Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Kristalne lubanje u Znanost forumu; ko je imalo zainteresiran za misterije, ili je čitao sir Arthura Clarka zna za kristalne lubanje, ok ako je, već ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-07-07, 02:23   #1 (permalink)
banned

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 4,581
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh
Kristalne lubanje

ko je imalo zainteresiran za misterije, ili je čitao sir Arthura Clarka zna za kristalne lubanje, ok ako je, već toliko pitanje kao "ko je sagradio piramide" jer tehnologija i matematika onog vremena su upitne, ko je napravio ove lubanje ??? Jednu je kupio Museum of Mankind iz Londona od jedne draguljarnice za koju se nezna kako je došla u posjed jednog ovakvog artefakta koji je vjerojatno Aztečkog porijekla iz kolonijalnog razdoblja, druga je pak nešto misterioznija, u vlasništvu je Anne Mitchell-Hedges, a zapravo ju je pronašao njen otac F.A. Mitchell-Hedges, koskar i pustolov, koji je tjekom jedne ekspedicije u Hondurasu tražeći Atlantidu, naišao na nju, i onda 1927 podmetnio ju maloj Anni da ju "pronađe" za svoj 17. rođendan.

Inače "Lubanja Smrti" kako je zovu je napravljena od dva komada kristala (vilica se odvaj), kojeg bi kako kažu znanstvenici trebalo brusiti 150 godina svaki dan sa pijeskom da bi se dobila tako savršena lubanja, procijenjena starost je oko 3600 godina.
Znanstvenici koji su ih uspoređivali ocijenili su kako je Mitchell-Hedgesova lubanja izrađena sa preciznošću moderne znanosti dok je prva izrađena puno grubljim crtama.

Tajnu kako ju je pronašao i gdje je odnio sa sobom u smrt.
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg uk2005_50.jpg (52.8 KB, 45 pogleda)
Tip Fajla: jpg cskull.jpg (71.8 KB, 57 pogleda)

"Always look on the Dark Side of life, tu ru, tu ru tu ru tu ru"

Zadnji Uredio pharaoh : 19-07-07 u 02:26.
pharaoh je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-07-07, 02:35   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 20
Poruka: 2,064
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi
Re: Kristalne lubanje

Ovo je dokaz da je tehnologija u to doba bila dosta naprednija nego što se čini...
Bahamut je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-07-07, 07:33   #3 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Poruka: 9,590
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Arthur Clark je zakon.Imam njegove knjige doma i super su...onome tko voli takve stvari....

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-07-07, 08:03   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Poruka: 2,679
vibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
Arthur Clark je zakon.
takoder. od takvih pisaca mi je i daniken super.

OT: postoje i neke teorije da je tajnu odao kceri
The garden sighs, flowers die.
vibica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-07-07, 14:43   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 26-06-06
Godina: 13
Poruka: 1,933
icegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko Skype-a korisniku icegirl

Ma lažu!!!
To je od leda

Šalim se! Moram i ja malo valjati gluposti
Odgovori sa citatom
Star 19-07-07, 14:48   #6 (permalink)
banned

Datum registracije: 10-06-05
Poruka: 4,581
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

budem toga još iskopao, bit ću vaš krešimir mišak , večeras o orijaškim kuglama u kostariki a i kako se čini u bosni i srbiji.

"Always look on the Dark Side of life, tu ru, tu ru tu ru tu ru"
pharaoh je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 17-09-07, 20:01   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 17-09-07
Poruka: 66
join_me se izdvaja iz mase

meni su baš strava te lubanje...a ko zna gdje se skriva istina...možda se jednog dana otkrije....hehe
join_me je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-09-07, 20:09   #8 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,163
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Ne znam kako rade procjenu starosti, koja se obavlja analizom ugljika kad bi bilo nužno odkrhnuti komad lubanje, što sumnjam da će im vlasnik dopustiti...
Her passion is a kiss And I can not resist-----------
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-09-07, 21:20   #9 (permalink)
Starter

Datum registracije: 17-09-07
Poruka: 66
join_me se izdvaja iz mase

a pitaj boga kako oni to sve rade i kako se dogovaraju....
join_me je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-10-07, 14:47   #10 (permalink)
Starter

Datum registracije: 01-10-07
Godina: 15
Poruka: 20
Icey_Joe se izdvaja iz mase

moguće je da je lubanja tako stara jer je kristal izdržljiv i čvrst
Icey_Joe je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kristal, lubanja

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:50.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103