Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi Plivanje u Sport forumu; Evo otvaram ovu temu da razmijenimo iskustva s ovim oblikom rekreacije. Svatko tko ima nešto za reći je dobrodoš...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-09-07, 14:04   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 419
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase
Plivanje

Evo otvaram ovu temu da razmijenimo iskustva s ovim oblikom rekreacije.
Svatko tko ima nešto za reći je dobrodošao. Od pravilnih tehnika i stilova plivanja, njihovog utjecaja na pojedine dijelove tijela, ulogu plivanja u rehabilitaciji, mjesta gdje se može plivati, terminima,....

Evo za početak mene zanima uloga plivanja u liječenju problema s lumbalnom kralješnicom pa ako netko ima iskustva
ponestalo perja.
maxie je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 11:41   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 05-04-06
Poruka: 307
Phoenix se izdvaja iz mase
Re: Plivanje

Je li zna netko tko trenira plivanje zašto leptir disciplina i slobodno nemaju isti okret ? Jasno mi je da u leptir načinu moraš s obje ruke dotaknuti rub bazena pa se okrenuti, dok u slobodnom ne moraš na okretu ništa dotaknuti rukama već se okreneš i nogama odgurneš i nastaviš plivati. To me zanima jer istražujem mogućnost bi li plivanje leptirom moglo ikako konkurirati po brzini kraulu. Evo za usporedbu svjetski rekordi u malim bazenima:

50 m freestyle 20.81 Duje Draganja
50 m butterfly 22.60 Kaio Almeida

Leđno i prsno su ipak sporije discipline:

50 m backstroke 23.27 Thomas Rupprath
50 m breaststroke 26.17 Oleg Lisogor
Phoenix je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 12:58   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 30-12-07
Godina: 27
Poruka: 1,115
bbbtrnje se izdvaja iz masebbbtrnje se izdvaja iz masebbbtrnje se izdvaja iz masebbbtrnje se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Phoenix Pogledaj Poruke
Je li zna netko tko trenira plivanje zašto leptir disciplina i slobodno nemaju isti okret ? Jasno mi je da u leptir načinu moraš s obje ruke dotaknuti rub bazena pa se okrenuti, dok u slobodnom ne moraš na okretu ništa dotaknuti rukama već se okreneš i nogama odgurneš i nastaviš plivati. To me zanima jer istražujem mogućnost bi li plivanje leptirom moglo ikako konkurirati po brzini kraulu. Evo za usporedbu svjetski rekordi u malim bazenima:

50 m freestyle 20.81 Duje Draganja
50 m butterfly 22.60 Kaio Almeida

Leđno i prsno su ipak sporije discipline:

50 m backstroke 23.27 Thomas Rupprath
50 m breaststroke 26.17 Oleg Lisogor
evo ja sam se 12 godina bavio plivanjem pa ti mogu odgovorit...

leptir i prsno imaju drugacije okrete zbog samog ulaska u okret

kad plivas kraul prije nego sto napravis okret, na zid ulazis sa jednom rukom naprijed pa automatski radis okret (kolut) jer bi ti puno vise vremena trebalo da napravis okret da se samo okrenes bez koluta...

a kad plivas prsno i delfin na zid dolazis sa obadvije ruke i jako je tesko napravit kolut, pa onda se sto brze primis za zid i okrenes...

sta se tice konkuriranja delfina kraulu, to se nemoras brinut bas zbog tog okreta delfin, jer je sporiji a i tehnika delfin je za nijansu sporija od kraula

evo neznam koliko sam objasnio al nadam se da ce ti pomoc video:
Ovaj prvi je kraul:

Delfin:

Evo nadam se da su ti snimke bolje pojasnile

Bolje je zbog Parkinsa malo proliti,
nego zbog Alzheimera ne popiti
bbbtrnje je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 13:03   #4 (permalink)
Regularni forumas

Hvala na odgovoru. Imao bih još jedno pitanje. Je li rekreativcu teško naučiti plivati leptir i je li se isplati učiti prvenstveno zbog kondicije, izdržljivosti i drugog?
Phoenix je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 13:27   #5 (permalink)
prof. Foruma

bbbtrnje se izdvaja iz masebbbtrnje se izdvaja iz masebbbtrnje se izdvaja iz masebbbtrnje se izdvaja iz mase

pa neznam sad ja sam rekreativac ali znam plivati leptir pravilno i relativno brzo...ali to je zbog mog bavljenja plivanjem dok sam bio mladji...

a sto se tice zbog ceg se isplati mogu ti rec da ti plivanje moze pomoci u svim oblicima zdravlja pa tako kondicije, srca a i izdrzljivosti ako malo ozbiljnije plivas...

meni je plivanje osobno super sport i ne bih mogao bez vode ni 1 dan...

a di si ti mislio pocet trenirat?

bbbtrnje je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 13:29   #6 (permalink)
Banned

Datum registracije: 11-04-08
Godina: 22
Poruka: 167
Sremac se izdvaja iz mase

Ja znam plivat samo kerecji stil
Sremac je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 13:31   #7 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: Sremac Pogledaj Poruke
Ja znam plivat samo kerecji stil
Wtf is this??

bbbtrnje je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 13:32   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 11-04-08
Godina: 22
Poruka: 167
Sremac se izdvaja iz mase

Pa kako kerovi plivaju, tako i ja
Sremac je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 13:34   #9 (permalink)
Regularni forumas

Zapravo nisam mislio počet trenirat. Sa 21 godinom to je malo kasno, ali mislio sam radi zdravlja malo krenuti plivati... Dosta brzo plivam kraul, ali eto palo mi je na pamet da bih možda mogao naučiti nešto novo odnosno da bih mogao naučiti plivati leptir. Ipak. ako bih to sam pokušavao naučiti osuđen sam na neuspjeh ili?
Phoenix je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 13:37   #10 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: Phoenix Pogledaj Poruke
Zapravo nisam mislio počet trenirat. Sa 21 godinom to je malo kasno, ali mislio sam radi zdravlja malo krenuti plivati... Dosta brzo plivam kraul, ali eto palo mi je na pamet da bih možda mogao naučiti nešto novo odnosno da bih mogao naučiti plivati leptir. Ipak. ako bih to sam pokušavao naučiti osuđen sam na neuspjeh ili?
pa nisi ali trebao bi imati nekoga da ti pokaze tehniku i nacin...ipak nije samo tako nauciti to, treba tu i koordinacija

bbbtrnje je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: plivanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:40.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108