Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Izvanzemaljci - bića u svemiru u Znanost forumu; Ako si gledao The one (Jedini) sa Jet Li-jem, to ti ustvari filmsko vidjenje problema. Svaki od dogadja u ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-05-07, 01:20   #11 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,482
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan
Re: Izvanzemaljci - bića u svemiru

Ako si gledao The one (Jedini) sa Jet Li-jem, to ti ustvari filmsko vidjenje problema. Svaki od dogadja u nasoj stvarnosti moze se odviti na vise nacina i ustvari se odvije, generirajuci tako paralelne svemire u kojima svaki od tih dogadaja izgenerira novi slijed dogadaja. e sad isti ljudi zive u tim svemirima, ali im zivot drugacije tece, jer su detalji promjenili cijelokupnu sliku svijeta u nijansama. Npr. u jednom upoznas Anu koja ti je pokupila kljuceve koji su ti ispali njoj je omiljena boja plava, pa postane i tebi i ti u ovom trenutku nosis plavu, u drugom svemiru ti kljucevi ne ispadnu, pa stignes na tramvaj, jer nisi pricao sa anom, pa u tramvaju upoznas Ivu koja voli zelenu, pa ti zelena postane omiljena i ti sada nosis zelenu, zbog toga se ne svidis Mariji, pa s njom nikad ne dobijes djete, s druge strene u onom prvom svemiru Marija isto voli Plavu, svidis joj se itd. Dakle detalji stvaraju nove tokve dogadja ili strune (string).

Nove teorije o blizancima koji se nikad nisu upoznali, ali nose iste boje, daju ista imena djeci i oba se vjencaju za crvenoskose zene kazu da su takve stvari zapisane u DNK i ne generiraju strune i tak, da ne raspisujem, pitaj sta te zanima.
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-05-07, 01:31   #12 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,784
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

gledao sam the one, zakon film

ona crvotočina i sve ono

a kakve su ovo teorije o blizancima?
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-05-07, 01:43   #13 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,482
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: Kristijan Pogledaj Poruke
a kakve su ovo teorije o blizancima?
Blzanci, jednojajcani, koji su razdvojeni pri rodjenju i nikad se nisu upoznali znaju cesto saznati, kad se napokon vide, da imaju iste zene (u detaljima), tipa, vjencali su se za crvenokosuu Ivanu i dijete nazvali, jedan Ivana, drugi Ivan,jer su npr. bili razlicitog spola. Onda da oba voze japanski auto i vole tajlandsku hranu i sl. Dakle niz podudarnosti, koje tesko da mogu biti slucajne, ali postoji problem, teorija ne moze biti potvrdjena, jer nije nuzno da se ovakve stvari dogode, ipak ima dosta slucjajeva Kako blizanci dijeli istu DNA moguce je da su takve stvari zapisane unutar genetskog koda i da genetski kod odredjuje sudbinu.

S druge strane strune to mogu objasniti kao anomaliju u nizu paralelnih svemira, gdje se dva paralelna svemira dviju osoba krizaju i isprepilicu.

Zamisli scenu: imas sliku jednog covjeka... ide ulicom i primjeti hlace koje mu se svidjaju u izlogu i stane. Iz njega se izdvoji paralelni svemir tog istog covjeka kojinije stao i nastavio je hodati (njega vidis kao "duha"). Taj duh prodje po ulici dalje i primjeti mobitel u izlogu i stane pogledati mobitel. Ovaj prvipogleda na sat i vidi da kasni, pa se malo pozuri, dok duh i dalje gleda mobitel. U jednom trenutku duh isto shvati da ce zakasniti, pa polako krene, u tom se trenutku oba stope u isti svemir, u kojem oba hodaju ulicom prema prvotonom cilju. Tu su se ta dva svemira prekrizila i stopila, tako se i paralelni svemiri dvojice blizanaca mogu krizati da oba u nasem svemiru upoznaju crvenokose, dok njihove tri druge projekcije u tri druga svemira nisu upoznala crvenoskosu, a u istim tim svemirima njihova braca jesu. I sad u prvom imas dvojicu brace koji imaju iste zene, u druga tri imas bracu sa razlicitim zenama...
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-07, 12:13   #14 (permalink)
Caballero Negro

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,839
prospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero

Zanimljivo...ja nisam gledao The One. A da li vjerujem da postoji život u svemiru..naravno da vjerujem. I pritom ne mislim na one bakterije što su otkrivene na neznam napamet kojem planetu, nego na inteligentna bića. Inače ovoliki prostor i sva njegova svojstva ne bi imali smisla.
prospero je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-07, 12:37   #15 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,582
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Mislim da u zadnje vrijeme (pogotovo otkad su Francuzi otvorili svoja istraživanja o NLO) više nije pitanje da li postoji život izvan Zemlje, nego gdje je i kako do njega doći.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-07, 12:56   #16 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 20
Poruka: 2,332
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi

I vjerujem da postoji izvanzemaljski život,gledajuči veličinu svemira nemoguče je da ne postoji još jedan planet sličnih uvjeta kao zemlja(baš je nedavno otkriven planet koji bi mogao imati povoljne uvjete za život)
Bahamut je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-07, 14:24   #17 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 1,020
negatron je zabranio reputaciju

Jedno je postojanje života na planetima drugih zvijezda, sasvim drugo je da li postoji inteligentan život (i razvijena tehnološka civilizacija).
Američki astronom Frank Drake je sastavio jednadžbu kojom se može, makar približno, odrediti broj tehnološki razvijenih civilizacija u našoj galaksiji.
N = R * fp * ne * fl * fi * ft * L
R je broj zvijezda u našoj galaksiji koje traju dovoljno dugo da bi oko njih mogao nastati život, fp su zvijezde oko kojih postoje planeti koji bi mogli podržavati život, ne je broj planeta u sustavima takvih zvijezda koji bi mogli podržavati život, fl su planete na kojima stvarno nastaje život, fi su planete na kojima je nastao inteligentan život, ft su planete na kojima nastaje tehnički razvijena civilizacija, a L je trajanje takvih cililizacija.
Ova jednadžba je krajnje špekulativna, jer od svih nepoznanica u njoj, znamo jedino prvu, broj zvijezda u galaksiji čije karakteristike su takve da mogu podržati život na hipotetskim planetama koje oko njih kruže. Ipak, neki znanstvenici su pokušali dobiti neki realan broj, i proces njegovog dobijanja je išao otprilike ovako: R=1.000.000.000. Od tog broja, oko svake desete zvijezde (po sadašnjim saznanjima) kruže planeti, znači imamo oko 100.000.000 planetnih sustava. Recimo da u svakom ima po jedan naseljivi planet, i da je na svakom desetom takvom planetu život i nastao, znači imamo 10.000.000 planeta u našoj galaksiji na kojima je život nastao. Već i ovaj broj je krajnje špekulativan, ali tu se znanstvenici još donekle i slažu. Razilaženja nastaju na slijedećoj nepoznanici, na koliko takvih planeta nastaje inteligentan život? Recimo na svakoj desetoj, onda imamo 1.000.000 planeta na kojima je jednom nastao inteligentan život. Koliko tih inteligentnih vrsta razvije tehnološku civilizaciju? Ovdje već ulazimo u domen SF-a, ali recimo, svaka deseta. Onda imamo 100.000 planeta na kojima je jednom nastala takva civilizacija. Ali sad dolazimo do zadnje nepoznanice, a o njoj ovisi za koliko ćemo smanjiti ovaj zadnji dobijeni broj. Koliko takva jedna civilizacija traje? Neki znanstvenici govore o brojevima od milijun godina, dok drugi spominju mnogo manje brojeve od 10.000. Uzmimo, samo radi probe, vrijednost od 100.000 godina (što je, vodeći se našim primjerom, više nego optimistična vrijednost). Pošto je starost naše Zemlje oko 4,5 milijarde godina, 100.000 godina trajanja takvih civilizacija čini samo jedan vrlo mali djelić postojanja našeg planeta (i njihovih, koji bi po svojim značajkama trebali biti slični Zemlji); ako su civilizacije jednako raspoređene u vremenu, kao i u prostoru, u ovom trenutku bi u čitavoj našoj galaksiji, osim naše, postojala samo još jedna tehnološki razvijena civilizacija! I to još koristeći krajnje optimistične brojeve u Drakeovoj jednadžbi...
Naravno, može se ispostaviti da je ova jednadža u nekom svom suštinskom dijelu pogrešna, tako da broj civilizacija može biti ili mnogo veći, ili sveden samo na ovu jednu, našu. U svakom slučaju, odgovor na to pitanje nećemo saznati dok i sami ne krenemo među zvijezde i ne otkrijemo što se nalazi u nepreglednim prostranstvima svemira, ili nam u međuvremenu neka od tih civilizacija ne dođe u posjetu i tako umjesto nas odgovori na to pitanje.

Jedno je ipak sigurno; druge civilizacije sigurno postoje, osim ako mi nismo neki izuzetan slučaj, neka greška prirode...

Zadnji Uredio negatron : 15-05-07 u 14:27.
negatron je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-05-07, 22:08   #18 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

To nitko ne zna (od zemljana) i vjerojatno to nikada nećemo znati (rade se atomkse bombe, oni koji nisu ispalili atomsku nisu za među ljude, ljudi će se pobit, zemlja će se uništit, ratovat će se kamenjem i vrućom vodom, trebat će pun k* godina da se obnovi sve (o se uopće bude moglo obnovit) također bi mogao naletit koji komet velićine Texasa na zemlju i odemo svi u pm). Znaći, neće se nikad znat da li postoje bića na ostalim i koja su to, osim ako nam Bog ne reće. Ja čvrsto vjerujem da postoje.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-05-07, 22:23   #19 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,290
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

zanimljivo je da su znanstvenici poprilično uvjereni a nastoje to i dokazati ispitujući meteorite, da smo ustvari mi ljudi vanzemaljci, meteorit koji je sa sobom donio " materijal " iz kojega je nastao život, je možda pao u prajuhu i i posijao sjeme života, tako da teoretski smo mi nastali iz svemira.
.....(_/.......)../....
...............(_/......

Živio Maliktintilinić, živjela odjeb revolucija - "Ne dam kite"
pharaoh je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 23:49   #20 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-04-07
Godina: 19
Poruka: 1,749
Eleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavan

Vjerujem da postoji inteligentni život negdje u svemiru!
Sad dal su oni inteligentniji il ne to ne znam,možda ima više tih vanzemaljaca pa su neki napredniji od nas,neki manje napredni,a neki isto inteligentni koliko i mi!
Pararelni svjetovi,sudbina to je sve tako zbunjujuće!
Čak mislim da su te neke stvari informacije koje mi dobivamo preko TV-a,
preko tih nekih filmova,od raznih znanstvenika i nisu istinite!Možda i jesu,kažem ne znam!
Ali jedino što je meni važno u ovom trenutku je moj život,čemu se zamarati nečim što je tako komplicirano!
Kad malo razmislim koliko je svijet velik i kako sam ja mala i nevažna svijetu,koliko zemalja ne ću posjetit u svome životu,koliko ljudi ne ću upoznati i koliko ću u životu raditi da nešto postignem od sebe,a to nitko ne će primjetit koliko ja i moji bližnji,stvarno vanzemaljci i paralelni svjetovi su mi posljednja briga!

Ovo je stvarno tema koja povlači mnoga pitanja za sobom,ali ne i želljene odgovore,koga zanima informirat će se koliko može ali nikad ne će bit zadovoljan postigutim jer će uvjek biti novih pitanja!
I tako će proći život ,a on na kraju ne će saznati odgovor koji traži!

Uf fakat komplicirano sad ću cjelu noć razmišljat o tome,nisam trebala gledat ovu temu!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: alien, bica izvan zemlje, izvanzemaljac, izvanzemaljci, svemir

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:47.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113