Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Dali ste kada doživjeli astralnu projekciju? u Znanost forumu; "Za vrijeme povratka sa jednog od najvisih vrhova svijeta, na visokim brdima Himalaja grupa zapadnjackih alpinista naide na nekog ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 10-01-08, 16:03   #91 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 09-01-08
Godina: 20
Poruka: 643
W4R10CK se izdvaja iz maseW4R10CK se izdvaja iz mase
Re: Dali ste kada doživjeli astralnu projekciju?

"Za vrijeme povratka sa jednog od najvisih vrhova svijeta, na visokim brdima Himalaja grupa zapadnjackih alpinista naide na nekog jogina koji je spokojno sjedio na jednoj usamljenoj stijeni.
- Kako si, starce? - upita uljudno jedan od alpinista.
- Dobro, djeco. Otkud vi? - uzvrati jogin.
- Vracamo se s onog vrha - odgovorise alpinista ne krijuci zadovoljstvo i pokazujuci rukama prema udaljenim predjelima kojim je dominirao vrhunac oklopljen vjecnim snijegom i ledom. - Upravo smo ga osvojili!
Jogin se blago nasmijesi i prijekornim glasom zapita:
- Mora da vam je bilo tesko cim ste sa sobom morali da nosite i svoja teska tijela?!... Djeco, djeco, kako se samo razbacujete snagom!?..."

Nikad nisam doživio tu astralnu projekciju, iako sam puno puta pokušavao. Iako ne vjerujem da se astralna projekcija može izazvati raznim meditacijama i inim načinima.
W4R10CK je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-01-08, 19:51   #92 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika sandrohamzic

Datum registracije: 18-05-06
Godina: 32
Poruka: 26
sandrohamzic se izdvaja iz mase
Thumbs up Re: Dali ste kada doživjeli astralnu projekciju?

Fala fala... bum probal... Sam imam problem, teško se dižem vjutre... . Fala još jemput...
sandrohamzic je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-01-08, 14:37   #93 (permalink)
Starter

Datum registracije: 17-12-07
Poruka: 33
skela344 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: sandrohamzic Pogledaj Poruke
Fala fala... bum probal... Sam imam problem, teško se dižem vjutre... . Fala još jemput...
Javi kako je proslo..
skela344 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-01-08, 14:43   #94 (permalink)
Starter

Nije. ... Nisam se uspio probuditi.
sandrohamzic je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-01-08, 01:24   #95 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 4,768
TigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Citat:
Pravi autor: W4R10CK Pogledaj Poruke
"Za vrijeme povratka sa jednog od najvisih vrhova svijeta, na visokim brdima Himalaja grupa zapadnjackih alpinista naide na nekog jogina koji je spokojno sjedio na jednoj usamljenoj stijeni.
- Kako si, starce? - upita uljudno jedan od alpinista.
- Dobro, djeco. Otkud vi? - uzvrati jogin.
- Vracamo se s onog vrha - odgovorise alpinista ne krijuci zadovoljstvo i pokazujuci rukama prema udaljenim predjelima kojim je dominirao vrhunac oklopljen vjecnim snijegom i ledom. - Upravo smo ga osvojili!
Jogin se blago nasmijesi i prijekornim glasom zapita:
- Mora da vam je bilo tesko cim ste sa sobom morali da nosite i svoja teska tijela?!... Djeco, djeco, kako se samo razbacujete snagom!?..."

Nikad nisam doživio tu astralnu projekciju, iako sam puno puta pokušavao. Iako ne vjerujem da se astralna projekcija može izazvati raznim meditacijama i inim načinima.
Može...može...samo ne ide to samo tako....

Citat:
Pravi autor: sandrohamzic Pogledaj Poruke
Nije. ... Nisam se uspio probuditi.
....isto vrijedi i za tebe....naime da bi to lakše uspjelo često je poželjno da se to doživi ponajprije spontano....ono što slijedi je to da podsvijest pamti što se i na koji način dogodilo.....što na kraju rezultira težnji iste da će se to početi ponavljati...i to naj češće iz sna....To je ono što se Skeli344 dešava.....naravno na isti način je potrebno iskoristiti to što je podsvijest zapamtila i za izlaženje iz meditacije....ali da budemo na čisto namojte se zavaravati da je to samo tako jednostavno i bezopasno ako neznaš što radiš.....za tako nešto potrebno je pred znanje o astralnoj...isto tako i o meditacijama...i najbitnije što duža praksa u meditiranju (kao što sam je i sam imao) da bi se moglo postići što dublje i kvalitetnije meditativno stanje....i opet neće doći samo od sebe nego za izlazak treba znati kako postupiti....i kako iskoristiti ono isto sijećanje da bi se postigo izlazak nespontano, odnosno namjerno.....Zato...Skela....nema svrhe da navodiš Sandrohamzica da to postigne na način koji si mu rekao....prvo jer forsiranje želje je kontra-produktivno....a drugo sve dok on to prvo ne doživi spontano i nenadano....neće od toga biti ništa.....da on ima prakse u dubokim opuštanjima iliti meditaciji.....ja bi mu mogao dati par natuknica kako da pokuša...ali ni to ništa ne garantira...a osim toga nerado to radim jer nebi htio da netko ako nije dovoljno educiran....pogrešno shvati ili upotrijebi dobivene informacije....i tako našteti sebi.....ljudi nije sve to baš igra kao se možda nekome čini....tko nezna šta radi može si svakako pa i psihički naštetiti....znam za takve primjere......
Odgovori sa citatom
Star 15-01-08, 10:52   #96 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Pogledaj Poruke
Može...može...samo ne ide to samo tako....

....isto vrijedi i za tebe....naime da bi to lakše uspjelo često je poželjno da se to doživi ponajprije spontano....ono što slijedi je to da podsvijest pamti što se i na koji način dogodilo.....što na kraju rezultira težnji iste da će se to početi ponavljati...i to naj češće iz sna....To je ono što se Skeli344 dešava.....naravno na isti način je potrebno iskoristiti to što je podsvijest zapamtila i za izlaženje iz meditacije....ali da budemo na čisto namojte se zavaravati da je to samo tako jednostavno i bezopasno ako neznaš što radiš.....za tako nešto potrebno je pred znanje o astralnoj...isto tako i o meditacijama...i najbitnije što duža praksa u meditiranju (kao što sam je i sam imao) da bi se moglo postići što dublje i kvalitetnije meditativno stanje....i opet neće doći samo od sebe nego za izlazak treba znati kako postupiti....i kako iskoristiti ono isto sijećanje da bi se postigo izlazak nespontano, odnosno namjerno.....Zato...Skela....nema svrhe da navodiš Sandrohamzica da to postigne na način koji si mu rekao....prvo jer forsiranje želje je kontra-produktivno....a drugo sve dok on to prvo ne doživi spontano i nenadano....neće od toga biti ništa.....da on ima prakse u dubokim opuštanjima iliti meditaciji.....ja bi mu mogao dati par natuknica kako da pokuša...ali ni to ništa ne garantira...a osim toga nerado to radim jer nebi htio da netko ako nije dovoljno educiran....pogrešno shvati ili upotrijebi dobivene informacije....i tako našteti sebi.....ljudi nije sve to baš igra kao se možda nekome čini....tko nezna šta radi može si svakako pa i psihički naštetiti....znam za takve primjere......
hm... hm... Ne razumijem... Sad ispada da je onda bolje uopće niti ne pokušavati... Zaspiš "normalan", a kad se probudiš projiciraš se u kretena? Ne razumijem... Ajd ako nije teško, da mi bar natukneš nešto o tim stvarima dublje. Inače jedan od mojih snova je bio da sam stajao usred autobusa koji je bio presječen po pola i sam sebi objašnjavao da je to glup san, bla bla uglavnom još danas se sječam tog sna... Ali tada nisam znao da sam vjerojatno bio blizu mogućnosti astralne projekcije ili barem budnog sanjanja...
sandrohamzic je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-01-08, 11:09   #97 (permalink)
Starter

[quote=TigarZG1;710938]Zato...Skela....nema svrhe da navodiš Sandrohamzica da to postigne na način koji si mu rekao....prvo jer forsiranje želje je kontra-produktivno....a drugo sve dok on to prvo ne doživi spontano i nenadano....neće od toga biti ništa.....QUOTE]

Slažem se. Zapravo sam siguran da nisam baš najbolja osoba koja bi o tome mogla drugima govoriti.
skela344 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-01-08, 12:12   #98 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-12-07
Godina: 24
Poruka: 2,853
Clank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Vuxs Pogledaj Poruke
hmm..kaj ja znam...ja brijem samo na deja vu...
ja isto,ovakve čudne stvar mi se nikad nisu dogodile
Clank je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-01-08, 12:32   #99 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 05-11-06
Godina: 22
Poruka: 647
Markan se izdvaja iz maseMarkan se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Markan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Markan

khm.. ja jedino znam osjećaj bestežinskog stanja, ili ono kad se tek budiš iz sna pa ono kao da ti svijest leti i vraća se u tijelo odnosno stanje pripravnosti.

također mislim da taj kako ga vi zovete Deja Vu, ja često imam ali što je još čudnije ja preko toga neke stvari stvarno mogu predvidjeti... no naravno ništa korisno dosad...

npr... šećem se ulicom i gledam preko puta na glavnu cestu i sad... prođe tramvaj, pa bijeli auto... pa crveni auto... i ovaj treći odmah iza njega odjednom naglo zakoči i umalo napravi nered na cesti.
- e, sad! Odmah nakon tramvaja ili bijelog auta ja znam što će se desiti, i bio ja to gledao ili okrenuo pogled to se svejedno dešava točno kako je i predviđeno.

a što je najsmješnije ja ne vjerujem baš u sudbinu jer život je previše kompliciran i nepredvidljiv da bi neke stvari mogle biti zacrtane.

Zadnji Uredio Markan : 15-01-08 u 12:37.
Markan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-01-08, 13:58   #100 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: Markan Pogledaj Poruke
a što je najsmješnije ja ne vjerujem baš u sudbinu jer život je previše kompliciran i nepredvidljiv da bi neke stvari mogle biti zacrtane.
To je samo tvoj pogled i osjećaj da je život prekompliciran, ako je zacrtan netko ga je zacrtao, a taj ili to ne mora nužno smatrati da je to komplicirano.
skela344 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: astralnu, dali, dozivjeli, kada, projekciju, ste

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:02.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114