Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

Saznajte povijest svoje ulice...

Raspravljate o temi Saznajte povijest svoje ulice... u Rijeka forumu, dio Lijepa Naša foruma; Na portalu Grada Rijeke putem aplikacije Registar ulica može se saznati porijeklu naziva svih riječkih ulica. Projekt je osmislio i ...

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Saznajte povijest svoje ulice...

Na portalu Grada Rijeke putem aplikacije Registar ulica može se saznati porijeklu naziva svih riječkih ulica.

Projekt je osmislio i vodio Dušan Širola, nedavno umirovljeni ravnatelj Direkcije za mjesnu samoupravu.

On je naveo da su povod za izradu projekta "Registar ulica" bila učestala pitanja građana o vremenu imenovanja pojedine ulice, njezinom prijašnjem nazivu, podacima o osobi čije ime ulica nosi, porijeklu toponimskog naziva ulice ili pak pripadnosti pojedine ulice mjesnom odboru.

Stoga je osmišljen projekt kojim korisnici portala rijeka.hr brzo i jednostavno mogu doći do podataka o određenoj ulici.

Za svaku ulicu piše kojem mjesnom odboru pripada, a može se pronaći i grafička podloga ili područje ulice s interaktivnog plana grada, rješenje o imenovanju ulice iz kojeg je vidljivo vrijeme imenovanja ulice, osnovni podaci o osobama čija imena ulice nose ili toponimskog porijekla, prethodni naziv postojeće ulice, kategorija toponima (npr. antroponim ili geografski termin), kao i izvor podataka te fotografije osoba čija imena ulice nose.

Od ukupno 637 ulica na području grada Rijeke, 281 ulica ima naziv po imenu osoba (256 muških i 25 ženskih), dok većina ostalih ulica imaju nazive po zemljopisnim pojmovima, odnosno pojmovima i datumima vezanim za povijesne događaje.

Stručnu reviziju toponima izvršio je profesor Stanislav Gilić.
    Izvor: korzo.net

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Re: Saznajte povijest svoje ulice...

svaka čast loc ...ja tražimveć 3 godine, tko je taj junak po kojem mi je ulica dobila ime.

napokon

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Re: Saznajte povijest svoje ulice...

super! napokon sam saznao tko su mosa albahari i sava jugo bujkova

Lajkaj nas na Facebooku