Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Mars u Znanost forumu; c/p maila kojeg sam dobio: 27. kolovoza 2007., u 00.30 pogledajte prema nebu. Planet Mars bit će najosvjetljeniji ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-08-07, 13:19   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 27
Poruka: 3,461
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima
Mars

c/p maila kojeg sam dobio:

27. kolovoza 2007., u 00.30 pogledajte prema nebu.

Planet Mars bit će najosvjetljeniji planet na zvjezdanom nebu.

Bit će velik poput punog mjeseca.

To će se dogoditi 27. kolovoza točno pola sata iza ponoći.

Mars će tada biti udaljen 34,65 milijuna milja od Zemlje.

Nemojte propustiti taj prizor!

Golim okom će se činiti kao da Zemlja ima dva Mjeseca!!!

Slijedeća prilika za vidjeti takav prizor predviđa se za 2287. godinu.

Stoga podijelite ovu informaciju sa svojim prijateljima jer više NITKO tko danas živi taj prizor neće moći dvaput vidjeti!
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-08-07, 15:39   #2 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 15,899
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza
Re: Mars

Zanimljivo, pitam de jeli istina ili netko zajebava

Ništa, google zna

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-08-07, 15:50   #3 (permalink)
Sarcastic mr. know it all...

Datum registracije: 26-12-05
Godina: 23
Poruka: 4,358
wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku wonderwall

Ne mogu 27-og. Morat ću se strpit do 2287...

Ofkors da ću bacit oko. Imam i one naočale za pomrčinu sunca, kao i one za Spy Kids 3D .. Lovely jubbly...
Odgovori sa citatom
Star 24-08-07, 18:39   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 968
negatron je zabranio reputaciju

Čista glupost. Čak ni datum nije točan; Mars će najbliži Zemlji biti 18. prosinca ove godine, kad će se nalaziti na 88.420.000 km od Zemlje, što je najveće približavanje Marsa u narednih par godina.
Čak i tad, bit će tek nešto svjetliji i veći na nebu od Venere, koja je inače, poslije Mjeseca, najsvjetliji i najveći objekt na noćnom nebu.
Da bi Mars bio veličine i sjaja punog Mjeseca, morao bi se nalaziti na najviše milijun km udaljenosti, a nalazit će se 88 puta dalje!

Inače, Mars je najbliže Zemlji bio 27. kolovoza, ali 2003! Tad se nalazio na samo 55 milijuna km, što je gotovo i najveće moguće približavanje ovog planeta Zemlji.

Više pročitajte ovdje: Mars, Earth - Closest Approach in Recorded History
Odgovori sa citatom
Star 24-08-07, 19:12   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 766
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
c/p maila kojeg sam dobio:
27. kolovoza 2007., u 00.30 pogledajte prema nebu.
Planet Mars bit će najosvjetljeniji planet na zvjezdanom nebu.
Bit će velik poput punog mjeseca.
To će se dogoditi 27. kolovoza točno pola sata iza ponoći.
Mars će tada biti udaljen 34,65 milijuna milja od Zemlje.
Nemojte propustiti taj prizor!
Slijedeća prilika za vidjeti takav prizor predviđa se za 2287. godinu.
Stoga podijelite ovu informaciju sa svojim prijateljima jer više NITKO tko danas živi taj prizor neće moći dvaput vidjeti!
Poruka pripada skupini bezazlenih hoaxa. Događaj opisan u poruci zbio se 27. kolovoza 2003. godine. Mars je toga dana prolazio na udaljenosti od približno 56 milijuna kilometara (35 milijuna milja) od Zemlje što je najbliži prolazak u zadnjih 60 tisuća godina. Bio je vidljiv kao najsjajnija, crvenkasta zvijezda na nebu, ali o veličini koja bi se mogla uspoređivati s Mjesečevom nije bilo ni govora. Približno blizu Zemlji Mars će opet proći tek 2018., dakle poruka koja najavljuje taj događaj za 2007. ili neku drugu godinu prije 2018. je neistinita pa se njezino prosljeđivanje ne preporuča.

Tipični hoax

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-08-07, 19:14   #6 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 15,899
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Bah, tako kaže i google, znači ništa od marsa a ja uzeo slobodno veče za taj spektakl

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 24-08-07, 19:18   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Poruka: 1,829
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke

Ja san to sinoć vidio...a prošli vikend su bila po 3 Mjeseca u 2 reda
Odgovori sa citatom
Star 26-08-07, 16:31   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 3,461
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

A jebga. Ne kuzim ja u te planete i to, ja samo htio topic otvoriti
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-08-07, 16:37   #9 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 20
Poruka: 2,064
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi

Imam doma kilo marsovine...tko hoće kupit nek se javi na pm
Bahamut je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-01-08, 23:26   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Poruka: 2,940
Skunk je zabranio reputaciju

Evo izasal jos jedan dokaz o zivotu na Marsu
Da li je to mozda bigfoot na slici

Bigfoot on Mars? NASA captures alien figure - Telegraph
Skunk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: mars

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:36.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103