| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi Ozljede u sportu u Sport forumu; Bio sam jutros, hvala Bogu nije ništa.... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #32 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede u sportu E, to je dobra vijest! Bilo bi gadno da je nešto puklo, zna u takvim situacijam doć do oštećenja živaca i krvnih žila, kosti su još i najmanji problem! Nisam te htio plašit, al imam iskustva sa padovima utga na ruke i noge, gdje ljudi nisu na vrijeme otišli na pregled pa su imali po nekoliko operacija da im se spase prsti pošto im je uteg smrvio sve unutra. Nadam se da su ti dali upute za dalje, pa da se što prije vratiš vježbanju. |
| | |
| | #33 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,400
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede u sportu Hvala na dobrim namjerama. Imam još tjedan i pol članarine do isteka, pa se ne vraćam više tamo. Citat:
Zadnji Uredio ice : 15-05-07 u 12:44. | |
| | |
| | #34 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede u sportu Citat:
Ovo što ti imaš je najobičnija oteklina - stavi dvaput dnevno po 5-10 minuta led na to i nestat će kroz 2-3 dana. | |
| | |
| | #37 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,400
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede u sportu Nabavili su u utorak nove vreće, dosta tvrđe i teže, kako sam ih mazao zabolilo me par puta u zglobu desne šake ispod palca. Evo i danas me malo bolilo, ali sam otišao na trening i pažljivije sam udarao. Ali kako pomićem šaku gore dole, čujem kako zakljucne i u tom trenutku me zaboli. Jel bi trebao ići u doktora i šta bi to moglo bit? |
| | |
| | #38 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ozljede u sportu Citat:
Kao što znaš, šaka je puna kostiju i moguće je da je došlo do puknuća ili napuknuća jedne (ili više) od njih. Pošto ih ima puno i male su, takvi lomovi obično ne bole jako i ne predstavljaju veći problem. Druga mogućnost je da je došlo do ozljede tetiva ili ligamenata. Moguće je da je došlo i do ozljede pojedinog zgloba. To sve se može potvrditi (ili isključiti) rtg pregledom. S obzirom na podatak - nešto zakljucne - moguće je da je došlo do ozljede koja zahtijeva pregled lječnika. Ako je došlo do loma dijela kosti, postoji mogućnost da se taj dio negdje zaglavi i blokira ti zglob. U ovom tvom opisu, to je jedino što odudara i što je malo sumnjivo. Možda ne bi bilo loše da odeš na pregled ako se bol ne smiri kroz dan-dva. Izbjegavaj vreću, a kad ju budeš udarao (počni za 2-3 dana), počni lagano. Ako nema boli, polagano pojačavaj udarce, ali ne udaraj maksimalno jako barem još 10 dana. Ako se bolovi vrate, prekini trening i idi na pregled. Isto vrijedi ako se pojavi bilo kakva promjena u vidu pogoršanja. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: ozljede, ozljede u sportu, sport |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:56.