Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi Podizanje tjelesne mase ?! u Sport forumu; Neznam za slatkiše... To ti neće pomoć. Ako budeš uzimao slatkiše prije treninga krvni tlak će ti se ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-08-07, 23:30   #21 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,400
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan
Re: Podizanje kilaže ?!

Neznam za slatkiše... To ti neće pomoć. Ako budeš uzimao slatkiše prije treninga krvni tlak će ti se naglo promijenit i umorit ćeš se ubrzo.
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-08-07, 23:31   #22 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-07-07
Poruka: 88
Lindemann je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: Lindemann Pogledaj Poruke
A i pretpostavljao sam da je parizer, pasteta, majoneza i sl. samo otrov!
To i ne namjevam uzimati nikada!

volio bi da mi dorucak 1. i vecera 2. budu manje-vise jedanko = mlijeko, kruh, dzem od marelica ili neki drugi..... + navecer banana i mlijeko.

MEdjuobroci - voce, povrce... zumanjak, bananana, jabuka, breskva....

2. medjuobrok - slatkisi ... cokolada, jogurt, one "energetske vrecice" sa muslima i ostalim.....

jel bi to bilo dovoljno, uz fiz.vjezbu ??

i naravno "bogat" rucak uz meso na gradelama, i pire krumpir i salatu,
ili ribu na žalu, sa rizotom od skampa....

tako slasno, a opet misim da nije stetno ?*!
Lindemann je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-08-07, 23:44   #23 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-05-06
Poruka: 164
Saradomin se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Saradomin

Mozes za dorucak jest banane,jabuke,pahuljice,med,mlijeko,jaje(bjelanjak)...
Medjuobrok neku bananu,jabuku,jogurt...
Rucak piletinu,puretinu,rizu,tjesteninu,salate,krumpir,ribu...
Medjuobrok neko voce,sendvic,sir...
Vecera svjezi posni sir,sendvic,jogurt,hrenovke,jaja(omlet,na oko)...

Naravno neces sve to jest za veceru ili dorucak vec samo nesto od tog
Odgovori sa citatom
Star 03-08-07, 23:54   #24 (permalink)
ice
Banned

ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Sve to što si nabrojao za ručak je dobro, jedi koliko te volja.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-08-07, 23:55   #25 (permalink)
ice
Banned

Citat:
i naravno "bogat" rucak uz meso na gradelama, i pire krumpir i salatu,
ili ribu na žalu, sa rizotom od skampa....

tako slasno, a opet misim da nije stetno ?*!
Pazi da ne jedeš masno meso, nego se baziraj na puretinu i piletinu.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-08-07, 01:13   #26 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
Pazi da ne jedeš masno meso, nego se baziraj na puretinu i piletinu.
a teletina ?
Lindemann je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-08-07, 08:33   #27 (permalink)
Regularni forumas

Re: podizanje kilaze ?!

OK,
kao prvo hvala na savjetima.
I sorry na nekim necitljivim postovima nocas, razlozi su brojni.

Ovako...
manje-vise sam skuzio sto trebam i kako trebam radit/jesti.
Znaci, bitno je imati sto vise obroka. Bolje je 5-6 manjih, nego 1-2 veca na dan ?!

Sto se tice samih vjezbi ?
Jel moguce to izvesti samo doma, ili bi trebao kombinirati doma-vani (park, ili sl.)

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Što se tiče onih tvojih bolova moraš mi odgovorit na neka pitanja: čime se baviš u životu (tj. što radiš), koliko dugo već traju ti bolovi, što ih pojačava, što ih ublažava i kakvi su - tupi ili oštri? Pokušaj mi navesti što je više moguće detalja - uz takve bolove (i na tim mjestima) misima da nije pametno da uopće podižeš težinu.

Ali prvo idemo vidjet o čemu se uopće radi.

Zaboravio sam ti sinoc odgovoriti...

Radim u uredu, sjedim za stolom i laptopom poprilican dio dana!
Ove bolove sto osjecam u vratu i glavi i gornjem dijelu ledja... mislim da je to od sjedenja i kompjutera!
A ovo sa boli u donjem dijelu ledja, ponekad koljena... to nije cesto, ali me nekad samo "presjece". Uglavnom kad legnem na krevet, onako ravno (bez jastuka), prodje nakon par minuta!

To je to za sad
Lindemann je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-08-07, 09:06   #28 (permalink)
ice
Banned

Citat:
Bolje je 5-6 manjih, nego 1-2 veca na dan ?!
Tako je! Ali u ovom slučaju se potrudi da budu malo obilniji nego normalnom čovijeku.

Citat:
Sto se tice samih vjezbi ?
Jel moguce to izvesti samo doma, ili bi trebao kombinirati doma-vani (park, ili sl.)
Da! Imaš ultimativno sredstvo za otpor - a to je tvoja tjelesna težina. Jedino što ti treba je mjesto za trčanje. Možeš izvesti vježbe bez bučica, ali DEFINITIVNO bi bilo dobro da uskladiš rad sa bučicama.

Većina ljudi "plače" (ne kažem da i ti) na bolove u donjim leđima, ali nitko ne želi vježbati!
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-08-07, 13:33   #29 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Radim u uredu, sjedim za stolom i laptopom poprilican dio dana!
Ove bolove sto osjecam u vratu i glavi i gornjem dijelu ledja... mislim da je to od sjedenja i kompjutera!
A ovo sa boli u donjem dijelu ledja, ponekad koljena... to nije cesto, ali me nekad samo "presjece". Uglavnom kad legnem na krevet, onako ravno (bez jastuka), prodje nakon par minuta!

To je to za sad
Prvo bih ti htio dat jednu malu uputu: moglo bi se dogodit da kojiput Ice i ja istu stvar napišemo drugačije, možda čak i suprotno. Neka te to ne zbuni, jer jedna stvar se može objasnit na puno načina. Shvati to više kao dopunu, nego kontradiktornost. Neke stvari Ice bolje poznaje, neke ja. Ti uzmi sve u obzir i prilagodi sebi. Ako nešto nije jasno, pitaj.

Ako si bivši akoholičar, izbaci sve akoholno iz kuće, nemoj čak ni slatkiše ili kolače koji sadrže akohol imat u kući, izbjegavaj to. Nemoj pit nikakav akohol sve dok ne budeš sam u sebe siguran da ti jedna čašica ili noć pijanstva neće uzrokovat povratak na "stare staze". Akohola se teško riješit, ali brzo se ponovno navikne!

Što se bolova tiče, malo me brinu ovi bolovi u leđima i kojenima. Savjetovao bi ti da odeš liječniku prije nego se uhvatiš ikakvog programa za razvoj snage! Razvoj snage podrazumijeva djelovanje velikih sila na zgobove i tu stvar bi trebalo riješit, tj. iskristalizirat o čemu se radi.

Još jedna bitna stvar o kojoj će ti ovisit prehrana je stanje tvoje jetre! To je dosta bitno, jer ako si imao masne promjene na jetri ili cirozu (ili još imaš) hrana bi trebala biti lagana, bez previše masnoća sve dok se jetra ne vrati u normalu.

Dakle, drago mi je da si odlučio ozbiljno poradit na sebi. Ali da bi krenuo kako treba, moraš znati točno u kakvom stanju i za što ti je sposoban organizam! Odi liječniku opće prakse, reci da se želiš početi baviti sportom i da imaš te bolove pa su ti u nekom kubu (slaži ako moraš) reki da treba vidjeti razlog bolova i stanje jetre. Ako te liječnik ne shvati ozbiljno, pošalji ga u pm i odi drugome!

Nakon toga ćemo ti moć konkretno reć što je dobro za tebe, a što nije,tj. prilagodit intenzitete i najbolje te savjetovat!

P.S. nauči kuhat i pripremat hranu, ne moraš bit Stevo Karapandža, al to je dobro znat.

P.S.2 Zaboravio si napisat vrlo bitan podatak - koliko godina imaš?

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 04-08-07 u 13:37.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-08-07, 15:12   #30 (permalink)
Regularni forumas

Imam 22 godine!

A sto se tice jetre i zeludca... pa imam problema s tim!
Cesto mi se "dize zeludac", neka mucnina i stezanje u zeludcu.
Kaze doktor - mozda kiselina, ili slaba probava... pa mi je dao Target plus.

A koljena mi "puckaju" kod cucnjeva.
Ledja bole kod jacih napora - utega i sl.

Toliko za sad...
Lindemann je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: prehrana, tezina, tjelesna masa, vjezbanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114