Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Postoje li vanzemaljci u Znanost forumu; mi vjerujemo u drukčijeg boga no zapravo je to sve isti bog, vjeruju oni itekako, i čovjek je najsavršenija ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-09-07, 10:56   #21 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-07-07
Godina: 16
Poruka: 377
Sayrex se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Sayrex Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sayrex
Re: Postoje li vanzemaljci

mi vjerujemo u drukčijeg boga no zapravo je to sve isti bog, vjeruju oni itekako, i čovjek je najsavršenija reinkarnacija tako da nemoš ić u rakuna nego kad si čovjek moš jedino u čovjeka jer si već bia rakun (vjerovatno) il recimo vanzemaljac, kad si doša do reinkarnacije čovjeka još trebaš dosta života da se ne prosvjetliš, e to vanzemaljci znaju i istražuju, a vidin da ode niko ne kuži o čemu pričam ni ništa al ja samo ponavljam riječi Sai Babe
Odgovori sa citatom
Star 05-09-07, 11:23   #22 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,678
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Ček, znaci. Evolucija je u biti dugi niz reinkarnacija?
Znao sam da sam ja u jednom od prošlih zivota bio rakun Bero
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-09-07, 11:54   #23 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 25
Poruka: 399
venus01 se izdvaja iz masevenus01 se izdvaja iz masevenus01 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
Znao sam da sam ja u jednom od prošlih zivota bio rakun Bero

Izgleda da jesi!!
Odgovori sa citatom
Star 05-09-07, 15:01   #24 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-09-07
Godina: 20
Poruka: 54
OxygenO se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: venus01 Pogledaj Poruke
mislim da postoje, ali vrlo vjerojatno ne u onom obliku kako ih mi zamišljamo! ipak svemir je prevelik i bilo bi glupo vjerovati da života ima samo tu!
kad ste se već dotakli Boga ja ipak vjerujem u nešto realnije! jedino što mi nije jasno ta teorija o nastanku svemira tj big bang! dobro ok, to se navodno dogodilo ali kaj je bilo prije toga od kud uopće ta ogromna masa! kak je to nastalo i opet u čemu to stoji ili lebdi jer po meni stvar se mora negdje nalaziti! i ako se svemir još uvijek širi kaj je iza te granice!...... ah..... too much je to za nas ljude!!
Nije da je to previše za nas ljude al nismo se još dovoljno razvili, što tehnološki što na razini razuma, da bismo mogli otkriti pravu istinu o nastanku prostora, a time i nas.
OxygenO je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-09-07, 10:52   #25 (permalink)
Akademik Foruma

Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

To je istina!
Tehnološki definitivno ne. A bogami mi ni razumom kad vjerujemo u više biće koje nas je stvorilo
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-09-07, 12:01   #26 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Citat:
A bogami mi ni razumom kad vjerujemo u više biće koje nas je stvorilo
Ili napišemo ovako nešto (kategorički) a znamo da se tako nešto ne može ni dokazati ni opovrgnuti, pa onda ni tvrditi sa sigurnošću...

A što se tiče razuma i svega, što ja znam... Koja nam korist od nedajbože susreta s vanzemaljcima kad ne možemo dešifrirati komunikaciju dupina i kitova (koji su navodno inteligentni, ali manje od nas)- gdje ćemo onda uspjeti s jednako inteligentnim ili inteligentnijim od nas, s kojima imamo još manje zajedničkog?!?

Iskreno govoreći, ne vidim neku suprostavljenost između vjere u Boga i postojanja vanzemaljaca- to što je on nas stvorio (ili nije) na svoju sliku i priliku, ne znači da nije stvorio još nekoga.
Odgovori sa citatom
Star 06-09-07, 12:14   #27 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Ili napišemo ovako nešto (kategorički) a znamo da se tako nešto ne može ni dokazati ni opovrgnuti, pa onda ni tvrditi sa sigurnošću...
Oke, ali nemoš onda kategorički ni tvrditi da postoji neko više biće i još okretat pinku na tome
Citat:
A što se tiče razuma i svega, što ja znam... Koja nam korist od nedajbože susreta s vanzemaljcima kad ne možemo dešifrirati komunikaciju dupina i kitova (koji su navodno inteligentni, ali manje od nas)- gdje ćemo onda uspjeti s jednako inteligentnim ili inteligentnijim od nas, s kojima imamo još manje zajedničkog?!?
Radoznalost perhapse? Da covjek po prirodi nije radoznao još uvijek bi znao samo za misionarski polozaj. Ovako znas i za "on top", bočno, doggy, priklještenoj uz zid, da ju drzis u narucju tetc etc. Da nismo radoznali ne bi smo bili gdje smo sada
Citat:
Iskreno govoreći, ne vidim neku suprostavljenost između vjere u Boga i postojanja vanzemaljaca- to što je on nas stvorio (ili nije) na svoju sliku i priliku, ne znači da nije stvorio još nekoga.
Ofcourse. Bio to Bog, Alah, Buda, Manitu, Lojzika iz Dragonošca ili tek eto slijed okolnosti....
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-09-07, 12:23   #28 (permalink)
Akademik Foruma

Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Citat:
Oke, ali nemoš onda kategorički ni tvrditi da postoji neko više biće i još okretat pinku na tome

Radoznalost perhapse? Da covjek po prirodi nije radoznao još uvijek bi znao samo za misionarski polozaj. Ovako znas i za "on top", bočno, doggy, priklještenoj uz zid, da ju drzis u narucju tetc etc. Da nismo radoznali ne bi smo bili gdje smo sada

Ofcourse. Bio to Bog, Alah, Buda, Manitu, Lojzika iz Dragonošca ili tek eto slijed okolnosti....
Ovo prvo- ostavimo to za drugu temu...

Ovo drugo- ne kažem ja ništa protiv toga, samo upozoravam na surovu stvarnost. Jedina nam je šansa da ćemo naletiti na nekog malo inteligentnijeg i/ili tehnološki naprednijeg koji će znati nas 'dešifrirati' pa tako uspostaviti komunikaciju...
Odgovori sa citatom
Star 06-09-07, 12:31   #29 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Ovo prvo- ostavimo to za drugu temu...
Slazem se
Citat:
Ovo drugo- ne kažem ja ništa protiv toga, samo upozoravam na surovu stvarnost. Jedina nam je šansa da ćemo naletiti na nekog malo inteligentnijeg i/ili tehnološki naprednijeg koji će znati nas 'dešifrirati' pa tako uspostaviti komunikaciju...
Preisključiv si. Ak ne probas ne budes znao. Nerazumno je zivjeti sa pretpostavkom da neces nista naučiti ako ne pokusas.
Zašto mislis da nemozemo skuziti drugaciju nacin govora? Kuzimo se izmedju različitih rasa? rukama i nogama ako nista dugo. Glupo je ne probati
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-09-07, 13:03   #30 (permalink)
Akademik Foruma

Nisam ja uopće (barem po ovom pitanju ) isključiv. Ne kažem ja da mi ne trebamo pokušavati, no treba biti svjstan i naših vlastitih ograničenja*.

Haj'mo biti realni- možebitni prvi kontakt će najvjerojatnije biti da ćemo primiti radio signal ili neku pločicu (kao što smo mi poslali na V'ger-u). E, a onda će biti red na nama da im vratimo nešto suvislo... A to podrazumijeva da prvo dešifriramo ono što smo dobili.

* npr. ako dosad nismo dešifrirari etrurski jezik i pismo (Italija, 2-3 st. pr. Kr.) ili minojske civilizacije (Kreta, do oko 1450 pr. Kr.), koje su nam realne šanse sa nečim još različitijim?

Opet samo kažem, idemo se prvo uvjeriti koliko su napredne ostale vrste na Zemlji. Recimo, svi se slažu da je komunikacija kitova izuzetno složena, i da su kitovi vjerojatno vrlo inteligentni stvorovi. Možda ne bi bilo zgorega da vidimo što to oni pričaju (možda imaju kulturu baziranu na usmenoj predaji, a možda samo pričaju p*zdarije ) umjesto da ih uništavamo i ubijamo (i koliko mi njima svojim napravama i glupostima uništavamo stanište). OK, sad malo namjerno pretjerujem, ali kao što Shakespeare kaže: Though this be madness, yet there is a method in't.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: postoje, vanzemaljci

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:38.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111