Stranica 1 od 7 123456 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 61

Predosjećaji

Raspravljate o temi Predosjećaji u Rub Znanosti forumu, dio Znanost foruma; Nisam bila sigurna gdje smjestiti ovu temu. Kao što nisam ni sigurna postoji li već. Ukoliko postoji, već će je ...

Banned
    Datum registracije
    03-10-08
    Poruka
    553
    Liked
    0 times

Predosjećaji

Nisam bila sigurna gdje smjestiti ovu temu. Kao što nisam ni sigurna postoji li već. Ukoliko postoji, već će je nadležni izbrisati

Predosjećaji, imate li ih i pridajete li im značenje?

Jedan od mojih najbolnijih predosjećaja bio je slijedeći:
    Bez ikakvog povoda i razloga uputila sam se na put u rodno mjesto. ''Nešto'' me nagnalo da otputujem. Cijelog tog dana osjećala sam se čudno, kao da nisam u svome tijelu, kao da sam izvan orbite.
    Imala dam djeda kojeg sam voljela više od svega. Nije bio bolestan. Vodio je uredan život, svakog dana izlazio u šetnju, bio je dobrog raspoloženja.
    Kad sam doputovala, svi su se pomalo začudili, jer sam uvijek najavljivala svoj dolazak. Ovoga puta to nisam učinila.
    Spustila se noć. Otišla sam u krevet.
    Odjednom sam znala: Djed će sutra umrijeti.
    Ostala sam prestravljena.

Sutradan, u poslijepodnevnim satima, djed je umro. Bez ikakvih naznaka, odjednom.

Bila sam šokirana, jer to je bio jedan od mojih prvih predosjećaja, koji se, nažalost, ostvario. Kasnije ih je bilo još...

Nakon nekoliko dana, jedna osoba iz moje obitelji me upitala: Zar si ti došla na djedovu sahranu?

....često se bojim svojih predosjećaja, jer se ostvaruju...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Re: Predosjećaji

Ja bih ovo prije nazvao intuicijom, no može i predosjećaj. Često zanemarujemo sve ono što nije fizičko i samo djelovanje tog nefizičkog dijela svijeta na nas. Neki ljudi su senzibilniji na taj ezoterični dio, dok ga neki uopće nisu ni svjesni. Glavna pretpostavka za tako nešto je energija, tj. da je misao energija, prema tome osjećamo djelovanje energije.

Ja bih ovo tvoje iskustvo objasnio sa mislima tvojeg djeda koje su bile upućene tebi, a ti si ih primila. Mislim da se toga ne trebamo bojati jer to je jednostavno dio našeg života i to trebamo prihvatiti kao dio nas. Ustvari sve to možemo jako dobro iskoristiti u situacijama koje živimo.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Desi se da nesto 'pogodim', ali nikad nisam razmisljala o tome, niti ucila da citam 'takve poruke'... Uglavnom takve stvari pripisujem slucajnosti i ne oslanjam se na intuiciju...
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

dr.sc. Foruma Neighbour Wars Champion, Stage Diver Champion, Pang Champion, Spacerunner 2 Champion, Balloon Drop Champion, Super Mario Flash Champion, Mercury Drops Champion, Memory 2000 Champion, Neon Champion, Eggz Champion, Asteroid Miner Champion, Franky The Fish Champion, Venture Kid Champion, Firewall Champion Avatar od korisnika Bluebird
    Datum registracije
    03-04-07
    Poruka
    2,180
    Liked
    4 times

Bila je već ova tema, osjećanje budućnosti, tako nekako.
    Nisam imala baš ovakvih iskustava, ali znam za osobe koje su pretpostavljam, predosjećale vlastitu iznenadnu smrt, jer je došlo do drastičnih promjene u karakteru i postupcima, kao da su doživjeli katarzu ili nešto slično. Toliko od mene, ne bih u detalje jer je dosta osobno.

Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Citat Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
    jer je došlo do drastičnih promjene u karakteru i postupcima
    Da, to je cudno... Kazu da organizam moze da predvidi neku promenu i da ljudi obicno imaju dobar apetit pred neku bolest, kao da telo zna da ce mu biti potrebno dosta energije u predstojecoj 'borbi'....

V.I.P. Član Avatar od korisnika latoa
    Datum registracije
    18-01-08
    Starost
    27
    Poruka
    2,637
    Liked
    12 times

Ponekad mi proradi intuicija i uvijek je nastojim slijediti, ipak tako jake predosjećaje nisam nikad imala... njeguj i osluškuj te osjećaje, oni su veliki dar.

Intuicija je zaboravljena moć koja nas je generacijama spasonosno vodila kroz život, a ovo novo vrijeme je nažalost polako i sigurno stavlja u zaborav. Za razliku od nas ljudi, životinje je još uvijek često koriste.
    "Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
    Nestio, sed fieri sentio et excrucior."

Starter Avatar od korisnika jeje1991
    Datum registracije
    20-04-08
    Poruka
    29
    Liked
    0 times

Bila je ova tema....da, da.....sjećam je se........loše je završila....ček, ček.....imam viziju.....vidim tebe........vidim ovu temu.......vidim kako ti ne vidiš da je ova tema već postojala......... :lup

Ma, ne vjerujm u te neke predosjećaje, ali vjerujem da ti ponekad podsvijest želi nešto reći

Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Citat Pravi autor: jeje1991 Pogledaj Poruke
    Ma, ne vjerujm u te neke predosjećaje, ali vjerujem da ti ponekad podsvijest želi nešto reći

Banned
    Datum registracije
    03-10-08
    Poruka
    553
    Liked
    0 times

Latoa, hvala na ovoj rečenici ....njeguj i osluškuj te osjećaje, oni su veliki dar.

Regularni forumas Avatar od korisnika Nibiru
    Datum registracije
    08-09-08
    Poruka
    256
    Liked
    0 times

Ja sam imao tolko predosjecaja da mogu samo potvrdit da to postoji.
    A ono sto se osjetila da ce ti deda umrijeti,shvacam te.
    Meni se isto dogodilo noc kad mi je mama umrla.
    Samo sto sam ja vidio njene obrise prije nego sto je tel doma zazvonio da javi losu vijest.
    Have you really lived thousands of days, or one day thousands of times?

Stranica 1 od 7 123456 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku