ionako je kaos..sad ce bit klaos...posto bicikle i jel ima njih za nas malo punasnije?
parkiram auto u toweru i ne micem ga do kraja ovog pothvata..
Raspravljate o temi Novi režim prometa u Rijeci..... u Rijeka forumu, dio Lijepa Naša foruma; Uglavnom, zbog D404 razrovati će se čitav grad...... Vjerujem da ste svi upoznati šta će se događati, no za one ...
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
ionako je kaos..sad ce bit klaos...posto bicikle i jel ima njih za nas malo punasnije?
parkiram auto u toweru i ne micem ga do kraja ovog pothvata..
eto da si i graficki predocite
![]()
bit će kaosa i gužve još više nego sad
ja s autom neću ić u grad uopće osim kasno navečer... mogu samo zamislit kako će bit oko 15-16 h popodne u gradu![]()
Ovo mi se ne sviđa.
A ovo mi se pak još manje sviđa.
1. Ne da mi se na bus skroz na Deltu, nikad mi oni busevi nisu bili usput.
2. Ionako su 2-3 trake premalo, mislim, i ovako su gužve, a šta će sad onda bit samo jedna za svaki smjer? Ne kužim. :glupa:
i
3. Još i 2 parkirališta ukidaju, a ionako je stanje s parkingom u Rijeci preloše. Pa ne mogu vjerovat. I jebala ih garaža kad je sat vremena 8 kn. Ili je sad već i 9?
Ne znam,
Uglavnom, užas. Mrzim ovaj grad kad je promet u pitanju.![]()
Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima.
Zakaj vam je to? Kaj se radi?
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..
To je samo privremeno, kaos je neminovan kako god okrenes ali mislim da je ovo bolje rjesenje nego ostaviti sve na semaforima.
Kako ja gledam, mislim da je ovo dobra stvar. Kroz Adamicevu samo sluzbena vozila, dok ce promet na rivi biti dvosmjeran, a tamo postoje 4, a mozda cak i 5 traka. Naravno, ona parkiralisna mjesta uz rivu se gase. Dakle, opet ce biti 2 trake u jednom smjeru i 2 trake u drugom smjeru kao i do sada.
Na kraju balade, mislim da ce ovo ispasti puno bolje nego sto je sada. Ovo sve ide u neku svrhu oslobadanja centra grada od automobila (sto je pozitivno, jerbo smo mi ovdje naviknuti svugdje se gurati svojim auticima) te bolje protocnosti gradskih autobusa. Blago receno, poruka ovog projekta je da bi ljudi vise trebali koristiti javni prijevoz.
+ jos cemo dobiti parkic na delti i setaliste na rivi
Zivi bili pa sevili
Ovako, osnovna tendencija ti je inače da ljudi manje koriste osobni auto za centar grada..... To ti je tendencija cijelog svijeta a ne samo nas.....
U prijevodu - 15 osoba ide na posao i za to služi 10 automobila (realan scenarij u kojem je prosječno 1.5 osoba u autu)..... Tih 15 osoba se idealnim rješenjem može složiti u 4 auta (skoro 4 osobe po autu) ili još idealnije u 1 minibus........ Sada shvati kroz prizmu gužve na križanju (jer tamo počinje gužva) odnos 10 auta - 4 auta - 1 minibus........
Što se tiče busa...... I to će imati korekcija...... Posebno onaj prigradski dio..... Neki polasci će se totalno maknuti iz centra grada..... Ali previše je za pisat i nemam volje detalje objašnjavat......
A što se tiče Rive....... Biti će 4 trake (2+2)...... Sadašnja žuta traka i traka do nje biti će trake za smjer zapad - istok dok traka pored i traka koja postoji ali se njome ne vozi zbog Balkanaca koji parkiraju uz put će biti za smjer istok - zapad....... Malo revnija policija i sve sređeno......
Što se tiče parkinga, gore sam ti sve objasnio....... A gradit će se višeetažna garaža još na Gomili (kod Socijalnog) i kod Ekonomskog faksa........
Spajaju nam priključak tzv. "poluautoceste" u strogi centar grada..... Kako će se usput graditi novi autobusni kolodvor i par garaža onda će i promijeniti cijeli režim vožnje kroz grad.... Tako će javni prijevoz dobiti koridor samo za njega di auti neće smjet ići.......
Zadnji Uredio Locrian85 : 04-11-08 u 21:35
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
spaja se centar grada sa istocnom zaobilaznicom grada. tu se radi o onom tunelu sto se vec nekoliko godina kopa ispod pecina. ta cesta ce se sada spojiti na glavnu prometnicu u centru grada, tamo kod kazalista...
mene ovaj dio najvise zanima. znaci napokon postoji plan za kvalitetniji ustroj prigradskog prometa. ovakakav sustav u kojem svi prigradski autobusi dolaze u centar je ful otezavajuc za sam promet u centru grada. bilo bi logicnije izmjestiti okretista prigradskih linija negdje van grada, a napraviti gradske linije ucestalije, tako da odmah kad izadjes iz prigradskog busa ulazis u gradski i nastavljas voznju prema centru...
da, riva ce biti 2+2 prometnica (s tim da ce se produziti skoro do zeljeznickog kolodvora), a adamiceva ce sluziti samo za gradski prijevoz, taxi i interventna vozila...
jos ce se graditi garaza na potoku ispod buduceg muzeja moderne i suvremene umjetnosti, te nekoliko manjih na trsatu (tocnije na vojaku kod poste i na trgu ispred susacke gimnazije).
![]()