| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi Alternativna povijest u Znanost forumu; zanimljivo... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #12 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 04-05-07 Godina: 28
Poruka: 1
![]() | Re: Alternativna povijest jako zanimljivo... sigurno je skroz slucajno da je cijela okolica XI'AN-a za google earth snimljena po oblacnom vremenu tako da se skoro nista ne vidi ![]() a na siroj okolici samo sto sunce ne zasja, hehe, ma da ima par slika o tim piramidama bas sa google eartha na Pyramids in China velika steta, ne mogu vjerovati da se o tim piramidama nigdje ne uci pa cak ne prica... |
| | |
| | #14 (permalink) |
| next best thing | Re: Alternativna povijest Mislili ste da su piramide stare??? Afrički Stounhenge ali isto stariji ??? NABTA PLAYA PRIJEFARAONA Archaeological Sites Nabta Playa - Wikipedia, the free encyclopedia Nabta Playa (Egypt) Untitled
__________________ So tear me open, but beware The things inside without a care And the dirt still stains me So wash me, 'till I'm clean... |
| | |
| | #16 (permalink) |
| next best thing | Re: Alternativna povijest Otkrivene ruševine stare 5500 godina Arheolozi su u Peruu otkrili ruševine stare 5500 godina. Ne zna se tko je gradio kompleks Sechin Bajo, ali je nesumnjivo posjedovao napredno znanje o arhitekturi. Video. Radi se o kružnom trgu otkopanom u priobalnoj zoni Casme u sjevernom okrugu Ancash koji je podignut oko 3500 godine prije Krista, a 2000 godina nakon toga dodana je struktura veličine 180 metara sa 120 metara. Starost iskopina utvrđena je datiranjem ugljikom. Njemački arheolog Peter Fuchs, voditelj projekta Sechin Bajo, rekao je da to otkriće pokazuje da su se prva društva s obrednim centrima na području današnjeg Perua nalazila u Casmi, oko 370 kilometara sjeverno od Lime. "Tko god je izgradio Sechin Bajo posjedovao je napredno znanje o arhitekturi i gradnji", rekao je Fuchs. Otkrivene ruševine stare 5500 godina Archäo Kontrakt Računalni prikaz kompleksa Sechin Bajo Arheolozi su u Peruu otkrili ruševine stare 5500 godina. Ne zna se tko je gradio kompleks Sechin Bajo, ali je nesumnjivo posjedovao napredno znanje o arhitekturi. Video. Radi se o kružnom trgu otkopanom u priobalnoj zoni Casme u sjevernom okrugu Ancash koji je podignut oko 3500 godine prije Krista, a 2000 godina nakon toga dodana je struktura veličine 180 metara sa 120 metara. Starost iskopina utvrđena je datiranjem ugljikom. Njemački arheolog Peter Fuchs, voditelj projekta Sechin Bajo, rekao je da to otkriće pokazuje da su se prva društva s obrednim centrima na području današnjeg Perua nalazila u Casmi, oko 370 kilometara sjeverno od Lime. "Tko god je izgradio Sechin Bajo posjedovao je napredno znanje o arhitekturi i gradnji", rekao je Fuchs. Jedno od najvećih iznenađenja novog otkrića je visoki reljef na zidu s likom krvnika koji kombinira dva temeljna elementa andske religije – mačku i zmiju, za koje se vjerovalo da potiču iz nama bližeg razdoblja. Krvnik u desnoj ruci drži obredni nož, a u lijevoj zmiju. Do sada su najstarije iskopine u Peruu bile stare između 3600 i 4000 godina, a radi se o manjem hramu pronađenom u Bahia Tortugasu, također u Casmi. prenosim sa Net.hr
__________________ So tear me open, but beware The things inside without a care And the dirt still stains me So wash me, 'till I'm clean... |
| | |
![]() |
| Tagovi: piramide |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:35.

Pali gume a ne dušu