| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi mjesečarenje u Znanost forumu; Ne mogu ni ja virovat da nas je ovoliko mjesecarilo. Aj bar smo samo jednom i neponovilo se...... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Trouble Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Hypercube Godina: 23
Poruka: 3,281
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: mjesečarenje Ne mogu ni ja virovat da nas je ovoliko mjesecarilo. Aj bar smo samo jednom i neponovilo se...![]()
__________________ I feel there are two people inside me - me and my intuition. If I go against her, she'll screw me every time, and if I follow her, we get along quite nicely. |
| | |
| | #13 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-03-07 Godina: 21
Poruka: 2,432
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: mjesečarenje Ja nisam nikad mjesečario ali jedan moj prijatelj je ima problema sa tim...jednu večer je isto tako mjesečario i valjda mu se pišalo i umjesto da ode u wc zalio je materi cvijeće na balkonu ![]() |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 24-12-06
Poruka: 56
![]() | Re: mjesečarenje ja nikad, ali moj mali buraz..... To je nešto nevjerojatno!!! Gledam ja tako film oko pol 2 u noći,, kad odjednom sam čuješ korake kiz hodnika, naravno svugdje je mrak,, ja se usro ko ona stvar, ipak se ustao da pogledam šta je,, kad ono moj buraz stoji nasred hodnika sa zatvorenim očima i nešto si mrmlja u bradu... Al nemojte budit ljude kad ih nadjete u takvim situacijama (Kak se buraz šokirao kad sam ga probudio...) I tako jednom svaka 2-3 mjeseca... |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: mjesečarenje Dat ću si truda, pa malo opisat što je u stvari mjesečarenje. Dakle: Mjesečarenje (somnabulizam) je složeni oblik poremećaja spavanja. Karekterizira ga ponašanje koje rezultira velikim nemirom u krevetu ili hodanjem tijekom spavanja. Ima ga oko 10% djece i oko 2% odraslih. Povremene epizode mjesečarenja ne zahtijevaju liječenje lijekovima, no ukoliko se radi o učestalom mjesečarenju sa velikim rizikom od povrede, kako sebe teko i drugih, potrebno je započeti liječenje lijekovima. Najčešće korišteni lijekovi su iz skupine benzodiazepina, djelomično klonazepam, zatim triciklički antidepresivi te antidepresivi iz skupine SSRI-a. No najbolji pristup liječenju je tretirati uzročne faktore kao što su poremećaj disanja tijekom spavanja ili sindrom nemirnih nogu koji karakterizira neodoljiv poriv za pomicanjem nogu te napadaje straha koji su često uzrok mjesečarenja kod djece. Eto, nadam se da će to malo razjasnit priču. |
| | |
![]() |
| Tagovi: mjesecarenje |
« robert johnson
|
iluzija »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:50.

Aj bar smo samo jednom i neponovilo se...