Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 15

MMC odlazi iz Palacha

Raspravljate o temi MMC odlazi iz Palacha u Rijeka forumu, dio Lijepa Naša foruma; Jutarnji list....... Kultni riječki klub Palach zatvara se sljedeći tjedan, i to ovaj put ne privremeno i ne odlukom Sanitarne ...

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

MMC odlazi iz Palacha

Jutarnji list.......

Kultni riječki klub Palach zatvara se sljedeći tjedan, i to ovaj put ne privremeno i ne odlukom Sanitarne ili neke druge inspekcije kao što je to dosad bio čest slučaj. Konačna je odluka, prema riječima voditelja Palacha Damira Čargonje Čarlija, donesena nakon deset godina poslovanja s gubicima, između ostalog i zbog brojnih pritisaka, nemogućnosti da se produlji radno vrijeme te organizira normalna koncertna djelatnost.

Koncesionar prostora Palacha, Čarlijeva tvrtka Multimedijalni centar, 7. siječnja proglašava kolektivni godišnji, nakon čega će biti pokrenuti postupak za raskid ugovora o najmu prostora i stečaj poduzeća. Prostor je u vlasništvu Grada Rijeke koji će nakon toga najvjerojatnije morati raspisati prijevremeni novi natječaj. Do daljnjeg će klub imati zatvorena vrata.

Ugovor MMC-a o zakupu Palacha trebao je isteći u travnju 2009. godine, ali to će se Čargonjinom odlukom dogoditi mnogo ranije.

- Mislim da je deset godina bilo sasvim dovoljno i da smo uspjeli sačuvati Palach približno onakvim kakav bi trebao biti. Uopće nije stvar u dugu jer godinama funkcioniramo na taj način.

Jednostavno smo iscrpljeni takvim poslovanjem, situacija se u gradu promijenila i postoji barem 50 mjesta koja rade do jutra. Nadam se da će se našim odlaskom iz Palacha promijeniti i uvjeti natječaja te će napokon biti omogućeno da klub bude ponajprije koncertni prostor - rekao je Čargonja.

Dodao je kako se nada da će Grad imati sluha za projekt koji su pokrenuli, muzej alternativne umjetnosti u Palachu, no MMC ga, na žalost, nije uspio realizirati. Studenti riječke Akademije primijenjenih umjetnosti preuzali su vođenje Galerije OK u sklopu Palacha pa Čargonja ističe kako bi bilo dobro i s tim nastaviti.

- Tijekom deset godina bili smo zatvarani desetak puta, a u dvije godine to je bilo i po osam mjeseci. Unatoč čestim zabranama koncertne djelatnosti, uspjeli smo organizirati više od 400 koncerata, oko 520 izložbi i 160 književnih večeri, što je najviše programa u povijesti Palacha. Klub ove godine slavi 40. obljetnicu postojanja pa bi bilo dobro da se taj jubilej obilježi na dostojan način - napomenuo je Čargonja.

Prema njegovim riječima, Multimedijalni Centar Gradu će ponuditi doniranje umjetničkih djela i dokumentacije iz svoga fundusa za budući muzej alternative ako takva institucija ikada proradi
    .

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika mmrki
    Datum registracije
    14-07-07
    Poruka
    2,769
    Liked
    1 times

Re: MMC odlazi iz Palacha

Nek rade šta oće s njim, ionako nezalazim tamo.
    Citat Pravi autor: Snjesko Bijelic Pogledaj Poruke
    vidi ju prasica ti boga materina

GospodiČna maČki sliČna Avatar od korisnika Arylin
    Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Ček, šta ne znate??

Booka se seli u Palach, ja sam to znala već u 10. mjesecu...

Akademik Foruma Avatar od korisnika lol_lol
    Datum registracije
    09-11-06
    Starost
    20
    Poruka
    6,268
    Liked
    1 times

nek zatvore, svejedno mi neidem tamo
    Giggs... Giggs will tear you apart... again

Datum registracije
    14-07-07
    Poruka
    2,769
    Liked
    1 times

Čuj, neznam jer me bilo što vezano uz Palach ne zanima. Tako da to što si rekla nebi znao vjerojatno još koje vrijeme.

Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Pa kažem...

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,408
    Liked
    321 times

ja isto ne zalazim tamo tako da mi je svejedno

ovo ja sad prvi put čujem nisam imao pojma

Datum registracije
    14-07-07
    Poruka
    2,769
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: Ive_ri Pogledaj Poruke
    ja isto ne zalazim tamo tako da mi je svejedno

ovo ja sad prvi put čujem nisam imao pojma

Vidi se s kim se družim

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Fala dragom ne znam kome...Od kultnog kluba ostala je samo rupa u kojoj su smještaj našli nekakvi "umjetnici", sve ostalo je uglavnom katastrofa. I nadam se da je istina da će se prostor dat ekipi iz Booke i želim im uspješno poslovanje, u što uopće ne sumnjam s obzirom na to što su napravili od male birtije nasuprot omv-a

Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Istina Bog

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje