| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi Ozljede u sportu u Sport forumu; Pa evo, prije otprilike 4 tjedna, doma nakon treninga sam vježbao shadowboxing, slučajno sam udiro lijevom nogom o stol, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,400
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede u sportu Pa evo, prije otprilike 4 tjedna, doma nakon treninga sam vježbao shadowboxing, slučajno sam udiro lijevom nogom o stol, nekoliko centimetara više od lijevih prstiju. Boli me i još danas, ne toliko koliko prvih tijedan i pol dana, ali kad pritisnem od nešto, to me jako nervira. Bojim se da ta ozlijeda neće proći jer sam prije 2 mjeseca na vražji neizravni tapet udrio savinitum palcom desne noge i dan danas me boli kad savinem palac i pritisnem o nešto, i za razliku od noge, zna dobro zaboliti. Jel postoji išta što bi moglo pomoći? Isto tako, nije veznano za sport ali sam prije otrpilike osam godina bio gurnut sa stola na pod, gdje sam udrio mjestom kojim se spaja stoplao i cijevanica, vjerovatno gležanj, na lijevoj nozi, lijevoj prednjoj strani. Uvijek kad sam od tada vrtio stopalom gore - dolje u krugu Čuo bi se na dnu zveket i poslije na vrhu zveket, tipa onih kad prst istegneš. Kad bih stopalo pomako gore, taj zveket bi se čuo, i kad bih opet pomako gore ne bi se čuo jer bi prvo morao opet dolje. Znači neki k* je tu ostao, iako sam bio u gipsu i sl. Nedavno sam počeo osijećati male smetnje u tom dijelu kad bih ga prislonio na nešto, tipa stolicu, dok na drugoj nozi se to ne osiječa. Jel se ikako može to riješit nečim? |
| | |
| | #12 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,581
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede u sportu Citat:
Što se tiče udarca nogama u pod i stol, postoji mogućnost da je došlo do napuknuća malih kostiju u stopalu i palcu, i definitivno treba otići snimiti rentgenske snimke oba stopala da se ne bi previdjelo nešto takvo. Makar su to male kosti, lomovi na određenim mjestima ponekad zahtijevaju gips. Što se tiče one stare ozljede, moguće je da je došlo prilikom ozljede do parcijalnog prijeloma jedne ili više kostiju u zglobu, koji je nepravilno srastao te sada uzrokuje probleme. To će se vidjeti na rentgenu, ali upozori svoga liječnika na to, da se zabilježi na uputnici, pošto su različiti kutovi snimanja za stopalo i gležanj. Ako liječnik opće prakse slučajno zaboravi, napomeni liječniku radiologu koji radi na rentgenu. Dakle, definitivno ti preporučujem rentgensku snimku oba stopala, imaš ozbiljnih razloga za to, pogotovo zbog sporta kojim se baviš. A što se tiče bolova u zglobu, mislim da će kao privremeno (možda i trajno) rješenje dobro poslužit kvalitetan steznik. | |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,400
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede u sportu E hvala ti na odgovoru, svaka čast, dat ću ti rep+ čim bude moguće. Desni palac ne predstavlja problem, jer boli jedniko kad ga savijenog pritiskam od nešto, a za to nemam nekih razloga. Evo napipavanjem dokučio sam da je tu mala, okom skoro nevidljiva tvrda izbočina. Evo ako je to moguće riješiti volio bih neku utjehu , problem je ut ome što se ja nisam obazirao na tu ozlijedu, mene je bolilo dok sam oblačio patike, a i trenirao sam s tom nogom. |
| | |
| | #14 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede u sportu Citat:
| |
| | |
| | #16 (permalink) | |
![]() | |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-04-07 Lokacija: zagreb Godina: 21
Poruka: 115
![]() | Re: Ozljede u sportu masnice i tu i tamo ukiljesteni zivac. jedino cudno mi je bilo kad sam jednom nakon ragbija imo udubinu u misicu. oteklinu bi jos kuzio al udubina me zbunila
__________________ We started off trying to set up a small anarchist community, but people wouldn't obey the rules. |
| | |
![]() |
| Tagovi: ozljede, ozljede u sportu, sport |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:22.

, problem je ut ome što se ja nisam obazirao na tu ozlijedu, mene je bolilo dok sam oblačio patike, a i trenirao sam s tom nogom.
), a u najboljem slučaju dobijem uloške?