| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi Proteini i aminokiseline u Sport forumu; U bjelanjku jajeta je oko 60% bjelančevina od ukupne mase skuhanog jajeta. To znači da jaje od 40 grama ima ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #34 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,428
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proteini i aminokiseline Ne može ti se prehrana bazirati samo na jednoj namirnici...bitno je sve to uzeti, ali u najboljoj kombinaciji i u pravo vrijeme ![]()
__________________ "...prodali me staari drugovi, ni Bogu ni vraagu donijeli, ljubile me neljubljene, nesuđenee..." |
| | |
| | #36 (permalink) | ||
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proteini i aminokiseline Citat:
Citat:
A što se tiče ovih tvojih grama - a što je onda ostatak u jajetu od 50 grama? No, da ne bude sve što sam ja rekao točno, primjetio sam jednu grešku u mom postu: dakle jedno jaje sadrži 60 posto bjelanjka u sebi, a oko 90 % bjelanjka su proteini. Što će reći da u jajetu od 40 grama ima oko 20 grama bjelančevina. Zadnji Uredio Dr Jekyll : 12-03-08 u 12:13. | ||
| | |
| | #37 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 09-06-07 Godina: 21
Poruka: 748
![]() | Re: Proteini i aminokiseline Vidi , 1 jaje ima oko 45 grama prosjek... Znaci po tvom, 1 jaje bi imalo oko 20 grama proteina??? Znaci 2 jaja pojedes, i evo ti jedan super obrok? 1 jaje prosjecno ima oko 6 grama proteina sve skupa.. 4 grama bjelanjak i 2 grama zuanjak |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proteini i aminokiseline Iz jednostavnog razloga: jer ih toliko i ima. Jaje sadrži toliko proteina, a koliko ih naš organizam stvarno dobije, tj. iskoristi, stvar je biodostupnosti i bioraspoloživosti koja je za svaku namirnicu različita. |
| | |
![]() |
| Tagovi: aminokiseline, proteini |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:35.