| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi Lokrumski duh snimljen mobitelom u Znanost forumu; Lokrumski duh snimljen mobitelom Na otočiću Lokrumu ispred Dubrovnika prije nekoliko dana pojavio se duh! Bijelu siluetu u benediktinskom samostanu ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,487
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Lokrumski duh snimljen mobitelom Lokrumski duh snimljen mobitelom Na otočiću Lokrumu ispred Dubrovnika prije nekoliko dana pojavio se duh! Bijelu siluetu u benediktinskom samostanu vidio je radnik koji je, nakon radnog vremena, ostao popravljati stolce i drugi inventar u restoranu. Želio je ostati anoniman te nije novinarima želio pričati o tome što je vidio u u predvečerje prije pet dana. No, doznajemo da se u jednom trenutku ispred njega pojavila jaka svjetlost u kojoj se nazirala bijela silueta. Šokirao se te pozvao prijatelja koji ju je snimio mobitelom, a fotografija duha brzo se počela širiti Dubrovnikom. Prokleti otok Mnogi su u priču povjerovali, pogotovu zato što je riječ o Lokrumu. Naime, prelijepi otok njegovi su prvi vlasnici, benediktinci, prokleli jer ih je vlast Dubrovačke Republike protjerala s Lokruma. Prema legendi, noć prije odlaska s Lokruma kružili su otokom sa svijećama okrenutim naopako proklinjući sve buduće vlasnike. Prokletstvo se, po legendi, može skinuti samo ako se pokupi sav vosak koji je te večeri potekao. Nasilne smrti vlasnika Valja napomenuti da je Lokrum bio i u vlasništvu austrijske kraljevske obitelji te da su svi njegovi vlasnici, vojvoda Maksimilijan I., prijestolonasljednik Rudolf te carica Elizabeta, poznatija kao Sissi, umrli nasilnom smrću. Na Lokrum se navodno 1191. godine iskrcao Richard Lavljeg Srca i na njemu našao spas od oluje. U znak zahvalnosti, Richard je u Dubrovniku dao sagraditi katedralu. vecernji.hr Dodajem i sliku koju su priložili. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-05-07 Lokacija: Fiume trenutacno Godina: 22
Poruka: 231
![]() | Re: Lokrumski duh snimljen mobitelom ma sad bi trebale pocet izlazit masovno slike duhova, ufoa, nessiea, jetija, bigfoota, el chupacabre, sasquatca itd...............jer ljudi imaju mobitele s foticem ![]()
__________________ .........i fina mala plava kutijica za puder I ja sam te ostao zeljan dok me bude.......moja mila |
| | |
![]() |
| Tagovi: duhovi, lokrumski duh, natprirodno, paranormalno |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 15:40.