| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi Podizanje tjelesne mase ?! u Sport forumu; Citat: Pravi autor: ice Zar nebi bilo bolje da odmah počne sa lakšim vježbama tipa sklekova i čučnjeva (... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) | ||
| Regularni forumas Datum registracije: 20-07-07
Poruka: 88
![]() | Re: Podizanje kilaže ?! Citat:
Citat:
Umoran sam od kad se probudim, pa dok ne zaspem opet! P.S. Pricao sam veceras sa svojim doktorom, i rekao mi je da mozda ne bi bilo lose da odem na test intolerancije organizma. mislim da se tako nekako zove! pomocu tog testa cu saznati sto smijem, a sto ne smijem jesti... koji vitamini i ostalo mi fali u organizmu, i tako cu lakse moci regulirati prehranu koja je optimalna za mene! Sto mislite o tome ?! | ||
| | |
| | #42 (permalink) | ||
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,400
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Podizanje kilaže ?! Citat:
I dobra je stvarr što si išao kod doktora, kad god se meni desila neka glupost uvijek sam bio lijen za ići ![]() Citat:
| ||
| | |
| | #43 (permalink) |
![]() | Re: Podizanje kilaže ?! Evo da se pohvalim, jutros sam se (neplanirano) probudio oko 5 sati, i mislio se sto bi mogao raditi - hocu li dalje spavati ili nesto korisno napravit. Lijepo sam uzeo biciklu, i otisao u jedan park za trcanje 5-6 km dalje od moje kuce! Bilo je dobro... rano ujutro, nije bilo puno guzve, svjezi zrak, dobar teren... Otrcao sam 40-ak minuta... nastojao sam slusati tijelo pa sam tako jedan dio trcao, jedan lagano hodao, a i odradio sam nekoliko dobrih sprinteva! Kasnije sam odradio na klupi cucnjeve i sklekove, pa malo na sipki - zgibove! I prije i poslije sam odradio dobro zagrijavanje i istezanje... I jos sam na kraju morao ici kuci pjesice, jer se bicikla pokvarila ![]() Dosta dobro za prvi dan, a ? ![]() Kad sam dosao sam pojeo, i samo kratko legao na krevet i zaspao (ne znam jel to dobro, al stvarno nisam mogao ostat budan vise). Trenutno se osjecam dosta dobro, imam lagane bolove u misicima, ali nista strasno... a bolove u koljenima, ledjima i ostalo - uopce ne osjecam niti malo ![]() |
| | |
| | #44 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Podizanje kilaže ?! Citat:
Ja sam krenuo sa pretpostavkom da Lind ne kreće od 0, nego malo ispod 0 (poznajem dobro njegovo stanje). Možda sam i malo preoprezan, ali bolje da mu damo za početak nešto lakše pa da on samoinicijativno (poput onog trčanja rano ujutro) doda neke aktivnosti, nego da mu složimo nešto što će ga opterećivat svaki dan. Iskreno, bojim se u kakvom mu je stanju jetra, pa ju ne žeim preopterećivat treninzima snage (za početak). Druga stvar je to što nisam siguran da li se zna pazit - mislim da bi bilo loše da zbog početne euforije počne forsirat. No, kako sam već napisao - on je taj koji mora odlučit, mi smo tu samo da pomognemo svojim savjetima i sugestijama. Lind: to što si išao rano ujutro trčat je izvrsna vijest i za svaku pohvalu, no pravi uspjeh će biti kad ti tako nešto postano dio života, aktivnost koju ćeš provodit svaki dan s veseljem. Upozoravam te da je to izuzetno teško, više psihički nego fizički. Ali vjeruj mi, ako ikada dođeš do tog stupnja osjet ćat ćeš se neopisivo. Poznajem maratonce koji imaju obitelji, uspješni su u poslu i toliko zdravi da bi po njima mogao knjige pisat - svi oni se slažu da im je trenig dio dana koji jedva čekaju! Možeš to nazvat ludošću, fanatizmom ili kako god već, ali ja stvarno zavidim čovjeku koji ima 70 godina i tjedno trči 150 km ko od šale! P.S. što se tiče onog testa intolerancije na hranu - to ti je jedna novost koja puno košta, a ne kaže ništa više nego standardni testovi! Dakle, među nama rečeno, jebo to! Ja bi ti ionako ( s vremenom) savjetovao dodatak vitamina i minerala koje bi uzimao svaki dan. Odi u najbližu apoteku i kupi najjeftinije vitamine i minerale koje možeš nać! Bitno je da dnevno popiješ 100% od najbitnijih vitamina i minerala, pogotovo se koncentriraj na kalcij (Ca), magnezij (Mg) i B-kompleks (tih B-vitamina ima od B1 do B12). Kalcij i magnezij su jako bitni za lokomotorni sustav te iamju još jako puno bitnih uloga u organizmu. B6 vitamin se naziva i vitamin snage - mislim da to dovoljno govori! Zadnji Uredio Dr Jekyll : 07-08-07 u 18:07. | |
| | |
| | #45 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Podizanje kilaže ?! Samo kratki komentar na ovo (ako smijem ) Nije ni ludost ni fanatizam jer dan koji započneš ujutro sa bilo kakvom tjelovježbom (umjesto u podne s prvom kavom u 1) uvijek je neuporedivo kvalitetniji i produktivniji. I ne samo da to vježbanje ujutro (kakvog god intenziteta bilo) donosi tjelesne prednosti , nego čak i više psihičke. Bar je kod mene takav slučaj. A onda taj dobar osjećaj sam po sebi izaziva "ovisnost". ![]() |
| | |
| | #47 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,400
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Podizanje kilaže ?! Bravo! To je za svaku pohvalu Ako sutra budeš osijeća bolove u mišićima - to je normalno to se dešava prva 2 tjedna otrpirlike, poslije nije više. Nemoj uzimat stanke treninga (tj, nemoj se odlučivat na odmore bez ikakvih treninga na više od 2 dana, jer sve ovo koliko si išao 1 korakom naprijed, tako ideš 2 unazad, trening treba postat životna rutina). Isto tako, radio si čučnjeve (tu se gađaju kvadricepsi) nemoj neglektirat ostale grupe mišića (list, zadnja loža) kao oni tipični štakori iz teretane koji treniraju ono šta vide na zrcalu. Ovo gore više manje dobro . Slijedeći put kada budeš radio sklekove bi mogao radit drukčiju varijaciju, npr. dijamantne sklekove (ruke skupa ispod glave postavljene) i radi drukčije vrste zgibova. Nemoj se bazirat na par vježbi pa samo njih radit - raznolikost je začin života ![]() Postoji pametna izreka - nemoj ugrist više nego što možeš prožvakat - tako ovih prvih 3-4 tjedana nemoj punim intenzitetom krenit. Da bi kuću napravio prvo ide temelj. Isto tako, vrlo važno, nemoj zaboravit jest. Ako si na poslu i jednsotavno nemaš kud i nemaš vremena pojesti nešto, ponesi sa sobom proteinski šejk. |
| | |
| | #50 (permalink) |
![]() | Re: Podizanje kilaže ?! OK decki, hvala svima na savjetima. Sve sam ove savjete sazeo na jedan papir (posebno trening, posebno prehrana), i nastavljam sa radom na sebi. Vjerojatno necu skoro dolazit na forum, pa vas pozdravljam. A ako bude nekih problema, znam gdje cu vas naci ![]() p.s. u ovih tjedan dana sto sam povecao obroke i ubacio trening, digao sam kilazu sa 79 na 81,5. |
| | |
![]() |
| Tagovi: prehrana, tezina, tjelesna masa, vjezbanje |
« breakdance!
|
Veslanje »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:26.

)