| Re: Dogoni,teorija nastanka. evo malo da oživim ovu temu i molim modove da ju premjeste u rub znanosti, oni koji neznaju engleski dakle, radi se o plemenu u Africi koje danas živi na području Malija koji za sebe vjeruju da su potomci Egipćana i da su tu doselili nakon kratkog boravka u današnjoj Libiji. Sa sobom su ponijeli i poznavanje o astrologiji koje je staro preko 3200 p.n.e., i prvi zapadnjački znanstvenici koji su ih sreli su bila dvojica Francuska istraživača antropologa Marcel Griaule i Germaine Dieterlen koji su bili fascinirani poznavanjem planeta cijelog Sunčevog sustava pa čak i planeta koji u ono doba nisu bili poznati zapadnom svijetu.
Nadalje priča govori o nevjerovatnom mitu o planeti Sirijus i poznavanju tog sustava te o posjetiocima (Nommo) koji ih posjećuju iz tog sustava i koji su im prenijeli znanje o svemiru i njihovu postanku.
Uglavnom zanimljivo, pročitajte, živa istina, barem ovaj dio o njima, a o vanzemaljcima, navodno ćemo jednog dana doznati, kada uspijemo doznati da li sustav u kojem su Sirijus je onakav kakvim su ga opisali Dogoni, kojima su to mogli samo reći.....
__________________ So tear me open, but beware
The things inside without a care
And the dirt still stains me
So wash me, 'till I'm clean... |