi, lijevoj prednjoj strani. Uvijek kad sam od tada vrtio stopalom gore - dolje u krugu Čuo bi se na dnu zveket i poslije na vrhu zveket, tipa onih kad prst istegneš. Kad bih stopalo pomako gore, taj zveket bi se čuo, i kad bih opet pomako gore ne bi se čuo jer bi prvo morao opet dolje. Znači neki k* je tu ostao, iako sam bio u gipsu i sl. Nedavno sam počeo osijećati male smetnje u tom dijelu kad bih ga prislonio na nešto, tipa stolicu, dok na drugoj nozi se to ne osiječa. Jel se ikako može to riješit nečim?
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-05-07, 01:17   #12 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,581
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
Pa evo, prije otprilike 4 tjedna, doma nakon treninga sam vježbao shadowboxing, slučajno sam udiro lijevom nogom o stol, nekoliko centimetara više od lijevih prstiju. Boli me i još danas, ne toliko koliko prvih tijedan i pol dana, ali kad pritisnem od nešto, to me jako nervira. Bojim se da ta ozlijeda neće proći jer sam prije 2 mjeseca na vražji neizravni tapet udrio savinitum palcom desne noge i dan danas me boli kad savinem palac i pritisnem o nešto, i za razliku od noge, zna dobro zaboliti. Jel postoji išta što bi moglo pomoći?

Isto tako, nije veznano za sport ali sam prije otrpilike osam godina bio gurnut sa stola na pod, gdje sam udrio mjestom kojim se spaja stoplao i cijevanica, vjerovatno gležanj, na lijevoj nozi, lijevoj prednjoj strani. Uvijek kad sam od tada vrtio stopalom gore - dolje u krugu Čuo bi se na dnu zveket i poslije na vrhu zveket, tipa onih kad prst istegneš. Kad bih stopalo pomako gore, taj zveket bi se čuo, i kad bih opet pomako gore ne bi se čuo jer bi prvo morao opet dolje. Znači neki k* je tu ostao, iako sam bio u gipsu i sl. Nedavno sam počeo osijećati male smetnje u tom dijelu kad bih ga prislonio na nešto, tipa stolicu, dok na drugoj nozi se to ne osiječa. Jel se ikako može to riješit nečim?
Što se tiče takvih ozljeda, uvijek je najbolje što prije staviti led na njih, dakle odmah nakon ozljede. Led smanjuje bolove, te sprječava nastanak otekline, koja može biti uzrokom mnogih komplikacija nakon određenog vremena. Ako posumnaš da je nešto puklo, prije odlaska na Hitnu (ili dok čekaš Hitnu) primjeni nešto što se pamti akronimom ICE (kao tvoje nick), a to označava: I = imobilization (imobilizacija ozlijeđenog dijela, uvijek se učvrste dva susjedna zgloba, tako da nema micanja između njih), C = cold (dakle staviti led, ili hladiti na druge načine) i E = elevation (ozlijeđeni dio podići ako je to moguće). Za imobilizaciju koristi bilo šta čvrsto i ravno te te predmete dobro zavezati (ne prejako da se ne zaustavi cirkulacija krvi), a led ne stavljaj na kožu direktno. Ako nema ništa drugo, dobra je i obična kuhinjska krpa.
Što se tiče udarca nogama u pod i stol, postoji mogućnost da je došlo do napuknuća malih kostiju u stopalu i palcu, i definitivno treba otići snimiti rentgenske snimke oba stopala da se ne bi previdjelo nešto takvo. Makar su to male kosti, lomovi na određenim mjestima ponekad zahtijevaju gips.
Što se tiče one stare ozljede, moguće je da je došlo prilikom ozljede do parcijalnog prijeloma jedne ili više kostiju u zglobu, koji je nepravilno srastao te sada uzrokuje probleme. To će se vidjeti na rentgenu, ali upozori svoga liječnika na to, da se zabilježi na uputnici, pošto su različiti kutovi snimanja za stopalo i gležanj. Ako liječnik opće prakse slučajno zaboravi, napomeni liječniku radiologu koji radi na rentgenu.
Dakle, definitivno ti preporučujem rentgensku snimku oba stopala, imaš ozbiljnih razloga za to, pogotovo zbog sporta kojim se baviš. A što se tiče bolova u zglobu, mislim da će kao privremeno (možda i trajno) rješenje dobro poslužit kvalitetan steznik.
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-05-07, 01:27   #13 (permalink)
ice
Banned

ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

E hvala ti na odgovoru, svaka čast, dat ću ti rep+ čim bude moguće.

Desni palac ne predstavlja problem, jer boli jedniko kad ga savijenog pritiskam od nešto, a za to nemam nekih razloga. Evo napipavanjem dokučio sam da je tu mala, okom skoro nevidljiva tvrda izbočina. Evo ako je to moguće riješiti volio bih neku utjehu , problem je ut ome što se ja nisam obazirao na tu ozlijedu, mene je bolilo dok sam oblačio patike, a i trenirao sam s tom nogom.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-05-07, 01:32   #14 (permalink)
Akademik Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
E hvala ti na odgovoru, svaka čast, dat ću ti rep+ čim bude moguće.

Desni palac ne predstavlja problem, jer boli jedniko kad ga savijenog pritiskam od nešto, a za to nemam nekih razloga. Evo napipavanjem dokučio sam da je tu mala, okom skoro nevidljiva tvrda izbočina. Evo ako je to moguće riješiti volio bih neku utjehu , problem je ut ome što se ja nisam obazirao na tu ozlijedu, mene je bolilo dok sam oblačio patike, a i trenirao sam s tom nogom.
Dakle, ako si uspio napipat izbočinu postoji nekoliko mogućnosti:da je prijelom preobilno zarastao, da je na tom mjestu nastala cista, da je došlo do stvaranja lažnog zgloba (pseudoartroza), da se odlomio djelić kosti koji je ostao u tkivu itd. Ali to će se odmah vidjet na rentgenskoj snimci, za koju ti savjetujem da odeš što prije da ti snime. Problem je u tome, što se sve navedeno liječi operativno, ali ako nije neka ozbiljnija promjena možda i dobri ulošci za cipele mogu rješiti stvar.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-05-07, 01:36   #15 (permalink)
ice
Banned

Hvala opet. Znači u najgorem slučaju ću trebat operirat (nakon čega će bit k'o nova, jelda? ), a u najboljem slučaju dobijem uloške?
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-05-07, 12:40   #16 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Hvala opet. Znači u najgorem slučaju ću trebat operirat (nakon čega će bit k'o nova, jelda? ), a u najboljem slučaju dobijem uloške?
Prerano je još za reć kako će bit, jer možda nije ništa od ovog što sam nabrojao. Ona rentgenska slika će puno toga rasvijetlit pa ćemo onda bit pametniji
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-05-07, 22:04   #17 (permalink)
Starter

Datum registracije: 30-04-07
Godina: 20
Poruka: 10
jopa_zg se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
A koja te to sreća doletila da ti se to dogodilo? Šta učini crni pajo
maaa..... skije... al evo bas sam jucer opet istegnula ligamente al stopala pa sam u fazi leda i polar icea i te gluposti....
jopa_zg je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-05-07, 01:18   #18 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: jopa_zg Pogledaj Poruke
maaa..... skije... al evo bas sam jucer opet istegnula ligamente al stopala pa sam u fazi leda i polar icea i te gluposti....
A ja mislio da si muško Moja duboka isprika!
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-05-07, 12:24   #19 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-04-07
Godina: 21
Poruka: 115
baja_bajic se izdvaja iz mase

masnice i tu i tamo ukiljesteni zivac.

jedino cudno mi je bilo kad sam jednom nakon ragbija imo udubinu u misicu. oteklinu bi jos kuzio al udubina me zbunila
Odgovori sa citatom
Star 13-05-07, 22:33   #20 (permalink)
Starter

Datum registracije: 30-04-07
Godina: 20
Poruka: 10
jopa_zg se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
A ja mislio da si muško Moja duboka isprika!
hah.... a, cuj, s obzirom< da mi je avatar trojkica , nije bed....
jopa_zg je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ozljede, ozljede u sportu, sport

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:22.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114