Pokazujem rezultate 1 do 5 od 5

Smrdi, smrdi, užasno smrdi: U Rijeci zrak gori nego u Sisku!

Raspravljate o temi Smrdi, smrdi, užasno smrdi: U Rijeci zrak gori nego u Sisku! u Rijeka forumu, dio Lijepa Naša foruma; Do kraja 2010. godine Ina će morati zatvoriti svoju Rafineriju na Mlaki, a do tada je dužna poduzeti mjere kako ...

Najveći Car Foruma
    Datum registracije
    11-11-05
    Poruka
    15,332
    Liked
    12 times

Smrdi, smrdi, užasno smrdi: U Rijeci zrak gori nego u Sisku!

Do kraja 2010. godine Ina će morati zatvoriti svoju Rafineriju na Mlaki, a do tada je dužna poduzeti mjere kako bi se poboljšala kvaliteta zraka, koja je sada zabrinjavajuća.

Da je situacija alarmantna potvrđuje podatak po kojem je onečišćenje zraka na području Rafinerije u 2006. godini bilo isto tako loše kao u Sisku, dok je u 2007. godini stanje u Rijeci bitno lošije, piše Novi list.

"Zatvaranje postrojenja nije više samo priča, već će takav zaključak prihvatiti Poglavarstvo Grada Rijeke", izjavio je gradonačelnik Vojko Obersnel. "Nakon što su objavljeni rezultati mjerenja kvalitete zraka koje provodi Zavod za javno zdravstvo, jasno je da će Ina nešto morati poduzeti", rekao je gradonačelnik.

O problematici riječke Rafinerije danas će raspravljati riječka gradska vlast. Ona bi trebala utvrditi je li na utjecajnom području Rafinerije nafte Rijeka – lokacija Mlaka u 2006. godini došlo do pogoršanja kakvoće zraka (prijelaz iz II. u III. kategoriju) iz razloga prekomjernog onečišćenja zraka vodikovim sulfidom (H2S) i sumporovim dioksidom (SO2), a posebna zabrinutost iskazuje se zbog učestalosti prekoračenja propisanih graničnih (GV) i tolerantnih (TV) vrijednosti onečišćenja zraka.

Nastali problem, smatraju gradski oci, trajno se može riješiti jedino preseljenjem industrijskog pogona. Do zatvaranja zrak će se na ugroženom području pokušati poboljšati sanacijskim programima za postrojenja, korištenjem plinskog goriva u svim ložištima i nizom drugih mjera koje bi trebalo osmisliti do rujna ove godine.

Za pogoršanje kvalitete zraka "zaslužne" su i brojne nepravilnosti u radu Rafinerije, ustanovilo je Povjerenstvo za praćenje utjecaja rafinerije Ina d.d. – Maziva Rijeka.
    [sigpic][/sigpic]

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Re: Smrdi, smrdi, užasno smrdi: U Rijeci zrak gori nego u Sisku!

Pričaju oni o tom seljenju već 10 godina....

Dok je ne zatvore nemam komentara iz protesta.......

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Regularni forumas Avatar od korisnika Reaper
    Datum registracije
    08-01-06
    Starost
    20
    Poruka
    375
    Liked
    0 times

Rafinerija van iz grada!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika manekenka
    Datum registracije
    03-12-06
    Poruka
    3,230
    Liked
    5 times

nista ne smrdi hehe vecsmo navikli

prof. Foruma Avatar od korisnika Moja malenkost
    Datum registracije
    10-08-07
    Starost
    21
    Poruka
    1,707
    Liked
    0 times

Ma daj kad dodjem kod novog lista dodje mi slabo...Uzas, sto se smrada tice dobro je rekla manekenka navikla sam, al na onaj odvratni look te rafinerije ne mozes se naviknut da si sto puta djubre...
    '' Rođen pod sretnom zvijezdom magičnom,
    ali nad ovom zemljom generalno tragičnom,
    čemu sam bliži, tri put pogađaj... ''

Lajkaj nas na Facebooku