Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Dali ste kada doživjeli astralnu projekciju? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Markan ja često imam ali što je još čudnije ja preko toga neke stvari stvarno mogu predvidjeti... ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-01-08, 18:58   #101 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-01-08
Godina: 20
Poruka: 440
potemkin.hr se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku potemkin.hr
Re: Dali ste kada doživjeli astralnu projekciju?

Citat:
Pravi autor: Markan Pogledaj Poruke
ja često imam ali što je još čudnije ja preko toga neke stvari stvarno mogu predvidjeti... no naravno ništa korisno dosad...
Znam tu i tamo ja "predvidjeti" neke stvari ali totalne bedastoće. Dosta put se i desi taj događaj ali onda tek par dana kasnije skužim da sam to prije sanjao. Uspio sam predvidjeti da će neka baba doći k nama (zapamtio sam facu i što nije došla 3 tjedna poslije?) i ispostavilo se da je ta baba jehovin svjedok :S
Imam još takvih slučajeva ali su blagoreći gluposti na kvadrat u usporedbi s ovim...
potemkin.hr je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-01-08, 19:10   #102 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 5,129
TigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masi
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Citat:
Pravi autor: sandrohamzic Pogledaj Poruke
hm... hm... Ne razumijem... Sad ispada da je onda bolje uopće niti ne pokušavati... Zaspiš "normalan", a kad se probudiš projiciraš se u kretena? Ne razumijem... Ajd ako nije teško, da mi bar natukneš nešto o tim stvarima dublje. Inače jedan od mojih snova je bio da sam stajao usred autobusa koji je bio presječen po pola i sam sebi objašnjavao da je to glup san, bla bla uglavnom još danas se sječam tog sna... Ali tada nisam znao da sam vjerojatno bio blizu mogućnosti astralne projekcije ili barem budnog sanjanja...
Jednostavno.....dok ti se ne desi to spontano iz sna....eventualna mogučnost da to doživiš namjerno ili svijesno...prilično je ravna nuli.....Također čini mi se kako to previše želiš....što te podsvijesno tijera na forsiranje situacije za koju je neophodno potrebno biti u prethodno duboko opuštenom stanju...postoji mogučnost da to doživiš u snu tek onda kad se budeš najmanje nadao....ili kad budeš već i zaborvio na to....i da istina je da ti je bolje ako možeš da i ne pokušavaš namjerno ništa...jer si možeš naškoditi...iako sam ti u predhodnom postu nastojao ukratko što više objasniti o tome....ti kažeš da ne razumiješ....što mi govori da o svemu tome nisi baš previše educiran....i zato sorry ako si očekivao da ću ti reći da je to jednostavno i da možeš to samo tako....no bila bi to laž od mene koji stvarno imam dugačko iskustvo bavljena parapsihološkim....isto tako nema ovdije dovoljno mijesta da te sad ja educiram....nego bih ti preporučio i savjetovao kao i ranije Racaku (ako si čitao ranije postove, ako nisi bilo bi dobro da pročitaš)....da si nabaviš malo literature o astralnoj i o drugim stvarima kao npr. o meditaciji....ili pak da potražiš na NET-u nešto o tome....i na taj način se što više informiraš o svemu što te zanima.....
Odgovori sa citatom
Star 15-01-08, 23:06   #103 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika abdul_kahribi

Datum registracije: 12-01-08
Poruka: 2
abdul_kahribi se izdvaja iz mase

Meni se jednom dogodilo da kada sam se probudio, ili zapravo neznam dali sam se probudio jer nekako kao da mi je u isto vrijeme bio mrak pred ocima a opet sam i vidio sebe kako skupceno spavam na krevetu...osjecaj je bio da se nisam mogao pomaknuti, stvarno sam se uplasio bio i pokusavao svim snagamo pomaknuti i otovriti oci...na kraju je sve zavrsilo naglim ustajanjem iz kreveta...
Moje misljenje je da sam bio tocno na rubu izlazenja van, premda nisam osjecao nikakve trnce niti slican osjecaj...vise sam osjecao kao da me neka sila drzi i ne dopusta mi da se mrdnem...kada sam rekao frendu on je rekao da se to i njemu zna dogadat, ne bas cesto ali da je vec naviknut na to...nije nikad htio pricat o tome jer je mislio da cemo mu se smijat...nitko od ostatka drustva nikada nista slicno nije dozivio...
Ovoga ljeta eksperimentirao sam malo sa programom iDoser...program radi na principu da su snimljene frekvencije mozga u odredenim covjekovim fazama...koristi se da se te odredene frekvencije pustaju na slusalice dok pritom morate biti potpuno opusteni i u lezecem stanju...citao sam dosta o tome i ljudi su imali razna iskustva, neki su dozivjeli astralnu projekciju...ja nazalost nisam dozivio nista ozbiljnije iako je bilo nekih cudnih zvukova i slika nakon "seanse"...
Isto tako nadovezao bih se na ovo sto je Tigar rekao kako je odbacio to sve i okrenuo se vjeri...od mog prijatelja otac se bavio istim takvim stvarimao kao sto je Tigar naveo da se on bavio, bavio se time dugi niz godina i u to je "ufuravao" i svog sina, inace mog dobrog prijatelja...on mi je uvijek pricao da njegov tata moze letit i tako to djecacki zaneseno, ja bas previse i nisam vjerovao...nakon sto se dogodila tragedija (upao je fen u kadu dok su se kupali taj moj prijatelj i njegov mladi brat) njegov otac se potpuno okrenuo crkvi i isto kao i Tigar unistio/spalio/rijesio se svega sto ga je povezivalo sa tim stvarima...isto tako znam da su moji roditelji isli kod tih skidaca uroka dok sam ja jos bio dijete...nikada mi previse nisu pricali o tome ali su rekli da je to bilo uzasno iskustvo i da je unijelo nemire u obitelj...sve u svemu sletom okolnosti ih je jedan covjek usmjerio prema crkvi i sada su veliki vjernici (ja doduse nisam iako oni vrse pritisak na mene)...
Malo dulji post...ali eto htio sam podijelit s vama sve sto je imalo blisko temi...
abdul_kahribi je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-01-08, 08:59   #104 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika sandrohamzic

Datum registracije: 18-05-06
Godina: 32
Poruka: 26
sandrohamzic se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Pogledaj Poruke
Jednostavno.....dok ti se ne desi to spontano iz sna....eventualna mogučnost da to doživiš namjerno ili svijesno...prilično je ravna nuli.....Također čini mi se kako to previše želiš....što te podsvijesno tijera na forsiranje situacije za koju je neophodno potrebno biti u prethodno duboko opuštenom stanju...postoji mogučnost da to doživiš u snu tek onda kad se budeš najmanje nadao....ili kad budeš već i zaborvio na to....i da istina je da ti je bolje ako možeš da i ne pokušavaš namjerno ništa...jer si možeš naškoditi...iako sam ti u predhodnom postu nastojao ukratko što više objasniti o tome....ti kažeš da ne razumiješ....što mi govori da o svemu tome nisi baš previše educiran....i zato sorry ako si očekivao da ću ti reći da je to jednostavno i da možeš to samo tako....no bila bi to laž od mene koji stvarno imam dugačko iskustvo bavljena parapsihološkim....isto tako nema ovdije dovoljno mijesta da te sad ja educiram....nego bih ti preporučio i savjetovao kao i ranije Racaku (ako si čitao ranije postove, ako nisi bilo bi dobro da pročitaš)....da si nabaviš malo literature o astralnoj i o drugim stvarima kao npr. o meditaciji....ili pak da potražiš na NET-u nešto o tome....i na taj način se što više informiraš o svemu što te zanima.....
Ok... Slažem se u vezi educiranja. Ali opet. Kako sam baš jučer vidio u filmu a ujedno i to mi je moto života, da je mašta puno bitinija od znanja što je rekao svima nam dobro znan čovjek, tako da nisam sklon nabavljati 200 knjiga i izgubiti se u šumi pojmova, 1000 različitih objašnjenja za istu stvar, a ovaj forum služi kao i većina foruma za zamjenu razgovora uz kavicu... Drugim riječima, način na koji ja funkcioniram je u velikoj većini empirijski, poslušam savjet jedne osobe, provedem to u praksu, naučim nešto iz toga, ukoliko to nije tako, poslušam drugu osobu... i tako dok ne dođem do onoga što želim... Al to sam ja. U svakom slučaju, hvala...
sandrohamzic je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-01-08, 09:44   #105 (permalink)
V.I.P. Član

TigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masi

Sve štima što si napisao...jdino što ti netreba 200 knjiga....nego dosta je i jedna prava (npr. za astralnu) kako nebi ulazio u nešto dok se dobro ne informiraš glede istog....nadam se da češ shvatiti da ti ne govorim to bez veze...inaće naj radije bi sa današnjeg stajališta preporučio svima da što manje ili nikako ne ulaze u sve te šeme (nisam ni ja bez razloga to sve ostavio )...no međutim i ja sam morao doći do tih spoznaja na teži način....odnosno učenjem na vlastitoj koži...ali također to sam i ja...

Zadnji Uredio TigarZG1 : 16-01-08 u 09:46.
TigarZG1 je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 16-01-08, 10:08   #106 (permalink)
Starter

Citat:
Sve štima što si napisao...jdino što ti netreba 200 knjiga....nego dosta je i jedna prava (npr. za astralnu) kako nebi ulazio u nešto dok se dobro ne informiraš glede istog....nadam se da češ shvatiti da ti ne govorim to bez veze...inaće naj radije bi sa današnjeg stajališta preporučio svima da što manje ili nikako ne ulaze u sve te šeme (nisam ni ja bez razloga to sve ostavio )...no međutim i ja sam morao doći do tih spoznaja na teži način....odnosno učenjem na vlastitoj koži...ali također to sam i ja...
E o tome ti i pričam. Sad nakon što si na pustom otoku, pa ti netko kaže da postoji i zemlja gdje žive drugi ljudi, i nakon toga ti kaže da ti neće reći gdje je to jer može biti opasno družiti se sa ljudima...
sandrohamzic je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-01-08, 21:05   #107 (permalink)
V.I.P. Član

Citat:
Pravi autor: sandrohamzic Pogledaj Poruke
E o tome ti i pričam. Sad nakon što si na pustom otoku, pa ti netko kaže da postoji i zemlja gdje žive drugi ljudi, i nakon toga ti kaže da ti neće reći gdje je to jer može biti opasno družiti se sa ljudima...
Prijatelju odmah da ti kažem da si ti usporedio dvije sasvim različite stvari....jer....ovo što si napisao...kad ti netko na pustom otoku neće reći gdje žive drugi ljudi....taj bi bio krajnje bezobziran i zao....a kad ti netko dobronamjerno kaže da ne ulaziš u nešto što može biti opasno po tvoju psihu ukoliko se nisi dobro i stručno informirao....također i sugestiju u kojoj ti se kaže da ti za istu situaciju osim stručne edukacije treba i određena praksa da bi mogao namjerno postići nešto poput astralne...i sve to u trenutku u kojem ti nisi na pustom otoku nego živ među ljudima....ne može se usporediti sa ovim što si ti naveo....Primjetljivo je također da željeti doći do nečega poprekim putem....i pritom ne slušajući sasvim jasne dobronamjerne savjete je poprilično neozbiljno....a također bi bilo nezbiljno i od mene da te ja navodim da to učiniš a sam sam se od toga maknuo nadahnut vjerom....što nije bilo bezrazložno.....Tu bi se postavilo pitanje...zašto sam onda uopće otvarao ovu temu.....eto čisto da podjelim iskustva sa onima koji su to doživjeli.....i da odgovorim na poneko pitanje onih koji neznaju o čemu se radi....ili su to doživjeli a nisu bili sigurni da je to bilo to.....a također kako bi mogao dati i poneki savjet poput ovih što sam dao tebi i drugima u prijašnjim postovima.....želim ti još reći...čuo si o astralnoj kao o jednom lijepom iskustvu beztjelesnog putovanja u kojem ti se možda učinilo da je sve to nirvana....a ja ti kažem da je to samo jedna strana medalje....znači postoji i druga strana...a ako te zanima više, ne budi lijen pročitati stručni opis iste...druga je priča za one koji to dožive nenadano i spontano....oni se mogu tek kasnije informirati, tek toliko da shvate što im se to dogodilo.....na kraju....zapamti da je mudrije ućiti na iskustvima drugih....prije nego se opečeš na vlastitoj koži....dakle moje ti je da ne ulaziš uopće u to namjerno...a ako to ipak i dalje želiš....dobro se informiraj prije svega....
Odgovori sa citatom
Star 16-01-08, 22:45   #108 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

zar nije utvrđeno da je to riječ o overdozu adrenalina, dopamina i sličnih hormona i kritičnin situacijama
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-01-08, 08:43   #109 (permalink)
Starter

Citat:
Prijatelju odmah da ti kažem da si ti usporedio dvije sasvim različite stvari....jer....ovo što si napisao...kad ti netko na pustom otoku neće reći gdje žive drugi ljudi....taj bi bio krajnje bezobziran i zao....a kad ti netko dobronamjerno kaže da ne ulaziš u nešto što može biti opasno po tvoju psihu ukoliko se nisi dobro i stručno informirao....također i sugestiju u kojoj ti se kaže da ti za istu situaciju osim stručne edukacije treba i određena praksa da bi mogao namjerno postići nešto poput astralne...i sve to u trenutku u kojem ti nisi na pustom otoku nego živ među ljudima....ne može se usporediti sa ovim što si ti naveo....Primjetljivo je također da željeti doći do nečega poprekim putem....i pritom ne slušajući sasvim jasne dobronamjerne savjete je poprilično neozbiljno....a također bi bilo nezbiljno i od mene da te ja navodim da to učiniš a sam sam se od toga maknuo nadahnut vjerom....što nije bilo bezrazložno.....Tu bi se postavilo pitanje...zašto sam onda uopće otvarao ovu temu.....eto čisto da podjelim iskustva sa onima koji su to doživjeli.....i da odgovorim na poneko pitanje onih koji neznaju o čemu se radi....ili su to doživjeli a nisu bili sigurni da je to bilo to.....a također kako bi mogao dati i poneki savjet poput ovih što sam dao tebi i drugima u prijašnjim postovima.....želim ti još reći...čuo si o astralnoj kao o jednom lijepom iskustvu beztjelesnog putovanja u kojem ti se možda učinilo da je sve to nirvana....a ja ti kažem da je to samo jedna strana medalje....znači postoji i druga strana...a ako te zanima više, ne budi lijen pročitati stručni opis iste...druga je priča za one koji to dožive nenadano i spontano....oni se mogu tek kasnije informirati, tek toliko da shvate što im se to dogodilo.....na kraju....zapamti da je mudrije ućiti na iskustvima drugih....prije nego se opečeš na vlastitoj koži....dakle moje ti je da ne ulaziš uopće u to namjerno...a ako to ipak i dalje želiš....dobro se informiraj prije svega....
Ok. Slažem se. Imaš neku knjigu za preporučiti?
sandrohamzic je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-01-08, 11:11   #110 (permalink)
Starter

Datum registracije: 17-12-07
Poruka: 33
skela344 se izdvaja iz mase

Tigre, negdje sam ti postavio pitanje u nadi da ćeš odgovoriti, mislim da je bio post br. 87 pa reci što misliš, ili bar napiši da nemaš što reći. thx.

Zadnji Uredio skela344 : 17-01-08 u 11:13.
skela344 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: astralnu, dali, dozivjeli, kada, projekciju, ste

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108