| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi Trčanje u Sport forumu; Ja radim jedan puni udisaj na nos i tri izdisaja na nos. Inače kad šprintam radim male i brze udisaje ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #33 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,454
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: trčanje Jep tak sam i ja sjebo nos kad sam ko klinac rukno buksom u led... Uglavnom kad god se zadišem dišem na usta, a kad trčim dišem u ritmu udisaj,udisaj-izdisaj,izdisaj tak da to sinkroniziram s dodirom stopala s podlogom. Sad nemam pojma o tim tehnikama i nikad nisam pokušavo neku drugu tehniku, al ovo mi je nekak automatski ![]() |
| | |
| | #35 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: trčanje Citat:
osim ak si mislil da je disanje važan dio treninga (trčanja, kak oćeš), al ne najvažniji. tu bi se onda složio sa tobom
__________________ za PAN spreman | |
| | |
| | #36 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: trčanje Citat:
Kao početnik, definitivno moraš uskladit disanje i trčanje. Kad već postaneš napredniji, tahnika trčanja i disanja je već savladana, imaš kilometražu itd., onda definitivno koncentracija na disanje ne donosi ništa novo. Jednostavnije rečeno - kao početniku, trčanje je u funkciji disanja. Kao naprednome, disanje je u funkciji trčanja. Tu moraš uzeti moju izjavu relativno, jer se odnosila na potpune početnike. Stoga, za napredne trkače vrijedi ona tvoja druga rečenica - disanje je bitan dio treninga, ali ne i najvažniji ( ko zna, možda uskoro izađe neka studija koja će me potpuno demantirati, ali za sada je ovako). Bit svega je da, ako si dugoprugaš, nađeš jedan ritam disanja i trčanja koji ti odgovara. Tada bez poteškoća možeš mijenjati ritam po potrebi, jer točno znaš što moraš učiniti da se "vratiš" u uobičajeni ritam. Sve je to stvar treninga. | |
| | |
| | #37 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 02-06-07 Lokacija: Pula Godina: 29
Poruka: 1,746
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Trčanje Rekreativno ali redovito trcim 3-4 puta tjedno po cca 40 min. Kako sam operirala slijepo crijevo zanima me kada je sigurno opet poceti trcati. Da li da slusam svoje tijelo ili ima nekakav period pauziranja? Pitala sam lijecnike i jedini odgovor sam dobila da 30 dana od operacije ne smijem se baviti tezim fizickim radom. |
| | |
| | #39 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 25-02-07 Lokacija: Pancevo
Poruka: 20
![]() | Re: Trčanje Na linkovi sam postavio link za sajt vezan za trcanje,treninge,patike i sve ostalo sto ima dodirnih tacaka sa trcanjem. Mnogo zavisi sta hoces postici trcanjem.Trcanje preko sest min po kilometru je sasvim ne efikasno bolje je onda brzo hodanje. |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Trčanje Slažem se ako misliš na trčanje kao bavljenje sportom, postizanje što bržih vremena itd. Ali ako je cilj zdravlje i gibanje, onda ne vidim ništa loše ni u takvom tempu. |
| | |
![]() |
| Tagovi: rekreacija, rekreativno trcanje, trcanje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:28.

osim ak si mislil da je disanje važan dio treninga (trčanja, kak oćeš), al ne najvažniji. tu bi se onda složio sa tobom