Stranica 6 od 7 PrvoPrvo 1234567 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 51 do 60 od 61

Kakav je osjecaj umrijeti?

Raspravljate o temi Kakav je osjecaj umrijeti? u Rub Znanosti forumu, dio Znanost foruma; ja sam umro...u snu! evo ti poblizi opis: trenutak prije nego sto umres traje dugo, kao usporen film. sva cula ...

Regularni forumas Avatar od korisnika Nibiru
    Datum registracije
    08-09-08
    Poruka
    256
    Liked
    0 times

Re: Kakav je osjecaj umrijeti?

ja sam umro...u snu!
    evo ti poblizi opis:

trenutak prije nego sto umres traje dugo, kao usporen film.
    sva cula ti zamru, ne cujes nikakve zvukove, uskoro ne vidis nista negoli tamu pred sobom.

osjecaj samo neku prohladnost.
    i svoju savjest.

osjecas da jednostavno prestajes biti, spoznas to.
    u prvi trenutak se uplasis, jer shvatis da je to to, ti ces prestati zivjeti, prestati postojati.
    vise neces skakati u more, trcati sumama, vise se neces smijati.

kad to spoznas, pomiris se sa time.
    vise ne osjecaj ruke, niti noge.
    nisi njihov gospodar.
    one se spustaju polagano, a tebi se zjenice sire i tama je jos veca, uzela te k sebi, ti postajes tama.

a onda se odjednom sve ugasi.
    nisi svjestan cak niti tame.
    Have you really lived thousands of days, or one day thousands of times?

Starter Avatar od korisnika maxinho77
    Datum registracije
    10-06-09
    Poruka
    69
    Liked
    0 times

ja dok sam bio mali sam dozivio klinicku smrt...makar se tog slabo sjecam znam da sam vidio moju prabaku koju nikad nisam vidio a prije mi rodietilj nisu pricali o njoj...i sjecam se svjetla
    Tko rano rani, sam u nju pada, ali ćud nikada.

prof. Foruma Avatar od korisnika Kiyu#13
    Datum registracije
    03-04-09
    Starost
    18
    Poruka
    1,107
    Liked
    5 times

a jbg zaboravija sam kakav je osječaj...obečajem da ču se sutra ponovno baciti sa prozora i bez brige bit češ prva koja če saznati kako je to
    Citat Pravi autor: Miss.Slash Pogledaj Poruke
    Kiyu koji ces ti bit srcolomac ako vec nisi

.l. Avatar od korisnika Vuxs
    Datum registracije
    30-05-06
    Poruka
    11,443
    Liked
    46 times

Citat Pravi autor: Nibiru Pogledaj Poruke
    ja sam umro...u snu!
    evo ti poblizi opis:

trenutak prije nego sto umres traje dugo, kao usporen film.
    sva cula ti zamru, ne cujes nikakve zvukove, uskoro ne vidis nista negoli tamu pred sobom.

osjecaj samo neku prohladnost.
    i svoju savjest.

osjecas da jednostavno prestajes biti, spoznas to.
    u prvi trenutak se uplasis, jer shvatis da je to to, ti ces prestati zivjeti, prestati postojati.
    vise neces skakati u more, trcati sumama, vise se neces smijati.

kad to spoznas, pomiris se sa time.
    vise ne osjecaj ruke, niti noge.
    nisi njihov gospodar.
    one se spustaju polagano, a tebi se zjenice sire i tama je jos veca, uzela te k sebi, ti postajes tama.

a onda se odjednom sve ugasi.
    nisi svjestan cak niti tame.

Te noci sam usnio jedan neobican san
    na megdan me zove crni covek, u ruci mu mac.
    Ja goloruk vicem da to nije fer, al' ode glas,
    ode skupa s glavom koju mi odsece u taj cas.
    Al' kako vec biva u snu, nekako sam ipak ziv
    glava gleda sa poda ubicu i otkriva trik:
    tek tada videh jasno, sa tog malog razmaka,
    da to u ruci nije mac, nego ogromna kazaljka.

Regularni forumaš Alien Scum Slaughter Champion, Baby Bird Champion, Angel Falls Champion, All Ball Champion, Mortanoid Champion, Armor Cupid Champion, Rat Shooter Champion, A Stitch in Time - Present Champion, Acres of gold Champion, Alien Showdown Champion, Action Fish Champion, Bola Champion, A Stitch in Time - Future Champion, Bezerk Champion, Bombjack 3: Hard Levels Champion, 9 Ball Pool Champion, Bubble Bobble The Rival Champion, Alien Hunter Champion, Alien Bounce Champion, A Game Of 3 Halves Champion, Fish Shooter Champion Avatar od korisnika zbracun
    Datum registracije
    22-07-09
    Poruka
    166
    Liked
    1 times

Jal ti to ujutro zvonio sat da se probudiš?

Starter Avatar od korisnika iSprinkle2
    Datum registracije
    09-06-09
    Poruka
    9
    Liked
    0 times

Adrenalin, adrenalin... Meni se to desilo (pad s balkona)... Pala sam s balkona i prvo osjetiš neki adrenaline rush... Onak... nije baš neki osjećaj... Dok letiš s balkona onda da

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika acosinus
    Datum registracije
    10-10-09
    Poruka
    598
    Liked
    0 times

Ok, ako pitaš baš kakav je feeling biti/postati mrtav (aka umrijeti), here's how I see it.

Prvo, ono što osjećaš, misliš i percipiraš dok si "živ" (dakle dok je tvoj duh u tvojem tijelu, kak bi to ovdje rekli bolje pjesnički/vjerski/religijski) nastrojeni, odvija se kroz tvoj živčani sustav - dakle, mozak, leđnu moždinu, živce, itd. Kad umreš to više ne funkcionira, tako da ako išta osjećaš vjerojatno je povezano s nekim totalno drukčijim sustavom, koji ovako ne možeš opisati (ili ćeš ga opisati jako teško). Također, s obzirom da se iskustvo odvija van tvojeg trenutnog živčanog sustava, vrlo je malo vjerojatno da ćeš ga se pravilno sjećati (tj. da će sjećanje biti ispravno "prepisano" iz jednog "medija" u drugi - ako ovaj prvi "medij" uopće i postoji).

Nadalje, kad padneš u kliničku smrt, kisik prestaje dolaziti u organizam (jer više ne dišeš). Među prvima (ako ne i prvi) koji tu stradava je mozak, jer on troši oko 2/3 ukupnog kisika koji unosiš u organizam (osim kod nekih ljudi gdje troši samo oko 1% toga, imali ste ih sigurno prilike upoznati, ne možeš ih fulat čim vidiš kaj rade i čuješ kaj pričaju). Šalu na stranu, u tom momentu mozak počinje odumirati, te se u sjećanju počnu javljati greške, ili "pogrešne" informacije, koje on automatski povezuje s vremenom kad si bio u takvom stanju. To je razlog zašto mnogi koji pričaju o tome imaju slična iskustva (pogotovo ono svijetlo na kraju tunela i slične priče), jer zapravo svi imaju određenu vrstu halucinacije.
    (Ovo nije moja priča, to sam bio snimio pred par godina da su američki neuropsiholozi bili otkrili... ako netko treba iskopat ću referencu.)

Enivej... kad umreš vidjet ćeš
    Ili nećeš vidjeti, s obzirom da će ti oči biti mrtve.

Ako vjeruješ u duše i slično, onda ćeš tek tada to iskusiti i vjerojatno neće biti ništo slično ovome što proživljavaš sada, jer ćeš to osjetiti na potpuno drukčiji način.

A ako si ateist kao ja, onda (dok ne dobiješ nekakve dobre dokaze o suprotnom) je situacija sljedeća - "osjećaj" je isti kao i prije nego što se rodiš. Ne sjećaš ga se, nisi bio svjestan toga, jer ne postojiš. Ista stvar i kad odapneš, prestaneš postojati, nema te više. Ne sjećam se kak mi je bilo prije nego kaj sam se rodio, vjerojatno je bilo neutralno - ni loše ni dobro.
    "Nobody expects the Malkavian inquisition!"
    --Troika

Siva eminencija Avatar od korisnika Dr Jekyll
    Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

Bojim se da će biti prekasno kad saznam...
    Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika acosinus
    Datum registracije
    10-10-09
    Poruka
    598
    Liked
    0 times

Sumnjam. In all probability, bit će ti svejedno.
    "Nobody expects the Malkavian inquisition!"
    --Troika

Regularni forumas Avatar od korisnika Cro-Pixy
    Datum registracije
    20-03-10
    Poruka
    86
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Jaded Pogledaj Poruke
    ali me zanimaju iskustva onih koji su to dozivjeli..
    Pa ako je to netko doživio,znači da je mrtav,i ne može ti ništa reći o tome kakva ja smrt.

Mnogi kažu kako je smrt lijepa,no nemora biti nužno tako.
    Smrt može biti bolna i bezbolna,iznenadna ili dugotrajna,ako je bezbolna vjerojatno je ugodno umrijeti,ako je bolna,valjda onda umireš u mukama,ili ako je iznenadna isto može biti ugodna,a ako je dugotrajna isto umireš u mukama.

Lajkaj nas na Facebooku