Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi Ozljede u sportu u Sport forumu; Citat: Pravi autor: jopa_zg maaa..... skije... al evo bas sam jucer opet istegnula ligamente al stopala pa sam u fazi ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-05-07, 10:10   #21 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Re: Ozljede u sportu

Citat:
Pravi autor: jopa_zg Pogledaj Poruke
maaa..... skije... al evo bas sam jucer opet istegnula ligamente al stopala pa sam u fazi leda i polar icea i te gluposti....
Jel opet na skijanju? Jel možda koristiš kakav sistem priprema prije nego odeš na skijanje, ili ideš bez toga?
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 10:38   #22 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 443
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Općenito govoreći, koljena su mi slaba točka.
Jedne godine sam nakon višemjesečnog mirovanja započeo s intenzivnim trčanjem bez ugrijavnja što je dovelo do nastanka velikih bolova u koljenima nakon cca 3-4 tjedna trčanja. Bolovi su prestajali s prestankom trčanja, a javljajali su se čim bih hodao duže od 10-ak min. Pretpostavljam da se radilo o upali koljena.
Tek tada sam shvatio važnost kvalitetnog rastezanja i ugrijavanja, pa sada nemam nekih većih problema, iako i dalje se znaju javiti određeni bolovi ukoliko pretjeram s intenzitetom trčanja. Dodatno, nakon treninga nekoliko minuta hladim koljena hladnom vodom...

Možda, ako ima koja preporuka oko vježbi za ugrijavanje koljena...bilo bi korisno. )
maxie je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 10:42   #23 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,454
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

dok sam treniro hokej dobio pakom u jaja baš na dan kad mi se nije nosio suspenzor, i doibo dosta puta palicom po leđima (bio sam golman).
Ostavio sam se tog jer mi je klub bio jadan...
Adolon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 10:53   #24 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 443
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Kopačka u zube - dok sam bio golman u nogometu...
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 11:09   #25 (permalink)
Akademik Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
Općenito govoreći, koljena su mi slaba točka.
Jedne godine sam nakon višemjesečnog mirovanja započeo s intenzivnim trčanjem bez ugrijavnja što je dovelo do nastanka velikih bolova u koljenima nakon cca 3-4 tjedna trčanja. Bolovi su prestajali s prestankom trčanja, a javljajali su se čim bih hodao duže od 10-ak min. Pretpostavljam da se radilo o upali koljena.
Tek tada sam shvatio važnost kvalitetnog rastezanja i ugrijavanja, pa sada nemam nekih većih problema, iako i dalje se znaju javiti određeni bolovi ukoliko pretjeram s intenzitetom trčanja. Dodatno, nakon treninga nekoliko minuta hladim koljena hladnom vodom...

Možda, ako ima koja preporuka oko vježbi za ugrijavanje koljena...bilo bi korisno. )
Dakle, bolovi u koljenima su se javili radi preforsiranosti. Pošto si mirovao više mjeseci, potrebno je u ponovno rekreativno trčanje krenuti kao da si potpuni početnik (sve već opisano, da ne duljim)Zbog toga je došlo do preopterećenja hrskavice i samih bolova. Drugi mogući uzrok je pretvrda podloga za trčanje (koja u zadnje vrijeme gubi na važnosti) te sama oprema za trčanje.
Ako imaš takve kronične poteškoće, morao bi se svaki dan istezati, a još neposredno prije trčanja napraviti istezanje po programu za trčanje (dakle, već preporučena knjiga Stretching, autor Bob Anderson, imaju je po knjižnicama).
Nogometašima, koji su imali ozljede koljena, obično prije treninga dam jednu vježbu za zagrijavanje kvadricepsa i koljena, a izvodi se ovakorvo se napravi 30 normalnih čučnjeva, nakon toga 15 čučnjeva, ali tako da se u toku pokreta (negdje na polovici kad se ide spušta i podiže), nakratko zastane. Dakle čučanj je dvostupanjski, podijeljen na dva dijela. Nakon toga radi se 10 serija trostupanjskog čučnja - čučanj se podijeli na trećine, dakle zaustavi se dva puta u pokretu (4 ako brojimo i silaznu i uzlaznu putanj). Na tu vježbu posebno dobro regiraju nogometaši sa operiranim meniscima (iako pojma nemam zašto). Dakle, pokušaj tu vježbu, iako ju kisam radio s atletičarima, već samo s nogometašima. Također je vrlo bitna izvedba čučnja - koljena ne smiju preko zamišljene linije koja prolazi okomito na nožne prste. To je posebno bitno za osobe koje imaju probleme s koljenima. Pokušaj pa javi kako je.

Pokušaj malo smanjit vrijeme trčanja, promijenti podlogu ili obuću - iskusni trkači mijenaju obuću svakih 500 pretrčanih km, nije to bez razloga. Eksperimentiraj dok bolovi ne nestanu. Budi pažljiv pošto imaš problema s dvije najkritičnije točke - leđa i koljena. Bolje polako i sigurno, nego naglo !Nek ti bol bude granica - kad zaboli, treningu je kraj, pa makar trajao i 10 minuta. Forsiranje dok te boli vodi samo do veće ozljede!
P.S. jesi počeo s teretanom? Ako ideš 2 puta tjedno (kao potpora trčanju) mislim da leđa ne bi smjela biti problem. No, sam znaš najbolje, nema smisla forsirat.

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 14-05-07 u 11:12.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 19:01   #26 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,400
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

E jebi ga. Nemogu vjerovati... Namištao sam u teretani bench sa kosog ugla da mi bude ravan i kad mi odjednom otklizne i udre mi po palcu...

Napuhao se ispod i boli me kad diram prstom, a gore mi je taman zglob udrio... Jeli ovo može biti šta ozbiljno
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 19:14   #27 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
E jebi ga. Nemogu vjerovati... Namištao sam u teretani bench sa kosog ugla da mi bude ravan i kad mi odjednom otklizne i udre mi po palcu...

Napuhao se ispod i boli me kad diram prstom, a gore mi je taman zglob udrio... Jeli ovo može biti šta ozbiljno
Ništa čekat, imaš sreće da sam odma vidio! Led na palac (stavi led u neku gazu ili kru, ne direkt na kožu) i pravac na Hitnu! Imaš simptome loma kosti! Nemoj slučajno čekat do sutra! Javi što je bilo, poslo sam ti poruku i na pm za slučaj da ne vidiš ovdje!
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 21:55   #28 (permalink)
Starter

Datum registracije: 30-04-07
Godina: 20
Poruka: 10
jopa_zg se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Jel opet na skijanju? Jel možda koristiš kakav sistem priprema prije nego odeš na skijanje, ili ideš bez toga?
ne, ovaj put nije na skijanju.... neg bzvz na tzk. al inace sam trenirala atletiku pa mi se to i prije dogadjalo pa mi nije niš novo...tak da znam šta sve trebam i tak to... sad mi je već bolje. 2 dana malo šepam al poslje je ok...
jopa_zg je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-07, 05:54   #29 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,400
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Evo me, i još nisam išao na hitnu... Situacija je ista kao jučer.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-07, 10:49   #30 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
Evo me, i još nisam išao na hitnu... Situacija je ista kao jučer.
Stari, zezaš se, a moglo bi bit ozbiljno!Ako nisi sinoć otišao, odi danas, pogotovo ako je prst promjenio boju. Tu može svašta bit:lom, iščašenje, pokidani ligamenti i tetive, a u najboljem slučaju - ništa! Al po tvom opisu (bol na dodir, gubitak funkcije) stvarno bi trebo otić da ti to poslikaju. Vidiš da nakon noći nije bolje.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ozljede, ozljede u sportu, sport

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:23.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114