Pokazujem rezultate 1 do 5 od 5

Kremanska proročanstva

Raspravljate o temi Kremanska proročanstva u Rub Znanosti forumu, dio Znanost foruma; ...

 1. #1
  Seoska looda Avatar od korisnika pharaoh
  Datum registracije
  10-06-05
  Lokacija
  u ormaru
  Starost
  14
  Poruka
  7,922
  Liked
  239 times

  Kremanska proročanstva

  Prije samo dvadesetak dana mnogi nisu vjerovali da će snage NATO-a napasti ciljeve u Jugoslaviji, a sudeći prema novinskim izvješćima iz Beograda, najmanje su u to vjerovali Srbi. Ipak, dva su nepismena srpska seljaka, Miloš i Mitar Tarabić, još sredinom 19. stoljeća previdjeli udare NATO-a na Jugoslaviju!

  "...Srbi će se naći na granici, ali neće znati stati. Cijeli svemir će ih moliti da se smire i čuju glas dobrote u svojim srcima, ali neće otvoriti ogledala svoje duše. Neće poslušati zakon životnog smisla. Mržnja će se pretvoriti u besmisao, izbit će rat. Sile koje će ratovati imat će veliko znanje (...), borit će se i na zemlji i u zraku i na vodi. Iznad ove zemlje (Srbije) vodit će se rat u zraku."
  Zabranjen za objavljivanje
  "Mnogo će Srba ginuti...", navodi se, uz ostalo, u "Kremanskom proročanstvu", neobičnom rukopisu koji je 1878. godine priredio prota Zaharije Zaharić (1836. - 1918.) na temelju proročanstava srpskih vidovnjaka Miloša i Mitra Tarabića iz sela Kremna pokraj Užica.

  Kremanska proročanstva do sada su se ispunjavala s nevjerojatnom točnošću. Tarabići su, primjerice, nepogrešivo nagovijestili ubojstvo kneza Mihajila Obrenovića 1868. godine, ubojstvo srpskog kralja Aleksandra i kraljice Drage Obrenović 1903. godine, Prvi svjetski rat, stvaranje velike Srbije (Jugoslavije), atentat na Stjepana Radića, atentat na kralja Aleksandra Karađorđevića u Marseillesu 1934. godine, Drugi svjetski rat, Užičku republiku, dolazak Tita na vlast, rezoluciju Informbiroa te raspad druge Jugoslavije i osamostaljenje Slovenije, Hrvatske, BiH i Makedonije.

  Neobična proročanstva Miloša (1809. - 1854.) i njegova nećaka Mitra (1829. - 1899.) bila su sve vrijeme na zlu glasu u Srbiji, a s njihovim sadržajem bili su upoznati svi srpski vladari. Rukopis je zbog svog sadržaja gotovo sve vrijeme bio zabranjen za objavljivanje. Sudbina originalnog rukopisa, odnosno bilježnice malog formata u koju je prota Zaharije zapisivao vizije Tarabića, također je neizvjesna. Prema jednoj verziji originalni se rukopis strogo čuva u arhivu srpske akademije znanosti i umjetnosti, a prema drugoj u posjedu je Dejana Malenkovića, praunuka prote Zaharije. Prema trećoj verziji Tito je osobno dao da se rukopis zacementira u temelje jednog vojnog objekta u Beogradu.
  Ponor srpstva cenzuriran
  Poznato je, međutim, da je originalni rukopis prote Zaharije djelomično oštećen u jednom požaru 1943. godine za vrijeme bugarskog bombardiranja Srbije, dok je jedan drugi rukopis užičkog prote Gavrila Popovića, u kojem su također dijelovi proročanstva, sazidan u temelje Doma JNA u Užicama. Javnosti su dostupni samo rijetki primjerci tiskanih izdanja "Kremanskih proročanstava", točnije prepričavanja zapisa iz bilježnice prote Zaharije. Za njih se, međutim, sumnja da su značajno cenzurirana jer je riječ o mističnom djelu koje navješćuje ponor srpstva i nikako se ne uklapa u srpsku junačku mitologiju. Smatra se da je od objavljenih izdanja "Kremanskih proročanstava" najvjerodostojnije ono dr. Radovana Kazimirovića iz 1941. tiskano u Beogradu, dok su nova izdanja koja potpisuju Dejan Malenković i Dragoljub Golubović iz 1985., pa 1988. (BIGZ, Beograd), odnosno 1995. (izdavač Ergon, Velika Plana) kraćena i nakićena pretencioznim tumačenjima. Na Internetu postoje i dijelovi proročanstva u engleskom i hrvatskom prijevodu.

  Tko su Miloš i Mitar Tarabić, nepismeni srpski stočari koji su nakon početka zračnih napada na Srbiju privukli pažnju brojnih svjetskih alternativaca i o čijem se radu vode žučne polemike na nekim Internet konferencijskim skupinama?...
  Dodane Slike Dodane Slike
  opet mi se ide u Provansu, nisam bio, nego mi se i prije išlo. bio u Provansi, i ide mi se opet.

 2. #2
  Seoska looda Avatar od korisnika pharaoh
  Datum registracije
  10-06-05
  Lokacija
  u ormaru
  Starost
  14
  Poruka
  7,922
  Liked
  239 times

  Re: Kremanska proročanstva

  Počela da se ostvaruju davnašnja proročanstva braće Tarabić iz Kremana
  Kosmička kugla spasava svet

  U selu Kremna kod Užica, zavičaju čuvenih proroka Miloša Tarabića i njegovog sinovca Mitra, počela su da se ostvaruju njihova proročanstva stara skoro dva veka.

  Zapisao ih je njihov kum Prota Zaharije Zarić pod imenom "Kremanska proročanstva". Jednog dana Kremanci su u ataru svog sela pronašli kosmičku kuglu za koju su proroci rekli da će spasiti svet. Turisti i znatiželjnici svakog dana obilaze spomen-kuću Tarabića, slikaju se kraj čudotvorne kugle i nadaju se da će saznati bar deo misterije o postanku sveta.
  - Kugla je pala sa neba sredinom 80-ih godina prošlog veka. Ima u prečniku 105 cm obima 3,14 m, ispolirana je i glatke površine kao da je obrađena na nekoj kamenorezačkoj mašini. Ovakvih kugli u svetu ima ukupno devet, kažu potomci Tarabića u Kremnima. Ova pronađena u selu Kremna najmističnija je i najmisterioznija.


  Mističan broj 45

  Proroci i Tarabići sahranjeni su u svom selu i predvideli su ne samo pojavu kosmičke kugle nego i sve društveno-političke promene u Srbiji u poslednjih sto godina. Selo Kremna je nastalo zahvaljujući kosmičkom čudu a pri sudaru nebeskih tela oivičena je Kremanska kotlina između Tare i Zlatibora. Prorok Miloš je umro 1854. u 45. godini života, a posle 45 godina i drugi prorok Mitar.
  Dvojica stranaca, Englez i Indus, čim su čuli za Kremansku kuglu koja će spasiti ljudski rod, odmah su došli iz daleka i znatiželjnicima objasnili da na zemaljskoj kugli postoji devet ovakvih energetskih područja. Stariji Kremanci pamte priče svojih dedova da je ovakva kugla viđena u Kremnima i za vreme Nemanjića pre osam vekova. Tada je bio običaj da je bračni parovi dodirnu za sreću. I sada je isti slučaj. U spomen-dom Tarabića gde je izložena kugla u nevelikoj prostoriji dolaze mladenci ne bi li dotakli sreću i blagostanje. Ima i onih koji kažu da su ozdravili pošto su dodirnuli kuglu čije čudotvorno zračenje naučnici još nisu odgonetnuli. Jedna od devet kosmičkih kugli nađena je nedavno i u Venecueli. Ova kremanska liči na gvožđe, ali su geolozi izjavili da je u pitanju kamen vulkanskog porekla.

  Kremna je prepuna mistike i jedino je mesto na kontinentu koje niko ne može snimiti iz satelita. Amerikanci su pokušavali, ali im se na ekranu pojavljivala samo crna mrlja jer ovaj vazdušni prostor ometa svako zračenje i komunikaciju.

  Bilo je pokušaja da se kugla ukrade, ali je na granici zaplenjena torba u kojoj je bio Kremanski kamen, koji su šverceri pokušali da odnesu iz tadašnje Jugoslavije ne bi li otkrili kakvog je sastava.
  Da se kugla nije slučajno našla u Kremnima, potvrđuje i geografska karta sela, koja se nalazi u muzeju, a koja koja sto odsto liči na državnu zajednicu SCG.

  Ima i onih koji smatraju, kao i Tarabići, da je pojavljivanje kugle najava Apokalipse i planetarne katastrofe, a to će se dogoditi usled klimatskih promena. Najtragičnija su predviđanja po kojima će kosmičke kugle spržiti jednog dana sve na Zemlji.

  Međutim, tvrde da će spas naći samo oni koji se sudnjeg trenutka budu našli u podnožju 3 gore, Mokre, Očke i Jelove gore, koje i svom preseku dijagonale predstavljaju selo Kremna.


  prenosi
  Dodane Slike Dodane Slike
  opet mi se ide u Provansu, nisam bio, nego mi se i prije išlo. bio u Provansi, i ide mi se opet.

 3. #3
  Seoska looda Avatar od korisnika pharaoh
  Datum registracije
  10-06-05
  Lokacija
  u ormaru
  Starost
  14
  Poruka
  7,922
  Liked
  239 times

  Re: Kremanska proročanstva

  slike kugle  izgleda poznato, pogledajte temu Orijaške kugle Kostarike

  Orijaške kugle Kostarike
  Dodane Slike Dodane Slike
  Zadnji Uredio pharaoh : 18-02-08 u 23:42
  opet mi se ide u Provansu, nisam bio, nego mi se i prije išlo. bio u Provansi, i ide mi se opet.

 4. #4
  prof. Foruma
  Datum registracije
  07-02-07
  Poruka
  1,642
  Liked
  108 times

  Re: Kremanska proročanstva

  zanimljivo, kada bude smak svijeta bar znam kuda se moram skloniti

 5. #5
  Starter Avatar od korisnika Chocky
  Datum registracije
  28-10-07
  Lokacija
  Osijek
  Starost
  32
  Poruka
  35
  Liked
  0 times

  Re: Kremanska proročanstva

  čitao, bilo onako donekle zanimljivo. No nesjećam se jesu li rekli točno kada će biti taj smak svijeta, a to za da nekog treba pratit da bi me spasio, umro sam od smijeha upro bi prstom i sprdao "tiš me spasit"XD
  Neću i neću!!!!

Lajkaj nas na Facebooku