Stranica 3 od 7 PrvoPrvo 1234567 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 61

Predosjećaji

Raspravljate o temi Predosjećaji u Rub Znanosti forumu, dio Znanost foruma; Ne bih to okarakterisao kao predosećaj ali desilo mi se više puta da nešto nisam uradio a da zapravo i ...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Re: Predosjećaji

Ne bih to okarakterisao kao predosećaj ali desilo mi se više puta da nešto nisam uradio a da zapravo i ne znam da li bi se nešto dogodilo.UH, al sam jasan.

primer1 - Jednom prilikom nisam dao kola na uslugu.
    U principu kada to nekom zatreba, nemam
    problem da ih dam.

primer2 - Nisam dao ćerki da jednog dana krene na
    kraći put, kojim inače ide jako često.

I tako ima više takvih primera.Ništa se nije dogodilo tako da će ostati nepoznanica šta to bi.I danas imam problem sa tom pozajmicom kola jer me na neki način peče savest što baš tada nisam to uradio.Ali nisam, zašto ne znam.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Banned
    Datum registracije
    03-10-08
    Poruka
    553
    Liked
    0 times

Razlog postoji negdje u tvojoj podsvijesti

Regularni forumaš Avatar od korisnika zalive
    Datum registracije
    27-01-09
    Poruka
    332
    Liked
    0 times

neusporedivo strašnim iskustvima poput magdaleninog, ali sjetilo me. prošle godine se u naš dom i u naša srca uvukao mali psić od susjeda. bio je prepušten sam sebi većinu dana i uvike se radovao jako kad bi nas vidio, počeo je ići za nama, a susjeda nije bilo po čitav dan, nisu ništa marili za pesicu. vikendom je bila čitave dane kod nas, spavala je u kući od gazdi ali bi ujutro trčala odmah do nas. nestala je jednog dana, nitko ništa ne zna, nitko ništa nije vidio. međutim taj dan nakon što je nestala, ja i žena ležali smo kasno popodne na krevetu, i odjednom smo čuli nepogrešivi zvuk psećih capica kako ulaze u sobu. ali psića nije bilo nigdje. nije se nikad više pojavila. bojim se i pomisliti što se dogodilo, no onda nakon što smo čuli taj zvuk, imao sam nepogrješiv osjećaj da se mala pseća duša došla oprostiti s nama

Banned
    Datum registracije
    03-10-08
    Poruka
    553
    Liked
    0 times

Da, Zalive, to je to. I mali psić je živo biće. Osjećaj ti nije bio nepogrešiv. Mala pseća duša se sigurno došla oprostiti s vama.
    Znaš, naježila sam se dok sam ovo čitala.

Jednom, dok sam bila dijete, imala sam jasan predosjećaj, bio je to jedan od mojih prvih predosjećaja. Nikako nisam željela ući u prijevozno sredstvo kojim smo se jedne večeri, moji roditelji i ja, vraćali kući. Molila sam i preklinjala da idemo pješke, ali roditelji me nisu poslušali. Nevoljko sam ušla u to prijevozno sredstvo.
    Nedugo nakon toga doživjeli smo tešku nesreću. Mojim roditeljima nije, na sreću, bilo ništa, ali ja...ja sam jedva preživjela. Bila sam na samom rubu smrti.
    Toliko o počecima mojih predosjećaja....
    Zadnji Uredio Maria Magdalena : 06-03-09 u 11:08

Datum registracije
    27-01-09
    Poruka
    332
    Liked
    0 times

uh...jesu li ti roditelji nakon toga naučili vjerovati?

moja žena zna imati neke predosjećaje, i u par navrata kad sam ja nešto forsao, loše je ispalo...nisu bile neke prebitne stvari srećom...

Banned
    Datum registracije
    03-10-08
    Poruka
    553
    Liked
    0 times

Jesu, naučili su...
    Ali, najvažnije je da sam naučila vjerovati sebi...

Datum registracije
    28-04-07
    Starost
    26
    Poruka
    7,663
    Liked
    56 times

Uvek, ali uvek imam taj predosećaj ali nažalost samo za loše stvari... I ne volim to kad osetim. Trudim se da ne mislim na nešto loše kad osetim neki nemir u sebi ali uvek ispadne nešto bad.
    I mislim da je to ona unutrašnja intuicija koja je jača od mene same, mojih misli i osećanja. I definitivno verujem u tu svoju intuiciju.
    Zadnji Uredio Lulu Bg : 09-03-09 u 23:02
    Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti srećna osoba.

Starter Avatar od korisnika Sitha
    Datum registracije
    02-02-09
    Starost
    20
    Poruka
    20
    Liked
    0 times

Ja mislim da svi mi imamo ono sto zovu sesto culo...netko vise netko manje razvijeno to "unutarnje" oko....i ja sam odavno naucio da se intuicija moze razvijati...da to nije samo sreća ili nesto bezveze...za razliku od zivotinja mi ljudi smo poceli sve podvrgavati racionalizaciji..sve se kalkulira i proracunava..a osjecaji nula..danas nas uce da razumom moramo ovladati osjecajima...da toga nema nebi bilo tolikog zla u svjetu..

Datum registracije
    27-01-09
    Poruka
    332
    Liked
    0 times

kad veliš racionalizacija, negdje sam pročitao nečiju tezu da sustav školovanja svake 'civilizirane' zemlje nameće analitički način razmišljanja za koji je odgovorna lijeva strana mozga, istovremeno zapostavljajući desnu stranu mozga, koja je odgovorna za sintetički način razmišljanja i za razumijevanje cjeline. na taj način dobivaš pretežno ljude koji su apsolutno u stanju analizirati nešto u detalje, i apsolutno nesposobni spojiti detalje u cjelinu

irm
    irm je offline
    V.I.P. Član Avatar od korisnika irm
    Datum registracije
    16-01-08
    Starost
    32
    Poruka
    12,113
    Liked
    263 times

Citat Pravi autor: irm Pogledaj Poruke
    Predosjećaji, imate li ih i pridajete li im značenje?

da imam ih i u više slučajeva se dogodi da bude baš tako kak sam predosjećao.....
    da se potpišem na ovo moje... i ponosan sam na sebe
    "Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."

Lajkaj nas na Facebooku