| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi 2012 godina - kraj svijeta u Znanost forumu; Rusija i Amerika druge velike sile prelaze na stvaranje Robot vojski mašta iz terminatora postaje globalna stvarnost možda ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #81 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 30-03-08
Poruka: 4
![]() | Rusija i Amerika druge velike sile prelaze na stvaranje Robot vojski mašta iz terminatora postaje globalna stvarnost možda čemo se nakon 2012 boriti protiv umjetne intelegencije RIA Novosti - Opinion & analysis - Robot armies - another military revolution? Terminator rising: Killer military robot arms race under way | NetworkWorld.com Community Robot arms race seen beginning Hrvatski vojnik - Internet izdanje Skynet je postao realnost Eads Odjel Svemir, sastoji se od tri operativne kompanije koje su rezultat drastične reorganizacije i restrukturiranja kako bi se prilagodila uvjetima niske potražnje i povećala učinkovitost poslovanja. Zbog troškova restruktiranja, inatoč prihodima od 2,42 milijarde eura Odjel je 2003. završio s EBIT-om u minusu od 400 milijuna eura, dok je knjiga narudžbi dopunjena sa 6,062 milijarde eura. Nakon reoganizacije Odjel Svemir podržava tri temeljne grupe aktivnosti: satelitski susavi kroz firmu EADS Astrium, lanseri i svemirska infrastruktura (EADS Space Transport) i usluge (EADS Services). Po vlasničkoj strukturi nakon restruktuiranja Odjel svemir, kao i sve tri operativne kompanije u kojima se odvijaju aktivnosti Odjela su u 100% vlasništvu EADS-a. U pogledu vrste izvora prihoda, 27% se realizira na vojnim tržištima, a 73% na civilnim, a firma zapošljava više od 12 000 ljudi u V. Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Od prošle godine EADS Space Transport je glavni ugovarač za novu raketu - lanser Arianne 5, tijekom godine firma je osvojila osam novih ugovora za koje je raspisan natječaj, što predstavlja 50% tog tržišnog segmenta. Odjel Svemir sudjeluje i u projektu međunarodne svemirske stanice (ISS) kao prvougovorač za automatsko transportno vozilo (Automated Foto EADS Svemirski program zauzima važno mjesto u poslovanju tvrtke Transport Vehicle - ATV) koji je namijenjen opskrbi buduće svemirske stanice gorivom i ostalim potrepštinama. Columbus, modul ISS za istraživanje u uvjetima nulte gravitacije je glavni europski doprinos ISS za koji je EADS Space prvougovarač. U sektoru obrane, vojnih telekomunikacija, EADS SPACE Services osvojila je ugovor sa Ministarstvom Obrane V. Britanije o vojnom satelitsko - komunikacijskom sustavu SKYNET 5. Riječ je ugovoru koji realizira firma Paradigm Secure Communications Ltd., u 100% vlaništvu EADS Space Services, kao vlasnika i operatora SKYNET 5 komunikacijskog sistema, a koji bi trebao zadovoljiti sve potrebe Minstarstva obrane V. Britanije za satelitskim komunikacijama što uključuje funkcioniranje i održavanje kompletne zemaljske infrastrukture. Ugovor bi trebao pokriti razdoblje od 15 godina, a ukupna vrijednost bi mogla u navedenom razdoblju doseći i 3,6 milijardi eura, dok se vrijednost potpisanog ugovora kreće oko 2,5 milijarde eura. Program SKYNET 5 izvodi se pod uvjetima PFI (private finance initiative - privatna financijska inicijativa) i očekuje se da će u odnosu na standarde postupke nabavke donijeti uštedu od 100 milijuna ? tijekom razdoblja trajanja ugovora, a prema riječima lorda Bacha, državnog ministra za vojne nabavke u V.Britaniji upotreba PFI će osloboditi vojni personal od potrebe za upravljanjem i održavanjem sustava U sklopu programa SKYNET 5 izgradit će se najmanje dva nova satelita, svaki veličine manjeg kamiona i težine između 2,5 i 3 tone. U sklopu navedenog projekta tvrtki Paradigm (u vlasništvu EADS-a) su već ustupljeni sustavi satelitske komunikacije britanskog Ministarstva obrane (postojeći i zastarjeli sustav SKYNET 4). Zadnji Uredio pharaoh : 02-04-08 u 23:49. Razlog: koristiti edit |
| | |
| | #82 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 09-04-08 Godina: 38
Poruka: 2
![]() | Re: 2012 godina - kraj svijeta Citat:
2012 Predictions http://extremesurvive.com/ a i mislim da smo i zaslužili, jer ono sto vidim na TV-u vodi bas kraju civilizacije. Nadajmo se kraju civilizacije, takve kakvu poznajemo a ne realnom kraju. kao sto vele na situ www.extremesurvive.com "stay alive and you will see, but also be prepared !" | |
| | |
| | #85 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: 2012 godina - kraj svijeta jedino što može uništiti našu civilizaciju je sam čovjek........jer ništa nije beskonačno osim ljudske gluposti..... ja znam da će zemlju ako dotad doživi progutati sunce...jer kad na suncu nestane vodika on će se početi širiti te će samo progurati zemlju
__________________ Da nije našla muškarca,žena bi pripitomila neku drugu životinju. |
| | |
| | #88 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-04-08 Lokacija: split
Poruka: 235
![]() | Re: 2012 godina - kraj svijeta jedna kineska kaže, dok sam bio "pametan" i mlad, želio sam promjeniti svijet, ali, sada kad sam stariji i malo mudriji shvatio sam da trebam promjeniti sebe. Naime, lijepo je uživati u zemaljskim stvarima, negdje piše da sa sobom na onaj svijet možeš ponijeti samo dvije stvari a to su ljubav i znanje, ako ih imaš. ZBOG SAMOG SEBE JE VAŽNO RADITI NA NAPRETKU OSOBNE,ALI I OPĆE DUHOVNOSTI, MI SMO OVDJE SAMO U PROLAZU. |
| | |
| | #89 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 07-11-07
Poruka: 75
![]() | Re: 2012 godina - kraj svijeta ma sve je to jedna izmišlojtina.... netko se vraški trudio da pronađe i neku najmanju poveznicu između svega toga i to prikaže veoma povezano jedno s drugim.... a što se tiče onog planeta, koji bi morao povući zemlju i na kratko joj zaustaviti rotaciju - kako tijelo čija je masa u usporedbi s suncem gotovo zanemariva može dijelovat na rotaciju zemlje koja je uvjetovana sunčevom gravitacijom...
__________________ Manus manum lavat. |
| | |
| | #90 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 11-02-07 Godina: 20
Poruka: 41
![]() | Re: 2012 godina - kraj svijeta sve mi ovo izgleda zanimljivo ali kad se sjetim sta se sve pisalo za 2000 godinu i pizdarije koje su "prorekli" hm... ovo stvarno vise nema smisla.. bas me zanima koju ce godinu uzet kad prode 2012 godina? sve ovo za 2012 godinu je krenulo od majskog kalendara koji zavrsava 21.12.20012 ako se ne varam.. o tome se prije 2000 godine pisalo jako malo... no kad je 2000 godian prosla i nist se nije desilo, ajmo pisat o 2012 godini... nista od toga! jedino moguce da ce se desit je Ledeno doba, sto je vrlo moguce i to uskoro, jer je to u neku ruku obrambeni sustav Zemlje! U zadnjih 100 godina napravili smo prevelik cirkus na Zemlji zapravo ponovit ce se scenarij zadnjeg ledenog doba kad je prezivilo cca 2000ljudi, samo je pitanje vremena! |
| | |
![]() |
| Tagovi: 2012, godina, kraj, svijeta |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:43.