Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi Podizanje tjelesne mase ?! u Sport forumu; Citat: Pravi autor: prekro pozdrav! zelio bi podignuti misicnu masu, a samim time i tjelesnu...trenutno imam 65 kg i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-09-08, 10:18   #71 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 452
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase
Re: Podizanje tjelesne mase ?!

Citat:
Pravi autor: prekro Pogledaj Poruke
pozdrav!

zelio bi podignuti misicnu masu, a samim time i tjelesnu...trenutno imam 65 kg i 177 cm (imam 20 godina)! cilj mi je imati cca 75 kg...
procitao sam ovu temu i jos neke druge, shvatio sam neke stvari, ali jos puno toga ne znam (kako postaviti trening, kolko serija, ponavljanja raditi itd.)
odlazak u teretanu mi ne odgovara (iz vise razloga), pa bi vjezbao doma...
ne treniram nikakav sport (jedino tjedno odigram sat-dva nogometa) i nemam nikakvih zdravstvenih problema

vidim da na ovom forumu zbilja ima strucnjaka koji znaju, pa bi bio zahvalan kada bi mi netko slozio "plan i program rada"...ne treba to biti nista profesionalno, nije mi cilj izgledati ko bodybuilder

ako su vam potrebne jos neke informacije, pitajte...
za početak ti mogu reći da ćeš vrlo, vrlo teško dobiti 10kg KVALITETNE mase bez odlazaka u teretanu, odnosno bez rada sa utezima velikih težina. Radom kod kuće/bez utega možeš dobiti na snazi, izdržljivosti, eksplozivnosti,..itd, ali na masi vrlo malo. ovo ti kažem i iz osobnog iskustva.

tako da - radije preispitaj svoje motive i razloge za neodlazak u teretanu, prije nego doneseš definitivnu odluku. tek tada ima smisla slaganje nekakvog programa
ponestalo perja.
maxie je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 10:41   #72 (permalink)
Starter

Datum registracije: 01-09-08
Poruka: 4
prekro se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
za početak ti mogu reći da ćeš vrlo, vrlo teško dobiti 10kg KVALITETNE mase bez odlazaka u teretanu, odnosno bez rada sa utezima velikih težina. Radom kod kuće/bez utega možeš dobiti na snazi, izdržljivosti, eksplozivnosti,..itd, ali na masi vrlo malo. ovo ti kažem i iz osobnog iskustva.

tako da - radije preispitaj svoje motive i razloge za neodlazak u teretanu, prije nego doneseš definitivnu odluku. tek tada ima smisla slaganje nekakvog programa
hm...teretana mi je problem zbog toga sto prakticki zivim na dvije adrese, tj. zivim izvan zagreba a u zagrebu studiram...za vikende sam doma (gdi nemam teretanu), a kroz tjedan u zg. tu jos dodaj da sam doma mjesec dana izmedu zimskog i ljetnog semestra i cijelo ljeto...

nisam mislio dobiti tih 10 kg u kratkom roku...kaj nije moguce da dobivam 1 kg mjesecno (kvalitetne mase) ako vjezbam i kolko-tolko pazim na prehranu?

koji su to utezi velikih tezina? koje su to tezine? za mene je i uteg od 10 kg (za jednu ruku) velika tezina, a to vec imam doma...a nije ni problem kupiti jos 10 ili 20 kg (100-200 kn)

ali ajde, ako se zbilja ne moze doma to dobiti, onda bi mogao ici u teretanu (pa se slozi da kroz tjedan pojacano treniram, a za vikend odmor i vjezbe koje mogu doma...dal bi to bilo okej?) inace, osim gore spomenutog, razlog protiv teretane je i to sto sam puno komotniji ako vjezbam doma (vjezbam u bilo koje doba dana kad imam vremena, ne moram ici 10-15 min po kisi ili zimi do teretane i natrag, garant bi me uhvatila lijenost dosta puta pa nebi ni iso)
prekro je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 15:50   #73 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
nisam mislio dobiti tih 10 kg u kratkom roku...kaj nije moguce da dobivam 1 kg mjesecno (kvalitetne mase) ako vjezbam i kolko-tolko pazim na prehranu?)
ovisi kako vježbaš. naravno, pod uvjetom da je prehrana totalno sređena.

Citat:
koji su to utezi velikih tezina? koje su to tezine? za mene je i uteg od 10 kg (za jednu ruku) velika tezina, a to vec imam doma...a nije ni problem kupiti jos 10 ili 20 kg (100-200 kn)
za početak ti je dovoljno da nabaviš šipku i 30-40kg utega za nju + 2 bučice na koje možeš dodavati težinu. s time već možeš dosta napraviti. ako naučiš neke osnovne compound vježbe. za početak. kako s vremenom budeš vježbao tako ćeš morati dodavati nove težine. za ozbiljno dobivanje mase mora bi vježbati s min. 70-80% svoje težine ako ne i više. ako ti tako više odgovara ti daj. samo upitna je isplativost takvog pristupa i sa financijske i sa funkcionalne strane.

Citat:
ali ajde, ako se zbilja ne moze doma to dobiti, onda bi mogao ici u teretanu (pa se slozi da kroz tjedan pojacano treniram, a za vikend odmor i vjezbe koje mogu doma...dal bi to bilo okej?) inace, osim gore spomenutog, razlog protiv teretane je i to sto sam puno komotniji ako vjezbam doma (vjezbam u bilo koje doba dana kad imam vremena, ne moram ici 10-15 min po kisi ili zimi do teretane i natrag, garant bi me uhvatila lijenost dosta puta pa nebi ni iso)
ti vidi što ti više odgovara, ali ova kombinacija teretane preko tjedna (dovoljno je 3X tjedno) i još jednog treninga preko vikenda (kod kuće) je po meni sasvim dovoljna da postigneš svoj cilj kroz neko razumno vrijeme.
ponestalo perja.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 21:40   #74 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Godina: 1
Poruka: 3,726
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Citat:
...kaj nije moguce da dobivam 1 kg mjesecno (kvalitetne mase) ako vjezbam i kolko-tolko pazim na prehranu?
to je nemoguće
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-09-08, 22:27   #75 (permalink)
Protuha

Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,599
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan

moguce, al ne uz takav trening nego dobro isplaniran trening u teretani i pravilnu prehranu znaci 5 obroka dnevo 35-40g proteina u svakom obroku, tako regulirano moze ici do 2kg mjesecno... a uz trening doma i koliko toliko reguliranu prehranu tesko da ces 1kg kvalitetne miscne mase dobijati... jer vjerojatno vise ne rastes...

ja polako napredujem, drob je za pola skinut, trenutno na 89kg, do lita cu valjda doci na 96kg i smanjiti body fat skroz

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-09-08, 08:41   #76 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: Sahataba Pogledaj Poruke
moguce, al ne uz takav trening nego dobro isplaniran trening u teretani i pravilnu prehranu znaci 5 obroka dnevo 35-40g proteina u svakom obroku, tako regulirano moze ici do 2kg mjesecno... a uz trening doma i koliko toliko reguliranu prehranu tesko da ces 1kg kvalitetne miscne mase dobijati... jer vjerojatno vise ne rastes...

ja polako napredujem, drob je za pola skinut, trenutno na 89kg, do lita cu valjda doci na 96kg i smanjiti body fat skroz
okej, hvala...budem probao onda u teretanu ici. 1 kg mjesecno mi je uvrh glave, cak i sa pola kg nebi bio nezadovoljan. bitno mi je da steknem neku naviku treninga, da vidim kak reagiram na treninge i na koje vjezbe, pa ako "zagrizem" za to, onda se mogu jos uozbiljiti i poceti vise paziti na prehranu...

samo da jos pitam, kaj nebi trebalo biti da kad kreces trenirati (ajmo reci od nule) imas brzi napredak nego nego ko je vec postigo neku visu razinu utreniranosti (npr. ko na ispitu, uvjek je lakse doci od 0 do 20% nego od 20 do 40% itd.)?
prekro je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-09-08, 10:27   #77 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
samo da jos pitam, kaj nebi trebalo biti da kad kreces trenirati (ajmo reci od nule) imas brzi napredak nego nego ko je vec postigo neku visu razinu utreniranosti (npr. ko na ispitu, uvjek je lakse doci od 0 do 20% nego od 20 do 40% itd.)?
to stoji.
napredak također ovisi i o tvom tipu građe (ekto/endo/mezo) i godinama...
ponestalo perja.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-09-08, 16:36   #78 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,581
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Previše je "varijabli" u tvom planu, pa vjerujem da je osuđen na neuspjeh!

Ostavi se ti "što ako...", "a kad bi..." i ostalih filozofija i počni vježbat na teretani i pravilno se hranit. Žrtvuj koji vikend, ne moraš valjda baš svaki ići kući?
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-09-08, 16:53   #79 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Previše je "varijabli" u tvom planu, pa vjerujem da je osuđen na neuspjeh!

Ostavi se ti "što ako...", "a kad bi..." i ostalih filozofija i počni vježbat na teretani i pravilno se hranit. Žrtvuj koji vikend, ne moraš valjda baš svaki ići kući?
nije problem vikend, problem je recimo kad budem mjesec ili mjesec i pol doma...kaj onda raditi? pretpostavljam da bi bez treninga izgubio sve kaj sam prije dugo gradio...

ali ido budem u teretanu (jednu koja mi je relativno blizu u zg), pa budem prema onim tvojim uputama procijenio dal je dobra (makar pretpostavljam da je jer niti meni treba nesto ekstremno dobro niti ne vjerujem da teretana u centru grada nema dovoljno bucica)
prekro je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-09-08, 21:56   #80 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-10-07
Godina: 22
Poruka: 340
rommel~ se izdvaja iz maserommel~ se izdvaja iz mase

Citat:
nije problem vikend, problem je recimo kad budem mjesec ili mjesec i pol doma...kaj onda raditi? pretpostavljam da bi bez treninga izgubio sve kaj sam prije dugo gradio...

ali ido budem u teretanu (jednu koja mi je relativno blizu u zg), pa budem prema onim tvojim uputama procijenio dal je dobra (makar pretpostavljam da je jer niti meni treba nesto ekstremno dobro niti ne vjerujem da teretana u centru grada nema dovoljno bucica)
Nebi ako budeš nastavio vježbat i pravilno jest nećeš izgubit iako ne budeš imao pristup teretani. Improviziraj. Pogledaj jeli tu doma kada si mjesec dana ima koja teretana, ako ne iskoristi šta se da iskoristit i drži se prehrane. Ako hoćeš, naći ćeš način bez obzira na uvijete, ako nečeš zajebi sve.
rommel~ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: prehrana, tezina, tjelesna masa, vjezbanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:05.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114