| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi Powerlifting u Sport forumu; Slučajno sam naletio na ovu temu surfajući po netu, a i inače sam član ovog foruma još od izbora... Što ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 04-11-07 Godina: 27
Poruka: 12
![]() | Re: Powerlifting Slučajno sam naletio na ovu temu surfajući po netu, a i inače sam član ovog foruma još od izbora... ![]() Što god vas zanima slobodno pitajte, a ja ću kada stignem rado vam odgovoriti. Pozdrav! Zadnji Uredio marinvlahovic : 20-03-08 u 09:18. |
| | |
| | #42 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,584
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Powerlifting Jedna molba za rommela i adolona: znate dobro da nemam ništa protiv konstruktivnih rasprava, čak i ako su malo žešće, ali vas molim da ostanu u granicama normalnog komuniciranja. Svoje tvrdnje obrazlažite argumentirano, bez uvreda - u jednom "sportskom duhu", tj. gentlemanski! Marin Vlahović: dobro nam došao na forum, tvoja znanja i iskustvo će definitivno pripomoći kristalizaciji ovog sporta. Možda se na osnovu toga što ćeš napisati još netko odluči za bavljenje powerliftingom. Koliko sam upoznat, već sudjeuješ na forumima vezanim uz ovaj sport, pa bi bilo dobro da u temu "Linkovi" staviš i one koji su povezani s tobom i poweriftingom. Za početak bi nam mogao ukratko opisati osnovnu shemu tvojega treninga i prehrane - ne mislim na detalje, do toga ćemo već doći! ![]() Zadnji Uredio Dr Jekyll : 20-03-08 u 10:27. |
| | |
| | #43 (permalink) | |
![]() | Re: Powerlifting Citat:
Za strongman sam se odlučio jer smatram da imam dobre predispozicije a i plaćeni su mi troškovi za svako takmičenje te sudjelujem u podjelama nagradnog fonda te tako ne moram ovisiti o milosti naših sportskih institucija koje ovi sportovi ionako ne zanimaju, makar je powerlifting osnovna dopuna mnogih sportova a strongman jedan od najpopularnijih sportova na raznim televizijama. U skandinavskim zemljama ali i drugdje u svijetu snaga je cijenjena, sportaši takvih ekstremnih disciplina dobivaju državnu potporu za svoje pothvate a postoji i odgovarajuća struka za sam trening. Ovdje sve ovisi o meni i to je veoma nezahvalna situacija. Jedini sportaš koji je prihvatio sve ove činjenice i ipak odlučio krenuti s powerliftingom a sada i strongman sportom je Luka Zuber, moj kum, koji je sportsku radnu etiku usvojio ranije kao vrhunski natjecatelj u biciklizmu jednom od najtežih sportova današnjice. Mnogima će ovo biti čudno , no moj unos kalorija je minimalan, ispod 2000 dnevno, pazim jedino na količinu proteina no to je iznimka u prehrani strongmana. Većina ih je na režimu prehrane od preko 8000 kalorija dnevno, no ja imam specifične ciljeve. Želim postići rezultate s minimalnom tjelesnom masom i tako postati najlakši među najjačima. Težak pothvat no vjerujem da ću uspjeti. Moja težina je 108 kilograma, dok je prosječni natjecatelj u strongmanu težak preko 140kg, oni vrhunski preko 160kg. | |
| | |
| | #44 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,584
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Powerlifting Koliko si visok? 2 000 kalorija na dan? To je dosta malo, makar treniraš 3 x tjedno. No, svakako bi želio ostati u toku, da vidimo da li ćeš ispuniti cilj! Što se tiče unosa proteina: u kakvom obliku ih unosiš? Da li su to dodaci prehrani ili se radi isključivo o proteinskoj dijeti? I nešto što mene osobno zanima: da li uzimaš dodatke masnih kiselina tipa HMB, CLA itd.? |
| | |
| | #45 (permalink) | |
Unosim 50 grama proteina poslije svakog treninga, tokom dana biram namirnice koje ih sadrže u većem postotku poput piletine, puretine, tunjevine, ribe općenito, te mliječnih proizvoda. Ugljikohidrate gotovo uopće ne konzumiram. Svojedobno sam imao sponzore, prvo twinlab a kasnije multipower te sam svaki mjesec uzimao sve dodatke prehrani koji su mi bili potrebni. Znači i HMB, i vitamine, i minerale, proteine.... No već par godina sam bez sponzora , situacija financijska i nije najbolja a moram misliti i na obitelj tako da je jedino što stalno uzimam vitamin C. I to svaki dan 2000 mg. Jedan moj znanac, inače zaposlenik rukometnog saveza, u osnovi činovnik je prije par mjeseci obećao Luki i meni, bez da smo ga išta pitali ili tražili, aminokiseline, bcaa, i ostalo a sada nas izbjegava.... Nestane i izgubi se kada nas vidi. Klasika.... | |
| | |
| | #46 (permalink) | ||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Powerlifting Citat:
![]() nemoj misliti da sam išta loše mislio kada sam rommelu htio dokazati da svaki profesionalni powerlifter ipak mora koristiti suplementaciju... Priznajem da sam amater i ne znam puno o tom sportu...ali neshvatljivo mi je kako bi jedan pro powerlifter mogao nadomjestiti dnevne potrebe samo preko hrane... Eto toliko... Citat:
Šta se mene tiče sve 5 ![]() @Marin - često sam u teretani dok luka i ti trenirate...onak čudno je gledat nekog da lakoćom podiže težine s kojima se ostali muče i to za zagrijavanje... Šala...uglavnom mislim da je potrebna ogromna volja... Samo htio bih te pitati...možeš li ti živjeti samo od tog sporta? Dali se baviš nekim poslom izvan sporta ili baš živiš od toga?
__________________ ...dok si pored mene zaboravljam sve probleme, i dok si pored mene ja ne znam sto je strah, ma dok si pored mene znam da mogu mirno sanjati, dok se pored mene budis ti... Zadnji Uredio Adolon : 20-03-08 u 19:31. | ||
| | |
| | #47 (permalink) | |
Javi se sljedeći puta kad budeš tamo! U Hrvatskoj se od powerliftinga niti od strongman takmičenja ne može živjeti. Završio sam fakultet, a prije dva mjeseca obranio međunarodni magisterij u sklopu programa Tempus projekta Europske Unije za koji sam dobio stipendiju. Radim što mogu, borim se na razne načine, tražim neki kvalitetan stalni posao no i dalje imam svoje sportske želje i snove. Teško je uskladiti ideale sa surovom stvarnošću našeg zaostalog društva. | |
| | |
| | #48 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Powerlifting Citat:
![]() Svaka čast na faksu...samo pobija famu da je količina sivih stanica u mozgu obrnuto proporcionalna mišićnoj masi... Imam nekoliko pitanja: koju količinu proteina uzimaš dnevno...jel istina da vam je potrebno oko 400-500 grama? Kako uspijevaš uopće financirati svoje treninge...? ponajviše suplementaciju...pretpostavljam da se tu uključuju ti sponzori koji su vas ipak spremni popratiti...iako ih je malo... nastupa li i Luka na natjecanjima ili je on dio tvog tima?? Jesi li ikada razmišljao preći u neki strani savez...može li se tako nešto uopće učiniti....jer zašto trošiti svoj talent i živce na nekoga tko uopće nije zainteresiran za ono što radiš?? Vidim da si spomenuo skandinavske klubove pa me zanima jesi li ikada imao priliku otići "van" gdje bi ti podrška bila garantirana...? Eto malo sam te zadavio....al me interesiraju odgovori od nekog iz prve ruke...
__________________ ...dok si pored mene zaboravljam sve probleme, i dok si pored mene ja ne znam sto je strah, ma dok si pored mene znam da mogu mirno sanjati, dok se pored mene budis ti... | |
| | |
| | #49 (permalink) |
![]() | Re: Powerlifting Unosim nekih 100-150 grama dnevno. Za suplementaciju sam već napisao kakva je situacija. Nema financija nema suplementacije. Kod nas je na vlasti vladavina mediokriteta te je svaki sposoban i svjestan pojedinac osuđen na borbu s vjetrenjačama. Imam razne opcije van Hrvatske no ovdje sam zasnovao obitelj , tu su mi korijeni, prijatelji a i gledam da svoju egzistenciju riješim van sportskih okvira. Ovim sportom se bavim jer ga volim, ne zato što mislim od njega živjeti, no neke osnovne stvari i podrška institucija bi ipak trebala postojati. Možda je i bude za neke druge generacije koje tek dolaze. |
| | |
| | #50 (permalink) | |
__________________ ...dok si pored mene zaboravljam sve probleme, i dok si pored mene ja ne znam sto je strah, ma dok si pored mene znam da mogu mirno sanjati, dok se pored mene budis ti... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: powerlifting |
« Linkovi
|
Boli me guza!!! »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:46.