Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi Pomoc/Pitanje/Zamolba u Sport forumu; Ovako imam 16 godina,visina mi je 183cm tezina 85.Imam problema u podrucju trbuha nogu i prsa(masnoca ).Dakle ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-09-07, 13:01   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-01-06
Godina: 17
Poruka: 305
Reaper je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Reaper
Pomoc/Pitanje/Zamolba

Ovako imam 16 godina,visina mi je 183cm tezina 85.Imam problema u podrucju trbuha nogu i prsa(masnoca ).Dakle htio bih ako netko mi moze pomoc u vezi toga,sta preporuca(samo da se ne komplicira ono keep it simple i da nemoram puno novaca trosit)Pitam vas ovo jer sam vec pokusao nesto ali krenem pa stanem neznam kako treba prehrana nacin blabla i tako kompliciram si zivot bezveze,pa ako netko moze pomoci. Hvala!
Reaper je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 13:04   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Godina: 23
Poruka: 3,564
mirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono nešto
Re: Pomoc/Pitanje/Zamolba

trbusnjaci,sklekovi i cucnjevi,rado koliko mozes,nemoj pretjerivat pa da te poslije boli,s vremenom ces moci raditi to troje sve vise,to ti je za salo,a mozes dobiti vec oblik misica,jedi 3 put na dan,ali nikad kasno navecer,siguran sam da ce se prvi rezultati pokazati vec za tjedan dana
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 13:14   #3 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Citat:
Pravi autor: mirin979 Pogledaj Poruke
trbusnjaci,sklekovi i cucnjevi,rado koliko mozes,nemoj pretjerivat pa da te poslije boli,s vremenom ces moci raditi to troje sve vise,to ti je za salo,a mozes dobiti vec oblik misica,jedi 3 put na dan,ali nikad kasno navecer,siguran sam da ce se prvi rezultati pokazati vec za tjedan dana
Ovo što je napisao nije istina. Salo oko stomaka nećeš maknuti tako da ojačaš trbušne mišiće, već da spržiš salo. Salo se prži kondicijskim vježbama. Sad kad kažem kondicija vjerojatno si pomislio na dugo lagano trčanje. To je ok, za početak. Ali da bi stvarno ubrzao skidanje masnog tkiva moraš primjeniti intenzivne kondicijske vježbe. Znači šprintevi (ravni i uzbrdo, pazi na koljena), vijača, medvjeđi hod, shadowbox... Ima toga masu. Što je intenzivnije, to je bolje. S druge strane, morat ćeš radit i vježbe kao sklekove, zgibove, čučnjeve...
S velikim ponavljanjima. Znači napravi pojedine vježbe najviše koliko možeš, 2 do 3 ponvljanja prije nego padneš.

Prehrana - Nemaš ti salo oko stomaka zato što si previše jeo, nego zato što si jeo učestalo "junk food". Mislim da bi 85 kila na tvoju visinu i godine bile sasvim dovoljno da si bio sportski aktivan i malo manje jeo slatkiše i masnu hranu.

Sada to trebaš izbacit. Jede se najmanje 5 puta dnevno u razmacima 3 sata. Voće, povrće, meso, riba i voda. Nema sode, nema bureka, nema frigane hrane, nema hrane na ulju, nema gustih sokova - ničega. Treniraj ujutro, prije nego si išta jeo, na prazan stomak. Baziraj se na kondicijske vježbe i vježbe za izdržljivost. Prije nego se uvatiš utega, trebaš prvo radit svoje sklekove, čučnjeve, zgibove...

To je to, Pogledaj po ostalim temama u ovom podforumu, nema ih puno ali ćeš naći informacija koje blago znače.
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-09-07, 13:25   #4 (permalink)
Regularni forumas

Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Reaper

da..sta je medvjeđi hod?(prvi put cujem)inace uopce ne jedem junkfood nego krivo jedem (preskacem dorucak samo rucam itd) i ljen sam kad se uhvatim necega brzo odustanem radio sam trbusnjake i sa utezima ali mislim da mi nije puno pomoglo(usput treniro sam kosarku 8 godina tako da sam bio sportski aktivan) ali kako sam reko uljenio sam se do pakla.I da kad je najbolje radit te vjezbe,ja dobim volje navecer kasno ali mislim da nije to u redu bas
Reaper je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-10-07, 13:30   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,056
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Najbolje je rano ujutro natašte trčati ili hodati. Što god da od ovoga izabereš, dobro će ti doći. Tako sam ja negdje u travnju počela svako jutro ići pješice na fax. Trebalo mi je oko sat-sat i pol i stvarno je bilo učinkovito.
Preko ljeta mi se nije dalo jer je već ujutro bilo vruće, ali ovih se dana vraćam u formu.
Odgovori sa citatom
Star 30-10-07, 16:20   #6 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,567
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Nekako sam u zadnje vrijeme jako skeptičan oko ovoga da ujutro treba natašte trčati...nakon što cijelu noć nije bilo unosa energije, ne čini mi se dobro organizam mučit vježbanjem bez jutarnjeg obroka...
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 16:00   #7 (permalink)
Regularni forumas

lol sta ovdije svaki mjesec jedan post ^^
Reaper je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 18:34   #8 (permalink)
Akademik Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Češće postaj pa će ih bit više...
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 23:00   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 25-08-07
Poruka: 1,192
L o r e n a ima ono neštoL o r e n a ima ono neštoL o r e n a ima ono neštoL o r e n a ima ono neštoL o r e n a ima ono neštoL o r e n a ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Reaper Pogledaj Poruke
Ovako imam 16 godina,visina mi je 183cm tezina 85.Imam problema u podrucju trbuha nogu i prsa(masnoca ).Dakle htio bih ako netko mi moze pomoc u vezi toga,sta preporuca(samo da se ne komplicira ono keep it simple i da nemoram puno novaca trosit)Pitam vas ovo jer sam vec pokusao nesto ali krenem pa stanem neznam kako treba prehrana nacin blabla i tako kompliciram si zivot bezveze,pa ako netko moze pomoci. Hvala!
preporučila bi ti prvenstveno trčanje jer sagorijeva najviše nasnoća,a rade ti svi mišići. svijet koji si dobio za čučnjeve isto podržavam kao i trbušnjake.. iako bi prvo trebao rastopit tu masnoću, a to ćeš najlakše napraviti budeš li se jako znojio! dakle-trći, vozi bicikl, rolaj se što više možeš..

a što se prehrane tiće..

teško je ovako objasniti ali vodi brigu o tome (želiš li smanjiti masnoću) da u svakom obroku uneseš oko 30%proteina..
dakle, preporučila bi ti bijelo meso-najbolje na lešo i jako puno povrća, probaj se suzdržati toga da kombiniraš bjelančevine i ugljikohidrate (meso &krumpir, ili mesi %tjestenina)

one dane kada jedeš meso, jedi ga s povrćem
a onaj dan kad jedeš tjesteninu ili krumpir ne kombiniraj sa mesom ili ribom.

ovak-masnoća začepi ulaz proteinima u mišićnu stanicu-mitohondrij.. nataloži se na ulaz tako da ti u krvi skupljaš masnoću koja pluta a prehrana ti je takva da ne unosiš dovoljno proteina da razgrađuju tu masnoću i ne krečeš se dovoljno. za to bi ti preporučila L-KARNITIN (multipowe) u ampulama koji pojačano razgrađuje masnoću. uzima se po jedna ampula pola sata prije treninga.

svaki čovijek ima l-karnitin u svome tijelu ali zbog prehrambenih navika on ne uspijeva sagorjeti kolesterol koji se taloži i čepi krvne žile!

eto, pij puno vode, vježbaj i budi uporan, rezultati neće nedostajati!

nadam se da sam ti barem malo pomogla!
L o r e n a je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 12:58   #10 (permalink)
Akademik Foruma

Samo mali ispravci gornjem postu:

1) u najnovijim sportsko-nutrionističkim smjernicama polako dokazuju (znači još nije dokazano) da te kombinacije u kojima se izbjegava kombinirati meso i ugljikohidrate u stvari ne znače ništa.
2) Mast ne začepljuje ulaz u stanicu proteinima. Ni fiziološki ni mehanički. Kada bi to bilo istina, ljudski rod bi odavno izumro zbog hipoproteinemije i njenih posljedica.
3) L- carnitin ne rastapa mast. L-carnitin je aminokiselina koja transportira masnoće u stanicu. Što ga više uzimaš, više masnoće se iskoristi kao energija. Naravno, da bit to funkcioniralo, čovjek mora raditi nešto za potrošnju energije, tj. vježbati. Bez vježbe, L-carnitin nema nikakvog učinka. Tako da ona tvrdnja da on zbog prehrambenih navika ne "sagorijeva" kolesterol jednostavno nije točna.

Postoji u obliku tableta, kapsula, koncentrata i ampula. Ampule su ubjedljivo najskuplje, a učinak im je isti kao i ostalim oblicima L-carnitina.

Koga zanima više o L-carnitinu neka pogleda ovdje:

Pravilna prehrana

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 02-12-07 u 13:08.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pomocpitanjezamolba

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:14.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108