| Re: BIO SAM NA MARSU Prvi dan se bliži kraju, pao je mrak gledam u nebo vidim zvijezde iste kao i sa zemlje, prvi put me strah, vidim dva mjeseca čiji sjaj mi obasjava lice, pitam se kud sam to došao i kako ću se vratiti. Dan drugi, budim se u sobi sve je to lijepo za mene novo, gledam kroz prozor prve sunčeve zrake na marsu žarko crvene boje, gledam i divim se. Moji domaćini mi donose hranu i odjelo sa zaštitnom kacigom te mi govore kuda idemo. Obukao sam se i svi spremno krenuli, sunce je već dosta izašlo, pješačimo već dva sata uživam u krajoliku kacigu nisam još morao staviti mislim da smo prošli nekih 7 kilometara od kuće. I napokon smo stigli, ispred nas nekakva dugačka dolina stojimo na rubu, gledam dolje ima otprilike 200 metara, nismo sami, ovdje ima još marsovaca. Svi isčekujemo nešto, vidim u daljini dolazi oluja, digla se velika prašina, govore mi da stavim zaštitnu kacigu što i činim. Dolazi oluja sve bliže, osjetim tlo kako podrhtava i onda evo ga, shvatio sam da se nalazim na rubu nekakvog riječnog korita, voda kao grom iz vedrog neba, kao stampedo razjarenih gnuova, ogromna količina vode ispunjava korito. Digla se razina do 10 metara od nas, teče brzo, kakva je to sila vuče neznam, prizor je nevjerojatan, gledali smo to oko sat vremena, sve dok voda nije otišla i korito opet ostalo prazno, kao vlak kad prođe bez stajanja. Ta je voda kako došla tako i otišla samo smo je pogledima ispratili, imao sam osjećaj kao da mi život ispred očiju prolazi a ja stojim i gledam onako u nevjerici kao i vi koji čitate pa nevjerujete........ nastavlja se. |