| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi Orijaške kugle Kostarike u Znanost forumu; iste kao i kremanske... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #13 (permalink) |
| Starter | Re: Orijaške kugle Kostarike Gosp. Semir Osmanagic za kojega ste vjerovatno vec culi ima svoje teorije u vezi misteriozni kugli ( i jos ponecega ) koje su poprilicno zanimljive, mozete ih naci na stranici takozvane alternativne historije. ( ne znam dali smijem postati link , izvinjavam se ako ne ) Bosanska piramida Sunca
__________________ HAL do you read me, HAL? Open the pod bay doors, HAL... |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Orijaške kugle Kostarike Zašto je ova tema u forumu Na rubu znanosti? Kostarikanci takve kugle nalaze svuda, pa i po vrtovima i dvorištima. Pretjerane su i priče o nekakovoj velikoj preciznosti. Ima ih na tisuće, pa nitko više na njih ne obraća pažnju. Točno je da se ne zna koja ih je civilizacija pravila. Nalazište na plantaži banana iz 1940-tih godina je samo potvrdilo da nema nikakove logične povezanosti u međusobnom razmještaju kugli. Glupih ideja i tumačenja će uvijek biti. U Grčkoj su pokušavali dokazat da su to Sizifove kugle... Pomalo je smješno da su kostarikanski arheolozi morali pozvat Osmanagića da im rastumači tajnu kugli za koje oni znaju od rođenja. Stone Balls of Costa Rica
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| next best thing | Re: Orijaške kugle Kostarike nažalost moram te Maslow informirat drugačije, neke su toliko precizno izrađene da im suremeni žiroskopi nemogu naći manu, tj kao da su napravljeni u bestežinskom stanju, jer jedna je stvar isklesat kuglu, a druga je da ona bude savršena kugla jer je u pitanju vulkanski kamen Citat:
__________________ So tear me open, but beware The things inside without a care And the dirt still stains me So wash me, 'till I'm clean... | |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Orijaške kugle Kostarike Onda ću te morati jako razočarati. Progutao si neku poluinformaciju. Moja rođena tetka (očeva sestra) radi oko 20 godina kao sveučilišni profesor u San Hoseu (glavnom gradu Kostarike) na građevinskom fakultetu. Kostarikanci ne vide ništa mistično u tim kuglama. Prvobitno su sve bile ornamentirane, ali je većina ornamenata izgubljena erozijom. Podvala je i dezinformacija o nekoj navodnoj savršenoj sferičnosti. Jako malo kugli je pronađeno na originalnim lokacijama, a te samo dokazuju da ih je predkolumbovska kultura koja ih je pravila držala u svojim nastambama.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
![]() |
| Tagovi: kostarika, kugle, orijas ke |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:51.