| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi Proteini i aminokiseline u Sport forumu; Nema.. Pogledaj gdje hoces, nema.. Tijelo moze mnogo vise od tih 20 grama iskoristit.. Ajd mi daj link gdje to ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #42 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,584
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proteini i aminokiseline A sad mi objasni kako ih može iskoristit, ako su denaturalizirane, koagulirane, skuhane, spaljene, uništene... ![]() I linkovi me previše ne zanimaju, jer je na 500 linkova 3 000 različitih informacija i svako ko dovoljno dugo traži može naći informaciju koju želi upotrijebiti kao argument, možda čak i to da jaja ne postoje, nego da je to imaginarna kreacija ljudskog uma! Ja dajem informacije iz znanstvenih članaka i istraživanja, to mi je jedino mjerodavno. |
| | |
| | #43 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 09-06-07 Godina: 21
Poruka: 773
![]() | Re: Proteini i aminokiseline Al vidi... Ja sam na 2 bodyboilding foruma aktivan.. Znam skoro sve sto je vazno, od treninga, do prehrane, do definicije.. Tamo ima profesionalaca, ima ljudi nutricionista, ima svakakvih... I svi kazu da jaje ima 6 grama proteina i 5 gr masti.. bjelanjak od prosjecnog jaja ima 4 gr proteina i to je to.. |
| | |
| | #44 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,584
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proteini i aminokiseline I svi ti su vrhunski vježbači, znani diljem svijeta, osvajaju samo prva mjesta na velikim takmičenjima 1 000 000 mladih vježbaju po njihovim savjetima i treninzima i slijede njihove prehrambene upute.... Body building nije ništa drugo nego ekstremni oblik manekenstva, koji bez nedozvoljenih sredstava ne moža opstati, tako da njihova neargumentirana seruckanja o prehrani i treninzima te njihove velike filozofije o fiziologiji ljudskog tijela više uopće ne doživljavam. I moim te, nemoj samo s takvim argumentima "Ja sam tamo pa znam...", "Poznajem onog pa mi je reko..." i sličnim. Jer ako želiš s takvim argumentima onda te pozivam da dođeš do mene da vidiš kako se radi sa profesionalcima među kojima su i svjetski prvaci u svojim sportovima i poznati nogometaši, vrhunski majstori borilačkih vještina koji su u američkom Hall of fame-u i pravi vrhunski sportaši, a ne nekakvi isfrustrirani body bulideri koji misle da puno znaju i puno treniraju jer dižu 150 kg u benchu! Molim te, ostavi se takve argumentacije - svi na forumu znaju da sam ja protiv takvog načina komuniciranja! |
| | |
| | #47 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 09-06-07 Godina: 21
Poruka: 773
![]() | Re: Proteini i aminokiseline Ajd ti meni reci, znaci , po tvom, kad bi 2 jaja pojeo, to je dosta za jedan obrok dobar? znaci 40tak gr proteina?a zasto onda ljudi jedu 10-12 bjelanjaka? sto je oko 40-45 gr proteina.. po tvom bi bilo 200 gr proteian to |
| | |
| | #48 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proteini i aminokiseline Energetska i nutritivna vrijednost jajeta Jaja su namirnica iznimne biološke vrijednosti i hranjivosti. Energetska vrijednost prosječno iznosi 147 kcal na 100 g. Kada se razdvoje žumance i bjelance, sadržaj hranjivih tvari bitno se mijenja; masti ostaju u žumancu, a proteini se dijele tako da nešto više ostaje u žumancu (16,8% : 10,5%). Svi ostali vrijedni sastojci ostaju u žumancu pa bjelance nema ni vitamina ni minerala. Dok je energetska vrijednost žumanca zbog sadržaja masti (30,9%) porasla na 358 kcal na 100 g, bjelance ostaje vrlo dijetalno i ima samo 50 kcal na 100 g. Prosječan sastav svježeg bjelanca jajeta je: 3,51 g proteina, 0 g masti i 0,34 g ugljikohidrata. Žumance jajeta - narančastocrveni, energijom bogati dio jajeta - sadrži vitamine, minerale i kolesterol. Kod prosječne težine jajeta od 50 g na žumance otpada 17 g. Svježe žumance prosječno sadrži: 2,78 g proteina, 5,12 g masti i 0,30 g ugljikohidrata. Proteini jaja su visoke biološke vrijednosti, sadržavaju sve esencijalne aminokiseline pa mogu zadovoljiti potrebe organizma u rastu i razvoju. Biološka vrijednost proteina u hrani mjeri se usporedbom s jajetom, jer ona iznosi 93,7%. Ugljikohidrata ima samo u tragovima, ali zato ima obilje mikrominerala i vitamina. Jaje je odličan izvor fosfora, selena, riboflavina, pantotenske kiseline, vitamina B12, A i D. Dobar je izvor željeza, cinka, vitamina B6 i folata. Osrednji je izvor kalcija, magnezija, kalija, tiamina i vitamina E. Zahvaljujući ljusci, jaje je jedina prirodna namirnica koja zadržava svu hranjivu vrijednost ako je kuhano, dok je pečenjem gubi.
__________________ ...dok si pored mene zaboravljam sve probleme, i dok si pored mene ja ne znam sto je strah, ma dok si pored mene znam da mogu mirno sanjati, dok se pored mene budis ti... |
| | |
![]() |
| Tagovi: aminokiseline, proteini |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:03.