Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Dali ste kada doživjeli astralnu projekciju? u Znanost forumu; hmph slažem se s Anthlonom da je to što si doživio vjerojatno samo određeno stanje svijesti...ništa ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-08-07, 13:39   #51 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 20
Poruka: 2,112
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi
Re: Dali ste kada doživjeli astralnu projekciju?

hmph slažem se s Anthlonom da je to što si doživio vjerojatno samo određeno stanje svijesti...ništa nadnaravno,poznato je da potpuni potencijal mozga nije iskorišten...ljudska pshiha je previše komplicirana...i vjerojatno je ta astralna projekcija posljedica meditacije(sam si spomenuo da si u tom razdoblju dosta meditirao)...
Odgovori sa citatom
Star 28-08-07, 15:48   #52 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 4,643
TigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masi
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Citat:
Pravi autor: Bahamut Pogledaj Poruke
hmph slažem se s Anthlonom da je to što si doživio vjerojatno samo određeno stanje svijesti...ništa nadnaravno,poznato je da potpuni potencijal mozga nije iskorišten...ljudska pshiha je previše komplicirana...i vjerojatno je ta astralna projekcija posljedica meditacije(sam si spomenuo da si u tom razdoblju dosta meditirao)...
Hvala ti na objašnjenju.....ali gle Bahamut.....nemam volje više objašnjavti tebi isto ono što sam i Racaku......ja sam lijepo postavio konkretno pitanje u naslovu ove teme....jer me to zanimalo ..kako bi podijelio iskustva sa drugima koji su to doživjeli......neda mi se više ni objašnjavati da me nezanimaju amaterska nametanja teorije,neiskusnih ili ne dovoljno iskusnih po pitanju parapsihologije, o tome što sam ja doživio,kako,kada,itd......i neda mi se objašnjavati više da imam i skustva u svemu tome daleko više nego ti godina.....i neda mi se govoriti o....gle čuda,nakon toliko godina koliko imam i nakon toliko godina baveči se i proučavajući psihologiju i parapsihologiju.....ja,glupan,previdio sam tako kompliciranu teoriju o tome kako je "ljudska psiha previše komplicirana".....ili kolio je ljudski mozak iskorišten....ili...."vjerojatno je TA astralna projekcija posljedica meditacije"...iako sam već u prvom postu napisao da se desila za vrijeme spavanja.....ali zašto bi neko prije iznošenja mišljenja pročitao postove iz početka....i nakraju neda mi se ponovo gubit vrijeme na npotrebna objašnjenja koja sam već napisao u silnim postovima na ovoj temi.....shvatite...netreba mi ničije objašnjenje što sam doživio....Sada sam još na ovaj post odgovorio...ubuduće ću ih ignorirati....i razgovarati samo s onima koji su ili doživjeli isto....ili bi željeli nešto znati (ako neznaju) o tome...ili ako ih zanimaju moja iskustva.....kao što mene zanimaju iskustva drugih.....a da mi netko tko ni nezna što je (TA) astr.projekcija....održava predavanje....fakat me izbacuje iz takta.....Zato ću te kulturno zamoliti da pročitaš (ako ti se da)postove koje sam sve napisao ranije.....pa onda uključi logiku (probaj nije teško) i razmisli .....pa tek onda piši....ili nemoj
Ponavljam da ću ovakve stvari ignorirati...i razgovarati samo s onima kako sam gore višlje napisao...odnosno s onima koji žele o ovome ozbiljno razgovarati.....Hvala
TigarZG1 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-08-07, 20:05   #53 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 09-11-06
Godina: 17
Poruka: 3,357
lol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Pogledaj Poruke
IMA još jedna(ili više) jebena stvar....o kojoj sam izbjegavao do sada pričati.....treba biti spreman i na šta možeš naići.....iskusio sam....
a na sta se sve moze naici? duhovi?
zanima me jeli netko pokusao “putovati” naprimjer na neko njemu nepoznatu mjesto i ako je doso tamo i ono sto je vidio tamo jeli isto kao u stvarnosi ako je pogledao? si razumio pitanje
'68 - '99 - '08
lol_lol je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-08-07, 23:25   #54 (permalink)
Akademik Foruma

TigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: lol_lol Pogledaj Poruke
a na sta se sve moze naici? duhovi?
zanima me jeli netko pokusao “putovati” naprimjer na neko njemu nepoznatu mjesto i ako je doso tamo i ono sto je vidio tamo jeli isto kao u stvarnosi ako je pogledao? si razumio pitanje
Ima dosta ljudi koji su u tome uspjeli...dakle "putovati" i na razna dotad njima nepoznata mjesta ali i poznata....radi se mahom o ljudima koji su, kako sam naveo negdje ranije,postigli da tako kažem višu razinu izvježbanosti izalska...te tom prilikom i apsolutnu kontrolu "putovanja" pa tako i "vračanja" u tijelo....ono što ti ljudi vide je realno vrijeme i stvarna mjesta....postoji naučni dokazi o tome....koji su se svodili na to da je dotična osoba recimo bila izvrgnuta ispitu na način da mu je rečeno da se "pojavi" na određenom mjestu kojeje unaprijed pripremljeno...a na kojem on nije bio i nezna šta će vidjeti....pa je ta osoba to i napravila i opisala situaciju,mjesto,stvari pa i ljude koji su se na tom mjestu nalazili....to je jedan od stotine primjera testiranja astralne....neki tvrde da su mogli otići i u svemir......Što se tiće mene...i ja sam bio svijestan realnosti i vremena i stvarnog mjesta...u svojim slučajnim izlascima...ali nisam uspio ostvarit dalje putovanje kad mi se to drugi put desilo...iako sam pokušao...nego me brzo vratilo u tijelo...jer za to treba ipak više prakse....interesantan je to događaj...potvrdit će svatko tko je to doživio....sve vidiš,znaš da si to ti,svjestan da si u stvarnom fizičkom ali i duhovnom svijetu i da ono što vidiš je realno.....jedino nisi u tijelu pa tako nemaš ni fizičke osječaje dok si "vani"...kao što ja nisam osječao zimu iako sam promatrao snijeg koji je doista vani i bio ...sječam se da sam se tome čudio....A sad drugi dio tvog pitanja....da mnogi su potvrdili viđenja raznih drugih što astralnih što duhovnih bića...koje je teško definirati....ali postoje tvrdnje da ne prestavljaju realnu opasnost...osim eventualnog straha prilikom viđenja istih.....imao sam i ja jedan takav susret jednom prilikom kad sam iz meditacije (sa kristalima,koji pojačavaju efekat) počeo "izlaziti" i tad sam imao viđenje...moje fizičke oči bile su zatvorene....a ja sam oko sebe vidio realni prostor gdje sam se nalazio...ali i to biće...prozirno...a imalo je izraz lica poput naborane starice i bila mi je tik do moje face.....i dandanas se naježim...nemoram ni reći kakva mi je bila reakcija...povratio sam se brzo nakon toga...bacio kristal..i udaljio se ŽURNO sa tog mjesta...kasnije sam se vratio po kristal......Napominjem da nakon raznih iskustava koje sam prošao ...a bilo je tu stvarno svačega....jar radio sam i telepatiju i razne druge stvari...naročito s kristalima......sve sam to ostavio iza sebe...napravio životnu ispovjed i odrekao se svega toga.....uništio silne knjižurine....a i kristale nakon što ih je svečenik blagoslovio....i posvetio se vjeri ...te našao pravi mir jer put kojim sam išao ...nije bio pravi put... ...iako mi je ostalo u navici da predosiječam nekad događaje a naročito mi instikt reagira...pogotovo kad mi netko laže ili neželi dobro...osjećam to u vibri ljudi...(što mi je itekako pomagalo dok sam redario,za pravovremenu reakciju)... Opet sam malo oduljio ovo...ali se nadam da sam ti odgovorio na pitanja koja su te zanimala....bez obzira što si bio skeptičan ....dali sam razumio pitanje?!..Ako te još šta zanima reci....

Zadnji Uredio TigarZG1 : 28-08-07 u 23:34.
TigarZG1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-08-07, 23:58   #55 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-11-06
Godina: 15
Poruka: 74
racak se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku racak

Tigar,bi li mi mogao preporuciti neku literaturu?Ne razumijem se u to,tako da . . .
i neke dobre tecajeve za to.
racak je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-08-07, 00:31   #56 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: racak Pogledaj Poruke
Tigar,bi li mi mogao preporuciti neku literaturu?Ne razumijem se u to,tako da . . .
i neke dobre tecajeve za to.
Ako misliš za astralnu...možeš u bilo kojoj knjižari....naravno na odjelu koji sadrži takve vrste knjiga vezane za paranormalno....tražiti nešto sa tematikom astralne projekcije....mislim da se moja zvala "kako doživjeti astralnu projekciju"...ali nisam više siguran jer dugo je već nemam...ali siguran sam da ima nešto takvoga ili slično.....na istom mjestu možeš potražiti i razne druge knjige iz paranormalne tematike.....pa odlučiti šta te točno privlači ...tako sam i ja radio....i sticao iskustva....jer teško mi je sada reći šta bi ti konkretno preporučio....sobzirom da odkad više nisam u tome ....neznam koje su sad knjige po pitanju naslova aktualne...a puno toga možeš naći i na internetu...samo uz čitanje potrebna je i široka praksa u raznim sferama...da bi mogao nešto takvoga postići....potraži i nešto o meditacijama...ali sve dobro prouči...pa onda radi...pridržavajući se pravila....jer inaće.......
TigarZG1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-08-07, 13:37   #57 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-11-06
Godina: 15
Poruka: 74
racak se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku racak

ok,hvala na savjetu.Bacam se na ta područja.
racak je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-09-07, 17:01   #58 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika biohazard 3291

Datum registracije: 24-09-07
Godina: 23
Poruka: 61
biohazard 3291 se izdvaja iz mase

Gledaj i ja sam doživio istu stvar samo se siječam da sam vidio sebe kako ležim na krevetu i siječam se da je bio pun mijesec.Nije bio neki nelagodni osječaj dapače uživao sam u tome odvojio sam se od tijela i bio slobodan.Stvarno čudno iskustvo i nije mi se ponovilo.Eh dali je možda netko od vas doživio ovo.Probudite se iz sna i osijetite neku neopisivu težinu na tijelu,kao da vas nešto pritišče prema dolje ali ne možete se niti pomaknuti niti proizvesti bilo kakav zvuk a i disanje postaje teško i nakon netkog vremena borbe sa tim to nestane,naravno iskočio sam iz kreveta i upalio svijetlo brzinom munje i mislio si wtf was that to mi je bio jedano od najneugodnijih iskustva i nebi htio da se ikome dogodi.Drugi dan kad sam ispričao ljudima svoj doživljaj rekli su mi da je bio "mrak" da je sijeo na mene,naravno to u babske priče ali ovo mi se je stvarno dogodilo pa ako je netko doživio nešto slično neka se javi.

Zadnji Uredio biohazard 3291 : 30-09-07 u 17:03.
biohazard 3291 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-10-07, 14:01   #59 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 05-10-07
Godina: 22
Poruka: 79
Medeny se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: biohazard 3291 Pogledaj Poruke
Gledaj i ja sam doživio istu stvar samo se siječam da sam vidio sebe kako ležim na krevetu i siječam se da je bio pun mijesec.Nije bio neki nelagodni osječaj dapače uživao sam u tome odvojio sam se od tijela i bio slobodan.Stvarno čudno iskustvo i nije mi se ponovilo.Eh dali je možda netko od vas doživio ovo.Probudite se iz sna i osijetite neku neopisivu težinu na tijelu,kao da vas nešto pritišče prema dolje ali ne možete se niti pomaknuti niti proizvesti bilo kakav zvuk a i disanje postaje teško i nakon netkog vremena borbe sa tim to nestane,naravno iskočio sam iz kreveta i upalio svijetlo brzinom munje i mislio si wtf was that to mi je bio jedano od najneugodnijih iskustva i nebi htio da se ikome dogodi.Drugi dan kad sam ispričao ljudima svoj doživljaj rekli su mi da je bio "mrak" da je sijeo na mene,naravno to u babske priče ali ovo mi se je stvarno dogodilo pa ako je netko doživio nešto slično neka se javi.
ta sam! to je bilou četvrtom srednje, ali kao da je bilo juče. sve pokušavam to zaboraviti, ali mi ne ide, uvjek se s vremena na vrjeme sjetim toga... stvarno užas iskustvo, ne bih željela da mi se ponovi

imam prijateljicu koja je bila u stanju kliničke smrti, i kaže da je imala to iskustvo kao i tigarzg1, da se duh odvaja od tjela, i da je osjetila kao da trne, dok se 'odvajala' od tjela. zatim je išla odnosno lebdjela prema nekoj bijeloj svjetlosti, i što se više približavala, to je svjetlost bila jača i drečavija. stvarno paranormalno, ali i istinito
Odgovori sa citatom
Star 18-10-07, 14:16   #60 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
greta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznat

Ja sam neki dan prvi put razgovarala o astralnoj projekciji s dečkom s posla, nisam prije čula za nju. Uglavnom, iz njegove priče dalo se naslutiti da vrlo rijetki ljudi dožive tu pojavu/osjećaj i da je to zapravo nešto poželjno. Naime, da se kroz nju jako produhovljuješ i sl. I da već moraš biti na neki način produhovljen da bi ju doživio. Ja bih htjela to doživjeti.
Tigar je rekao (barem mi se čini) da nije gledao svoje tijelo odozgo već kuću a iz priče mog kolege čini mi se da je važno da gledaš sebe dok spavaš i imaš osjećaj nekakve nadređenosti ako se ne varam. Ne znam...
Idem proučiti.
greta12 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: astralnu, dali, dozivjeli, kada, projekciju, ste

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108