| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi Kolektivna svijest u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: TechDE Ne znam baš... Kolektivna svijest su i moral, pravičnost, osjećaj pripadnosti nekoj grupi, organizaciji ili narodu. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,061
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolektivna svijest Citat:
![]() | |
| | |
| | #13 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 21-03-08 Godina: 28
Poruka: 20
![]() | Re: Kolektivna svijest Citat:
Na krivom si tripu... Telepatija spada u područje parapsihologije, točnije IOZ-a (izvanosjetilnih zapažanja). Iako neki dokazi stvarno upučuju na komercijalnu primjenu IOZ - a (npr. lociranje Sadama Huseina pomoču vidovnjaka i uz strogo kontrolirane uvjete CIA - ih labosa), znanost ih ne uzima za ozbiljno. Dokazima o kolektivnoj svjesti najviše se približio Konrad Lorenz sa svojim pilićima i nasumičnim generatorom. Obrati pažnju na prve dvije slike na ovom llinku: http://www.m-tec.ag/1_2_2.asp?lang=eng 1. SLIKA; Linija pokazuje kretanje primitivnog robota koji je napravljen tako da se kreče potpuno nepredvidljivo, nelinearno, kaotično. Lorenz tada na desnu stranu stavlja jaja, kako bi se pilići izlegli ( za svoju majku uzimaju ono prvo šta vide) i gle čuda... 2.SLIKA; Linija pokazuje kretanje robota koji je sad nekako privučen k piličima. Isti pokus je ponovljen masu puta sa malo drugčijim robotima koji se kreču kaotično a rezultat je uvijek isti. Pilići su uspostavili komunikaciju sa jednostavnim strojem na nekim nepoznatim frekvencijama, na rubu znanosti, koje upučuju na postojanje kolektivne svjesti. | |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-09-06 Lokacija: Ulan Bator
Poruka: 757
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolektivna svijest temelji se na telepatiji u kvaziznanosti. u pravoj znanosti, kolektivna svijest se temelji na emapatiji, zajedničkim, progresivnim težnjama i interesima zasnovanih na racionalnim postulatima. Futrurizam je dozvoljen kao svrsishodna fikcija - Verne, Stanislaw Lem, Orwel, Burgess,itd. - sve ostalo su infantilizmi i bajke za malu djecu. Telepatija postoji, ali je ona još dovoljno nerazvijena: naš evolucijski stupanj nije još dosegao to grožđe bogova
__________________ Jebeš potpisr" Zadnji Uredio Korozija : 22-03-08 u 11:19. |
| | |
| | #15 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: najlipši grad na svitu Godina: 30
Poruka: 1,799
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolektivna svijest ja sam prvo ja, tako šta se mene tiče kolektiv može u 3 pm
__________________ Fazore na pozdrav kad vidiš komandanta, Fazore u zrak kad vidiš komandanta, Data, Data, Data, Data, Data, Data |
| | |
| | #17 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 21-03-08 Godina: 28
Poruka: 20
![]() | Re: Kolektivna svijest Citat:
Ili igru "Ajd izbaci što više fraza sa što manje smisla"? O kojoj ti pravoj i znanosti pričaš? Koje su to "zajedničke, progresivne težnje" znanosti? Na kakvim "racionalnim postulatima"? Lorenzova istraživanja koja se baziraju na teoriji determinističkog kaosa i teoriji kompleksnosti protumačio si kao futurizam, SF spisateljstvo. Svakom ozbiljnijem ruboznanstveniku če biti jasno da si neinformiran. Navedeni znanstvenik se ne bavi transformersima ili terminatorima kako si ti shvatio. REG - ovi iliti generatori nasumičnih brojeva su jednostavne mašine koje imaju motor kojeg pokreče radioaktivni materijali ili polušum u vodičima. Obične kutije na kotaču koje se nelinearno kreču zbog neregularnih izvora energije (polušuma ili radijacije). Pri tom ostavljaju trag koji se vidi na slikama. | |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Starter | Re: Kolektivna svijest Ima toga, samo ljudi nisu za toga, ne trebaju se oslanjat previše na telepatiju, nije im potriba.... Žive svoje male živote u "društvu" koje ima svoje vrijednosti i prema kojima teže.... ja mislim da ima kolektivne svijesti, malo više kod živina, jeste ikad primjetili jato ptica i kako kad promjene smijer leta, to naprave sve ptice u jednom trenutku. Neznam još puno o tome, ali meščini da se to tu očituje... |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-09-06 Lokacija: Ulan Bator
Poruka: 757
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolektivna svijest ma šta pričaš ti. kakva igra riječima i kakav besmisao u mom postu. napisao sam ga u hipu; u jednom trenutku inspirativnog bljeska. A to što se ti moraš držati teorije determinističkog kaosa objašnjava samo tvoju determiniranost kao labilne i predvidljive osobe. Braniš nešto što je neko drugi izgradio i misliš ono što je drugi mislio. Ja barem donosim zaključke nezavisno od kojekakvih kvaziteortičara
__________________ Jebeš potpisr" Zadnji Uredio Korozija : 11-04-08 u 10:31. |
| | |
![]() |
| Tagovi: kolektivna, svijest |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:25.