Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 28

Novi režim prometa u Rijeci.....

Raspravljate o temi Novi režim prometa u Rijeci..... u Rijeka forumu, dio Lijepa Naša foruma; Uglavnom, zbog D404 razrovati će se čitav grad...... Vjerujem da ste svi upoznati šta će se događati, no za one ...

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Novi režim prometa u Rijeci.....

Uglavnom, zbog D404 razrovati će se čitav grad......

Vjerujem da ste svi upoznati šta će se događati, no za one koji to površno ili gotovo nikako ne znaju evo mali vodič kako kroz grad.......

Vodič će ići kronološki do kraja siječnja 2009. jer za iduće razdoblje još nije moguće napraviti konkretan plan i raspored radova......

1. Od 31.10.2008. od 18 sati:
    - zatvara se Ulica Milana Smokvine Tvrdog.... Tom ulicom moći će se koristiti samo lokalni stanari......
    - zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje u Ribarskoj ulici (Rijeka promet je inače osigurala jednog pauka samo za to područje)......
    - linija 5 se iz Ribarske ulice seli na Jelačićev trg na jedan od perona linije 11......
    - linije 2a, 3 te 5a se sa Šetališta Andrije Kačića Miošića sele u Ulicu Milana Smokvine Tvrdog (jedan od osnovnih razloga zašto se ta ulica zatvara).... Isto tako, tim linijama se korigira trasa tako da više neće ići preko Piramide i neće stajati na stanicama kod HKDa i na Titovom trgu......
    - počet će radovi na križanju Cindrićeve i Šetališta Andrije Kačića Miošića u svrhu prilagodbe križanja na novi sustav prometa......

2. Od 7.11.2008.:
    - zatvara se dio Cindrićeve ulice..... Moći će se ići samo na Deltu parkirati......

3. Od 20.11.2008.:
    - zatvara se potpuno Cindrićeva ulica..... Do tada će biti rekonstruirano križanje Cindrićeve i Šetališta Andrije Kačića Miošića......
    - promet će se preusmjeravati (logično) jedinim mogućim pravcem: Ul. Ivana Zajca - Ribarska - Fiumara - Ul. Rade Šupića - Šet. Andrije Kačića Miošića te dalje normalnim putem.....
    - kako će kolaps biti neminovan, na križanju ulica Fiumara, Ul. Rade Šupića te Ul. Žrtava fašizma ukidaju se svi pješački prijelazi (vjerovatno će se ukinuti i semafori a ekipa sa značkicama i njihovi juniori će mahati).....
    - prilaz parkiralištu Delta biti će moguć iz Šetališta Andrije Kačića Miošića na sporedni ulaz..... Ono parkiralište preko puta se ukida......
    - autobusi Autotroleja će na Deltu također iz gore navedene ulice.....
    - turistički autobusi sele se sa Delte u Ul. Milutina Baraća.....

Kada se ovo napravi (što se tiče prometa) samo da napomenem da je u planu priključak D404 na Pećine i Tower, promjena režima prometa na Delti, seljenje svih linija Autotroleja sa Jelačićevog trga na Deltu (uz rekonstrukciju nekih linija), novi kolodvor na zapadnom dijelu Žabice (di je onaj parking) te sada ono najvažnije - Adamićeva ulica se zatvara za promet te postaje dvosmjerna ulica samo za autobusni promet te za promet šlepera i inih autića (policija, vatrogasci i hitna pomoć)...... Ul. Ivana Zajca te Riva biti će dvosmjerne za automobilski promet...... Ukidaju se parkirališta Delta i Riva a na Gomili će se početi raditi garaža....... Jelačićev trg će biti rekonstruiran (pješačka zona) a umjesto sadašnjeg kolodvora križanje će se urediti kružnim tokom.....

Valjda nisam ništa zaboravio.....

Plan je fleksibilan..... Negdje se još moraju dovršiti projekti, negdje je jedno ovisno o drugome i tako dalje....... Ali sve to će se ubrzo dogoditi jer sve će se ovo graditi na principu domino efekta........

Uglavnom, štovani, želim Vam ugodnu vožnju uz što manje živciranja......

Samo da glavni izvođači radova ne budu:

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Re: Novi režim prometa u Rijeci.....

ionako je kaos..sad ce bit klaos...posto bicikle i jel ima njih za nas malo punasnije?

parkiram auto u toweru i ne micem ga do kraja ovog pothvata..

Starter Avatar od korisnika roko_prc
    Datum registracije
    18-06-06
    Poruka
    33
    Liked
    0 times

eto da si i graficki predocite

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,408
    Liked
    321 times

bit će kaosa i gužve još više nego sad

ja s autom neću ić u grad uopće osim kasno navečer... mogu samo zamislit kako će bit oko 15-16 h popodne u gradu

prof. Foruma Avatar od korisnika M@tej@
    Datum registracije
    22-08-07
    Starost
    24
    Poruka
    1,268
    Liked
    11 times

Citat Pravi autor: Locrian85 Pogledaj Poruke
    - kako će kolaps biti neminovan, na križanju ulica Fiumara, Ul. Rade Šupića te Ul. Žrtava fašizma ukidaju se svi pješački prijelazi (vjerovatno će se ukinuti i semafori a ekipa sa značkicama i njihovi juniori će mahati).....
    Ovo mi se ne sviđa.

seljenje svih linija Autotroleja sa Jelačićevog trga na Deltu (uz rekonstrukciju nekih linija), novi kolodvor na zapadnom dijelu Žabice (di je onaj parking) te sada ono najvažnije - Adamićeva ulica se zatvara za promet te postaje dvosmjerna ulica samo za autobusni promet te za promet šlepera i inih autića (policija, vatrogasci i hitna pomoć)...... Ul. Ivana Zajca te Riva biti će dvosmjerne za automobilski promet...... Ukidaju se parkirališta Delta i Riva a na Gomili će se početi raditi garaža....... Jelačićev trg će biti rekonstruiran (pješačka zona) a umjesto sadašnjeg kolodvora križanje će se urediti kružnim tokom.....
    A ovo mi se pak još manje sviđa.
    1. Ne da mi se na bus skroz na Deltu, nikad mi oni busevi nisu bili usput.
    2. Ionako su 2-3 trake premalo, mislim, i ovako su gužve, a šta će sad onda bit samo jedna za svaki smjer? Ne kužim. :glupa:
    i
    3. Još i 2 parkirališta ukidaju, a ionako je stanje s parkingom u Rijeci preloše. Pa ne mogu vjerovat. I jebala ih garaža kad je sat vremena 8 kn. Ili je sad već i 9?

Ne znam,
    Uglavnom, užas. Mrzim ovaj grad kad je promet u pitanju.
    Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima.

Akademik Foruma Avatar od korisnika vibica
    Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

Zakaj vam je to? Kaj se radi?
    I was a child and she was a child,
    In this kingdom by the sea:
    But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika mmrki
    Datum registracije
    14-07-07
    Poruka
    2,769
    Liked
    1 times

Bit će nam veselo, šta drugo reć...
    Citat Pravi autor: Snjesko Bijelic Pogledaj Poruke
    vidi ju prasica ti boga materina

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Citat Pravi autor: M@tej@ Pogledaj Poruke
    Ovo mi se ne sviđa.
    To je samo privremeno, kaos je neminovan kako god okrenes ali mislim da je ovo bolje rjesenje nego ostaviti sve na semaforima.

2. Ionako su 2-3 trake premalo, mislim, i ovako su gužve, a šta će sad onda bit samo jedna za svaki smjer? Ne kužim. :glupa:
    Kako ja gledam, mislim da je ovo dobra stvar. Kroz Adamicevu samo sluzbena vozila, dok ce promet na rivi biti dvosmjeran, a tamo postoje 4, a mozda cak i 5 traka. Naravno, ona parkiralisna mjesta uz rivu se gase. Dakle, opet ce biti 2 trake u jednom smjeru i 2 trake u drugom smjeru kao i do sada.

i
    3. Još i 2 parkirališta ukidaju, a ionako je stanje s parkingom u Rijeci preloše. Pa ne mogu vjerovat. I jebala ih garaža kad je sat vremena 8 kn. Ili je sad već i 9?
    Na kraju balade, mislim da ce ovo ispasti puno bolje nego sto je sada. Ovo sve ide u neku svrhu oslobadanja centra grada od automobila (sto je pozitivno, jerbo smo mi ovdje naviknuti svugdje se gurati svojim auticima) te bolje protocnosti gradskih autobusa. Blago receno, poruka ovog projekta je da bi ljudi vise trebali koristiti javni prijevoz.

+ jos cemo dobiti parkic na delti i setaliste na rivi

Zivi bili pa sevili

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

A ovo mi se pak još manje sviđa.
    1. Ne da mi se na bus skroz na Deltu, nikad mi oni busevi nisu bili usput.
    i
    Ovako, osnovna tendencija ti je inače da ljudi manje koriste osobni auto za centar grada..... To ti je tendencija cijelog svijeta a ne samo nas.....

U prijevodu - 15 osoba ide na posao i za to služi 10 automobila (realan scenarij u kojem je prosječno 1.5 osoba u autu)..... Tih 15 osoba se idealnim rješenjem može složiti u 4 auta (skoro 4 osobe po autu) ili još idealnije u 1 minibus........ Sada shvati kroz prizmu gužve na križanju (jer tamo počinje gužva) odnos 10 auta - 4 auta - 1 minibus........

Što se tiče busa...... I to će imati korekcija...... Posebno onaj prigradski dio..... Neki polasci će se totalno maknuti iz centra grada..... Ali previše je za pisat i nemam volje detalje objašnjavat......

A što se tiče Rive....... Biti će 4 trake (2+2)...... Sadašnja žuta traka i traka do nje biti će trake za smjer zapad - istok dok traka pored i traka koja postoji ali se njome ne vozi zbog Balkanaca koji parkiraju uz put će biti za smjer istok - zapad....... Malo revnija policija i sve sređeno......

Što se tiče parkinga, gore sam ti sve objasnio....... A gradit će se višeetažna garaža još na Gomili (kod Socijalnog) i kod Ekonomskog faksa........

Citat Pravi autor: vibica Pogledaj Poruke
    Spajaju nam priključak tzv. "poluautoceste" u strogi centar grada..... Kako će se usput graditi novi autobusni kolodvor i par garaža onda će i promijeniti cijeli režim vožnje kroz grad.... Tako će javni prijevoz dobiti koridor samo za njega di auti neće smjet ići.......
    Zadnji Uredio Locrian85 : 04-11-08 u 21:35

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Starter Avatar od korisnika roko_prc
    Datum registracije
    18-06-06
    Poruka
    33
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: vibica Pogledaj Poruke
    spaja se centar grada sa istocnom zaobilaznicom grada. tu se radi o onom tunelu sto se vec nekoliko godina kopa ispod pecina. ta cesta ce se sada spojiti na glavnu prometnicu u centru grada, tamo kod kazalista...

Što se tiče busa...... I to će imati korekcija...... Posebno onaj prigradski dio..... Neki polasci će se totalno maknuti iz centra grada..... Ali previše je za pisat i nemam volje detalje objašnjavat......
    mene ovaj dio najvise zanima. znaci napokon postoji plan za kvalitetniji ustroj prigradskog prometa. ovakakav sustav u kojem svi prigradski autobusi dolaze u centar je ful otezavajuc za sam promet u centru grada. bilo bi logicnije izmjestiti okretista prigradskih linija negdje van grada, a napraviti gradske linije ucestalije, tako da odmah kad izadjes iz prigradskog busa ulazis u gradski i nastavljas voznju prema centru...

A što se tiče Rive....... Biti će 4 trake (2+2)...... Sadašnja žuta traka i traka do nje biti će trake za smjer zapad - istok dok traka pored i traka koja postoji ali se njome ne vozi zbog Balkanaca koji parkiraju uz put će biti za smjer istok - zapad....... Malo revnija policija i sve sređeno......
    da, riva ce biti 2+2 prometnica (s tim da ce se produziti skoro do zeljeznickog kolodvora), a adamiceva ce sluziti samo za gradski prijevoz, taxi i interventna vozila...

Što se tiče parkinga, gore sam ti sve objasnio....... A gradit će se višeetažna garaža još na Gomili (kod Socijalnog) i kod Ekonomskog faksa........
    jos ce se graditi garaza na potoku ispod buduceg muzeja moderne i suvremene umjetnosti, te nekoliko manjih na trsatu (tocnije na vojaku kod poste i na trgu ispred susacke gimnazije).

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku