Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi Trčanje u Sport forumu; Ja radim jedan puni udisaj na nos i tri izdisaja na nos. Inače kad šprintam radim male i brze udisaje ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-07-07, 14:38   #31 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,400
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan
Re: trčanje

Ja radim jedan puni udisaj na nos i tri izdisaja na nos. Inače kad šprintam radim male i brze udisaje i izdisaje.
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 14:55   #32 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Iskreno, meni je malo teško govorit o pravilnom disanju, jer imam devijaciju nosnog septuma, tako da pri bržem tempu stalno dišem na usta.
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 15:32   #33 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,454
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Jep tak sam i ja sjebo nos kad sam ko klinac rukno buksom u led...
Uglavnom kad god se zadišem dišem na usta, a kad trčim dišem u ritmu udisaj,udisaj-izdisaj,izdisaj tak da to sinkroniziram s dodirom stopala s podlogom.
Sad nemam pojma o tim tehnikama i nikad nisam pokušavo neku drugu tehniku, al ovo mi je nekak automatski
Adolon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 15:43   #34 (permalink)
Akademik Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Da, kad imaš neki ozbiljan problem, nema tu neke taktike...radiš kak ti organizam kaže....
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 20:41   #35 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 26-06-07
Poruka: 177
sabo se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku sabo

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Dobro si rekao, treba prvo naučiti disati i prilagoditi ritam disanja i trčanja. Dalje je sve treniranje kilometraže.
e doktore malo si me zbunil...pa kaj nisi rekel da je disanje jedina zabluda, da kad se usredočiš na disanje da forsirano trčiš? osim ak si mislil da je disanje važan dio treninga (trčanja, kak oćeš), al ne najvažniji. tu bi se onda složio sa tobom
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 20:59   #36 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: sabo Pogledaj Poruke
e doktore malo si me zbunil...pa kaj nisi rekel da je disanje jedina zabluda, da kad se usredočiš na disanje da forsirano trčiš? osim ak si mislil da je disanje važan dio treninga (trčanja, kak oćeš), al ne najvažniji. tu bi se onda složio sa tobom
Drago mi je da si pitao! Malo ću pojasniti.

Kao početnik, definitivno moraš uskladit disanje i trčanje. Kad već postaneš napredniji, tahnika trčanja i disanja je već savladana, imaš kilometražu itd., onda definitivno koncentracija na disanje ne donosi ništa novo. Jednostavnije rečeno - kao početniku, trčanje je u funkciji disanja. Kao naprednome, disanje je u funkciji trčanja.

Tu moraš uzeti moju izjavu relativno, jer se odnosila na potpune početnike.

Stoga, za napredne trkače vrijedi ona tvoja druga rečenica - disanje je bitan dio treninga, ali ne i najvažniji ( ko zna, možda uskoro izađe neka studija koja će me potpuno demantirati, ali za sada je ovako).

Bit svega je da, ako si dugoprugaš, nađeš jedan ritam disanja i trčanja koji ti odgovara. Tada bez poteškoća možeš mijenjati ritam po potrebi, jer točno znaš što moraš učiniti da se "vratiš" u uobičajeni ritam. Sve je to stvar treninga.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-03-08, 14:46   #37 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 02-06-07
Poruka: 1,746
opaka je stvarno dobaropaka je stvarno dobaropaka je stvarno dobaropaka je stvarno dobaropaka je stvarno dobaropaka je stvarno dobaropaka je stvarno dobaropaka je stvarno dobaropaka je stvarno dobaropaka je stvarno dobaropaka je stvarno dobar
Re: Trčanje

Rekreativno ali redovito trcim 3-4 puta tjedno po cca 40 min. Kako sam operirala slijepo crijevo zanima me kada je sigurno opet poceti trcati. Da li da slusam svoje tijelo ili ima nekakav period pauziranja?
Pitala sam lijecnike i jedini odgovor sam dobila da 30 dana od operacije ne smijem se baviti tezim fizickim radom.
opaka je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-03-08, 12:14   #38 (permalink)
Akademik Foruma

Slušaj tijelo i ne forsiraj u početku. To je najispravnije.

Definitvno moraš odmoriti 4 - 6 tjedana nakon operacije, da trbušni zid ponovno vrati snagu.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-04-08, 12:16   #39 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-02-07
Poruka: 20
makssr se izdvaja iz mase

Na linkovi sam postavio link za sajt vezan za trcanje,treninge,patike i sve ostalo sto ima dodirnih tacaka sa trcanjem.
Mnogo zavisi sta hoces postici trcanjem.Trcanje preko sest min po kilometru je sasvim ne efikasno bolje je onda brzo hodanje.
makssr je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-04-08, 12:15   #40 (permalink)
Akademik Foruma

Slažem se ako misliš na trčanje kao bavljenje sportom, postizanje što bržih vremena itd. Ali ako je cilj zdravlje i gibanje, onda ne vidim ništa loše ni u takvom tempu.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: rekreacija, rekreativno trcanje, trcanje

« Veslanje | Teretana »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:28.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114