| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi Spremni za put u svemir? u Znanost forumu; Svemirska prostranstva više nisu rezervirana za misije. Otvara se 'sezona' svemirskog turizma – prvi testni letovi započet će idućeg kolovoza, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned | Spremni za put u svemir? Svemirska prostranstva više nisu rezervirana za misije. Otvara se 'sezona' svemirskog turizma – prvi testni letovi započet će idućeg kolovoza, a prvi turist-astronaut leti 2010. godine. Cijena karte za pogled na Zemlju s druge strane atmosfere je 200 tisuća dolara, oko 160 tisuća eura, a uključuje i tri dana pripreme te odsjedanje u hotelu s pet zvjezdica u New Mexicu, sjedištu budućeg svemirskoga aerodroma. U svemirskom brodu moći će putovati šest turista-astronauta, dok će sam let trajati dva i pol sata. Vrata svemirskome turizmu otvara Virgin Glactic iz američke grupacije Virgin u čijem je vlasništvu i zrakoplovna kompanija Virgin Antlantic (Galactic), koju je osnovao Richard Branson 1970. godine. Tijekom leta putnici će moći doživjeti iskustvo bestežinskoga stanja i brzine zvuka poput profesionalnih astronauta. Svemirski brod koji će prvi odvesti obične ljude u orbitu je SpaceShipTwo koji će do visine od 15 tisuća metara biti spojen s brodom Whiteknighttwo (Wk2), većim od Boeinga 757. Od te visine brod će se sam uputiti u svemir. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: Spremni za put u svemir? eh, što nemam 200 tisuća viška ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #4 (permalink) |
| charolastra | Re: Spremni za put u svemir? šta, mene kako letim u svemir? ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #6 (permalink) |
| charolastra | Re: Spremni za put u svemir? ne moš to, morao bi imati astralnu projekciju i još sto sranja, uglavnom komplikacije radije uplati pa gledaj mene, dobit ćeš razglednicu iz svemirske zemlje, safari, zbogom.......
| | |
| | #8 (permalink) |
| Black Tattoo | Re: Spremni za put u svemir? zanimljivo, bilo bi to definitivno jako lipo iskustvo, al nazalost nema se ![]()
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Spremni za put u svemir? 160 milja eura? Ako uključuje puni pansion u hotelu onda se isplati. ![]()
__________________ Glasajte da Green Day dođe u Zagreb |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:49.