Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Alternativna povijest u Znanost forumu; zanimljivo...

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-12-07, 00:36   #11 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 28-03-07
Godina: 18
Poruka: 2,320
tamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznat
Re: Alternativna povijest

zanimljivo
Yeah
tamijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 17:39   #12 (permalink)
Starter

Datum registracije: 04-05-07
Godina: 28
Poruka: 1
zzankola se izdvaja iz mase

jako zanimljivo...

sigurno je skroz slucajno da je cijela okolica XI'AN-a za google earth snimljena po oblacnom vremenu tako da se skoro nista ne vidi

a na siroj okolici samo sto sunce ne zasja, hehe, ma da ima par slika o tim piramidama bas sa google eartha na Pyramids in China velika steta, ne mogu vjerovati da se o tim piramidama nigdje ne uci pa cak ne prica...
zzankola je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 22:52   #13 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-08-07
Poruka: 201
ChrisMartin se izdvaja iz mase

Da, stvarno kao da su neznam šta te piramide...
Odgovori sa citatom
Star 08-01-08, 19:05   #14 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,103
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

Mislili ste da su piramide stare???

Afrički Stounhenge ali isto stariji ???

NABTA PLAYA

PRIJEFARAONA

Archaeological Sites

Nabta Playa - Wikipedia, the free encyclopedia

Nabta Playa (Egypt)

Untitled

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-01-08, 09:07   #15 (permalink)
next best thing

pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

Izgubljeni grad nađen u Amazoni, vjeruje se u stari grad Inka

pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-02-08, 17:54   #16 (permalink)
next best thing

Otkrivene ruševine stare 5500 godina

Arheolozi su u Peruu otkrili ruševine stare 5500 godina. Ne zna se tko je gradio kompleks Sechin Bajo, ali je nesumnjivo posjedovao napredno znanje o arhitekturi. Video.

Radi se o kružnom trgu otkopanom u priobalnoj zoni Casme u sjevernom okrugu Ancash koji je podignut oko 3500 godine prije Krista, a 2000 godina nakon toga dodana je struktura veličine 180 metara sa 120 metara. Starost iskopina utvrđena je datiranjem ugljikom.

Njemački arheolog Peter Fuchs, voditelj projekta Sechin Bajo, rekao je da to otkriće pokazuje da su se prva društva s obrednim centrima na području današnjeg Perua nalazila u Casmi, oko 370 kilometara sjeverno od Lime.

"Tko god je izgradio Sechin Bajo posjedovao je napredno znanje o arhitekturi i gradnji", rekao je Fuchs.
Otkrivene ruševine stare 5500 godina
Archäo Kontrakt
Računalni prikaz kompleksa Sechin Bajo
Arheolozi su u Peruu otkrili ruševine stare 5500 godina. Ne zna se tko je gradio kompleks Sechin Bajo, ali je nesumnjivo posjedovao napredno znanje o arhitekturi. Video.

Radi se o kružnom trgu otkopanom u priobalnoj zoni Casme u sjevernom okrugu Ancash koji je podignut oko 3500 godine prije Krista, a 2000 godina nakon toga dodana je struktura veličine 180 metara sa 120 metara. Starost iskopina utvrđena je datiranjem ugljikom.

Njemački arheolog Peter Fuchs, voditelj projekta Sechin Bajo, rekao je da to otkriće pokazuje da su se prva društva s obrednim centrima na području današnjeg Perua nalazila u Casmi, oko 370 kilometara sjeverno od Lime.

"Tko god je izgradio Sechin Bajo posjedovao je napredno znanje o arhitekturi i gradnji", rekao je Fuchs.

Jedno od najvećih iznenađenja novog otkrića je visoki reljef na zidu s likom krvnika koji kombinira dva temeljna elementa andske religije – mačku i zmiju, za koje se vjerovalo da potiču iz nama bližeg razdoblja.

Krvnik u desnoj ruci drži obredni nož, a u lijevoj zmiju.

Do sada su najstarije iskopine u Peruu bile stare između 3600 i 4000 godina, a radi se o manjem hramu pronađenom u Bahia Tortugasu, također u Casmi.

prenosim sa

Net.hr
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg 0078007.17.jpg (23.0 KB, 5 pogleda)

pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: piramide

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:35.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111