| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi Sve o Mjesecu - u Znanost forumu; Znam da je bili rasprave o Mjesecu, pa mi slobodno mozete linkove postati. Ali konkretno me zanima kakav bi bio ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 10-04-08
Poruka: 227
![]() | Sve o Mjesecu - Znam da je bili rasprave o Mjesecu, pa mi slobodno mozete linkove postati. Ali konkretno me zanima kakav bi bio zivot na zemlji (plima-oseka, dan-noc, razvoj zivotinja, atmosfera) u slucaju da je mjesec u ovakom stanju: 1. duplo udaljeniji od zemlje 2. duplo blizi zemlji 3. promjenio smjer okretanja ili rotiranja 4. ne rotira vise 5. samo miruje u jednoj tocki pokraj zemlje 6. prepolovio se na dva djela i sad dva komada lebde 7. i ostala stanja ili pretvorbe mjeseca u neku drugu energiju sto vam padne na pamet p.s. ali ocu samo razmatrati realna i logicna stanja koja mogu biti. ona koja u praksi ili prirodi nisu moguca me trenutno ne zanimaju. mjesec rotira??? Zadnji Uredio pharaoh : 28-04-08 u 22:29. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 11-02-07 Godina: 20
Poruka: 13
![]() | Re: Sve o Mjesecu - - sto se tice plime i oseke 1. duplo udaljeniji- razlike izmedu pliem i oseke bi bile duplo manje i obrnuto da je duplo blizi 3. smjer rotiranja mislim da nema veze nikake sa nicim 5. vjerojatno bi il se slupo sa zemljom ili odletio u svemir (vjerojatnije ovo prvo) 6. bilo bi malo zamrsenije plima/oseka trajale bi krace i cesce bi se izmjenjivale |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 10-04-08
Poruka: 227
![]() | Re: Sve o Mjesecu - Citat:
5. zasto mislis da bi isao prema zemlji? Zadnji Uredio mafijas : 29-04-08 u 00:08. | |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() | Re: Sve o Mjesecu - mislim da nebi trebalo nista biti ugrozeno gubitkom plime i oseke osim sto ce velki brodovi imat proglema sa isplovljavanjima iz odredenih luka ![]() pa eo kad je mjesec sa jedne strane zemlje on svojom gravitacijom djeluje na zemlju i kao da povlaci vodu prema sebi, tad je plima, dok je s druge strane planeta oseka.. barem kolko sam ja skuzio a mislim da sam dobro shvatio hm na mjesec djeluje i zemlja i sunce sa svojom gravitacijom + njegova centirifugalna sila zbog rotacije oko zemlje (centrifugalna sila = gravitacijsko djelovanje zemlje, zato mjesec sad i stoji na jednom mjestu ne udaljava se i ne priblizava se zemlji), zato pretpostavljam kad bi presto rotirati, centrifugalna sila bi nestala i jednostavno bi ga zemlja pocela privlacit svojom gravitacijom |
| | |
| | #7 (permalink) | |
![]() navodno imaju i neke snimke te strane, dje se vide neki stupovi (gradevine). eo jedno pitanje, zasto amerikanci prekinuli misije na mjesec? NASA je imala para kolko nije mogla potrosit (drzava financirala a svi znamo kolki proracun imaju amerikanci) i od onda do danas niko nije iso na mjesec?!! Traze zivot na drugim planetama parsecima daleko od zemlje a neznaju sta je na drugoj strani mjeseca. ja mislim da trebamo otic gore i okrenut tu stranu prema nama da svi sa zemlje mogu vidit sta je tamo ![]() | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-04-08 Lokacija: split
Poruka: 113
![]() | Re: Sve o Mjesecu - pazi sad, sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća, postojao je jedan tjednik, koji se zvao Fokus, i na duplerici je bio članak o mjesecu, a u članku jedna rečenica zbog koje sam od tog dana počeo pratiti teme sa ruba znanosti, rečenica glasi:" Mjesec nikada nije bio naš, niti će biti, on pripada njima |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| |
| | |
![]() |
| Tagovi: mjesec |
« ludo pitanje: tko je zasluzan za prelaz u vise vrste?
|
Pomicanje granica ljudske izdržljivosti ? »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:45.