| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi Smanjivanje kila (škembe) nakon lijekova u Sport forumu; Citat: Pravi autor: Korozija Brate, više rada, manje spavanja. Moraš promijeniti ishranu u korist proteina. Unos masnoće i ugljikohidrata ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 24-03-08
Poruka: 10
![]() | Re: Smanjivanje kila (škembe) nakon lijekova Citat:
Što se tiče proteina, proučit ću tablice. Prije sam imao istu prehranu kao što imam i danas, ali se nisam debljao, valjda bih samo trebao skinut kile i držat neku disciplinu. | |
| | |
| | #12 (permalink) | |
Hvala- ali se osjećam prilično dobro nakon što sam upisao teretanu. Ne želim se sad nešto super-izbildati ali sam se barem malo zategnuo i lakše spavam. | |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smanjivanje kila (škembe) nakon lijekova Kao prvo, dobro došao na forum! Ne obaziri se previše na malo žešće komentare, to je ovdje kao dobar dan! Pomoglo bi kad bi napisao koliko si visok i koji lijek si koristio, tako ću ti lakše napisat koliko dugo možeš očekivati nuspojave tog lijeka. Da li si se ikada aktivno bavio nekim sportom (ne računam tjelesni u školi)? Odgovori mi na to, pa ću ti moći malo točnije savjetovati. P.S. Ako želiš popraviti nešto što si napisao, vremenska granica je 10 minuta. Iskoristi opciju "Edit", nije potrebno pisati poruku za porukom. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 18-03-08 Godina: 27
Poruka: 134
![]() | Re: Smanjivanje kila (škembe) nakon lijekova Znaci ovako moras radit.. Trbusnjake radi, al samo oni ti nece nist napravit sto se tice sala , to ti ja kazem... i ne radi ih puno , radi ih polako, i s malim opterecenjem.shvacas ? ako samo trbusnjake radis, postic ces 0 . Prehranu sredi, 5-6 manjih obroka da se ubrza metabolizam, vjezbanje s tegovima najbolje, i aerobni trening obaveczno |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Smanjivanje kila (škembe) nakon lijekova hrvoje je u pravu, trbušni neskidaju salo, radi aerobni i manje jedi i radi ne trbušnjake nego ono kad ležiš na podu pa vrtiš s nogama udaljenih par cenata od poda (ako kužiš na šta mislim). ta je vježba dosta bolja od trbušnjaka
__________________ Yoshaah!! You guys, prepare for the counterattack!! We're gonna blow down Thriller Bark!!! |
| | |
| | #16 (permalink) | |
![]() Visok sam 170 cm i težak 79 kilograma. Prije par godina imao sam malo mentalnih trzavica pa je doktor pripisao Zyprexu. Radi se o anti-psihotiku koji jako diže apetit, mada se ja ne sjećam da sam nešto ekstra jeo. Taj lijek te i jako sedira, tako da mi je tjelesna aktivnost potpuno zamrla. Tada sam dobio trbuščić, i imao u jednom trenu preko 90kila. Od tada je prošlo nekih tri godine i više ne vidim crvene majmune kako prelaze ulicu - na zelene sam se žirafe naviknuo . Nažalost, škembu nikako da maknem. Nemam nuspojava od lijeka više- jednostavno ne mogu maknuti "štetu" koju je napravio na trbuhu. Sportom se nisam bavio, ali eto- idem skoro svaki dan u teretanu barem trčati na traku. Ne uzimam nikakve dodatke tipa L-Carnitin ali ne bojim ih se koristiti ako će mi pomoći. Sorry na editanju, moram se još navići na forum ![]() | |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smanjivanje kila (škembe) nakon lijekova Dobro poznajem Zyprexu i njene učinke. Mislim da više neće utjecati na tvoj organizam, a ako se pametno posvetiš sportu, neće ti više ni trebati. Misim da tvoj osnovni problem nije tjelesna težina, već ono što ju uzrokuje! Dakle, nekako mi se čini da bi se trebao više orijentirati na preoblikovanje tijela, a ne na skidanje težine pod svaku cijenu. Evo mojeg mišljenja o tvome problemu: ako već imaš toliko vremena da možeš ići svaki dan na teratnu podijeli svoj tjedni trening na dva dijela - aerobni i anaerobni. Treniraj na taj način da tri puta tjedno radiš aerobni trening, a tri puta tjedno anaerobni. Koncentriraj se na to da aerobnog treninga imaš 45 minuta ktivno, dok anaerobni ne smije trajati duže od 90 minuta. Inače riskiraš da uđeš u fazu pretreniranosti, a to nikako nije dobro. Dakle, konkretno to znači da s utezima radiš "split" rutinu. Programa za taj način ima milijun, pa ćeš vro brzo naći onaj koji ti najviše odgovara. Nekakva ustaljena početna shema je ovakva: 1.trening - prsa, triceps 2.trening - leđa, biceps, podlaktica 3.trening - noge, ramena. Na svakom treningu još napravi 1 ili 2 vježbe za trbuh. Tako treniraš recimo ponedjeljak, srijeda i petak. Utorak, četvrtak i subotu radi aerobni trening: pokušaj raditi tako da za početak 5 minuta trčiš, pa odmah 5 minuta bicikl, pa 5 minuta orbitrek (15 minuta ukupno). Nakon toga odmori 5-10 minuta pa sve ponovi još 2 puta. Postupno, tokom tjedana podiži vrijeme pojedine aktivnosti dok ne dođeš do faze da bez poteškoća 15 minuta trčiš, voziš bicikl i orbitrek. To ukupno traje 45 minuta. Odmori 10-15 minuta i još jednom ponovi. Na taj način treniraj barem 6 - 8 tjedana. To će ti pomoći da upoznaš sprave, naučiš pravinu tehniku izvođenja vježbi, vidiš kako ti organizam reagira, upoznat ćeš prehranu i dodatke prehrani. Kad to sve savladaš počet će ozbiljan trening! I još nešto: neka ti ne bude žao dati novce za kvalitetnu teretanu! Najbitniji dio tvoga treninga će biti motivacija, a okolina u kojoj te razumiju i spremni su pomoći je ključna u tome! Ne boj se pitati bilo šta ljude na teretani - ako ti ne žei odgovoriti, ili previše filozofiraju, napusti tu teretanu. Polako i pametno vježbaj. Škembu nisi dobio preko noći, pa tako neće ni nestati preko noći! A sad nešto za sve ove koji trkeljaju o ubrzavanju metabolizma i vježbanju trbuha: o trbušnjacima postoji posebna tema i tamo je sve lijepo opisano kako dobiti trbušnjake, kako ih vježbati itd. pa neću o tome, već ću se više posvetit tom famoznom ubrzavanju metabolizma. Dakle, uzmimo primjer čovjeka koji godinama sjedi u uredu 10 sati na dan, najveća fizička aktivnost mu je listanje novina i šetanje psa, a jede do 2 puta na dan. Kako će taj čovjek ubrzati metaboizam? Vježbajući trbuh? Točno, hoće. Ali isto tako će ga ubrzati raspodjelom obroka na 5 - 8 na dan, isto tako će ga ubrzati ako se počne baviti trčanjem, sječom drva u šumi ili nekom sličnom, fizički zahtjevnijom aktivnošću. To znači da svaka aktivnost kojom se povećava potrošnja energije ubrzava metabolizam. I vježbanje trbuha ubrzava metabolizam, ali ne onoliko koliko se misli. Ako baš želite aktivirati organizam vježbanjem, onda treba žestoko vježbat noge i leđa, trbuh je tu manje bitna stvar! Zadnji Uredio Dr Jekyll : 25-03-08 u 12:55. |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 31-10-07 Godina: 22
Poruka: 325
![]() ![]() | Re: Smanjivanje kila (škembe) nakon lijekova A evo ti sve što trebaš znat o dijeti... http://www.bodybuilding.com/fun/topicoftheweek116.htm Nemoj zaboravit i vježbat mišiće donjih leđa da ne dođe do imbalansa (bolova u donjim leđima).. Da bi znao kako bi pravilno radio vježbe trbušnih i leđnih nije bitno da naučiš koje mišiće nego funkcije, a to su: fleksija, lateralna fleksija, ekstenzija, stabilizacija i rotacija. Pokušaj odraditi vježbe za sve ove pokrete. Zadnji Uredio rommel~ : 25-03-08 u 20:07. |
| | |
| | #20 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 21-03-07 Godina: 28
Poruka: 442
![]() ![]() | Re: Smanjivanje kila (škembe) nakon lijekova Citat: ja sam recimo zadovoljan ako stignem na poslu normalno ručati, a kamoli još i da biram jelovnik ili da furam sa sobom pun ruksak zdrave hrane za sve one nabrojane međuobroke. eventualno strpam još pokoji komad voća za usput i to je to. pokušavam se držati onih osnovnih postulata koliko mogu. već me na poslu ekipa zafrkava kad vide da vadim jogurte i muslije dok oni idu na sendvu/pizzu... ali to da ću dva puta dnevno jesti pileća prsa i još jednom ribu a sve to uz kuhani prilog? pa još sve one dodatne međuobroke? tko bi mi to sve organizirao i pripremio? pa moram i nogometni klub voditi.... hehe nema šanse...
__________________ Bog je stvorio ženu u petak! Zašto petak? U ponedjeljak je stvorio kokoš, u utorak puricu, u srijedu patku, u èetvrtak gusku i u petak mu je ponestalo perja. | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:27.