Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi tajna društva?? u Znanost forumu; gledo sam jedan dokumentarac o iluminatima frajeri imaju na americkom dolaru svoj znak (to smo vec rekli) e sad u ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-10-07, 20:28   #21 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-10-05
Godina: 31
Poruka: 1,196
Morpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono nešto
Re: tajna društva??

gledo sam jedan dokumentarac o iluminatima frajeri imaju na americkom dolaru svoj znak (to smo vec rekli)
e sad u tom dokumentarcu lik ima dokaze da se njihovo znakovlje moze naci i na KGB-evim dokumentima i to je dokazo i pokazo
pa daj molim te a ameri i KGB su bili na ratnoj nozi godinama
po meni to jedino govori da smo svi mi u veeeelikoj zabludi sto se zapravo događa
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 23:25   #22 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Ja mislim da oni samo stavaraju zablude koje plasiraju pod nekim tako reći "šiframa", te da se njihova "moć" može opisati (kao nama nešto najbliže i svima poznato) fenomen "hercegovaca". (Unaprijed se ispričavam svim Hercegovcima, ja sam jedna, ali ovdje pričam o onom po čemu su poznati).
Određena grupa ljudi koji imaju zajedničke ciljeve, interese i mišljenja druže se i podupiru jedni druge da bi postigle neku svrhu.

A ta svrha i jest u biti tajna. Zato se i drušva zovu "tajna" pošto se svrha njihovog postojanja ne zna.

E sad; kad, zašto i zbog koje svrhe su nastali su nastali. O prvoj i drugoj se može naći na netu i opće je poznato, a o ovom trećem možemo diskutirati (ili pretpostavljati). I tu ima zanimljvih teorija.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-10-07, 00:00   #23 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Izvori na internetu , pa dokumentarci , knjige , izjave , svjedoci , kurci , palci ... ali bitno je da su tajni.
Odgovori sa citatom
Star 15-10-07, 07:54   #24 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,355
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Cilj svih tih društava je centralizacija svijetske moći. Čak postoje i priče da se ta društa međusobno kolju za prevlast.
A i to što kaže Ibort, sve kao tajno ali sve se nekako zna. Tko kaže da baš oni ne puštaju te (lažne) informacije o sebi kako bi nas odveli na krivi put?
Još će na kraju ispasti da je onaj David Icke u pravu koji tvrdi da su Iluminati sluge od reptiloidnih vanzemaljaca koji vladaju iz 4. dimenzije....
Odgovori sa citatom
Star 15-10-07, 10:35   #25 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 434
skin2yard je zabranio reputaciju

evo link, na engleskom je, neda mi se prevoditi.
Illuminati News: Why Does the Illuminati Hate Jews?

ja ne vjerujem u to, jer po svemu sto sam procitao, iluminati kontroliraju sve medije, banke, iskoristavaju zidove zato sto su oni citiram: "lako za manipulirati". osim toga oni sire homoseksualizam, promicu droge i sex kako bi pokvarili mladez te tako unistili obitelj.

samo da se razumijemo, ...ja vjerujem da postoje ljudi kojima je ispran mozak, da ima ljudi koji manipuliraju drugima...ali to zasigurno nije u svjetskim razmjerima, to su izolirane grupe...mislim budimo realni....nekoliko tisuca ljudi nemoze vladati nad 7 milijardi ljudi...

taman i da je to sve istina...praksa i cista logika pokazuje da je drukcije, ima pokvarenih ljudi i ima postenih ljudi u bilo kojem zanimanju. pokvareni ljudi ili zele moc nad drugima ili zele novac (naravno na pokvarene ljude mislim na one koji zaobilaze zakonkako bi se obogatili)...u svakom slucaju, tu nema nekog viseg smisla...jer ako tvrdis da radis nesto zbog opceg dobra, a ti vozis mercedes a svi ostali jedu govna,...i najgluplji covjek ce se zapitati...ako ti u drugu ruku vozis kociju, a svi drugi smiju kupiti mercedes, ali zato tiraniziras sve ostale, neces sigurno dobro zavrsiti...

sve u svemu, mi zivimo u svijetu u kojem svatko svakoga iskoristava na ovaj ili onaj nacin, i istina je da je to najbolji nacin zivota...netko se obogati na tudoj nesreci, producenti eksploatiraju lijepe djevojke ili decke, netko ispane pametan na neznanju tudeg covjeka itd...mislim, svi mi trazimo nacina kako da dodemo do moci i novca, zato se i skolujemo.

mislim likovi koji tvrde takve teze, onitvrde da je porez los, da novac koji zaradis zpravo cini roba od tebe...i na kraju te sve svoje izmisljotine spakira u knjigu koju mi kupujemo...i tako taj lik iskoristi nas
Odgovori sa citatom
Star 15-10-07, 16:11   #26 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 172
mirko_zg se izdvaja iz mase

ja samo neznam odkud ti svi podaci o tim društvima a ona u kao TAJNA????
znam ja jednog lika koji je član tajnog društva,neznam kojeg.
mirko_zg je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-07, 21:03   #27 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 434
skin2yard je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: mirko_zg Pogledaj Poruke
ja samo neznam odkud ti svi podaci o tim društvima a ona u kao TAJNA????
znam ja jednog lika koji je član tajnog društva,neznam kojeg.
pa u tomu i jest stvar...tajna su drustva, a ipak neki likovi iznose neke teze o nekom novom poredku, cak navode i ljude koji su umjesani...

ja i neznam nista o tajnim drustvima...osimda su tajna...i da su drustva
Odgovori sa citatom
Star 15-10-07, 21:45   #28 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Poruka: 1,355
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

znači zaključak je da su tajna društva u biti društvena tajna...?
Odgovori sa citatom
Star 16-10-07, 19:59   #29 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 22-02-07
Poruka: 4,473
carllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu aurucarllito ima spektakularnu auru

tajna društva sigurno postoje,jedan od dokaza je i njihov znak na najjačoj valuti na svitu..samo pitanje je ko su ti ljudi,šta žele,svrha postojanja takvog društva,itd..teice piši??
carllito je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-10-07, 20:21   #30 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
teice piši??

Nemam vremena (ni volje) još kad dođem s posla o tajnim društvima razglabati.
Ali ajde, ja ću malo o Opusu Dei. Nije neko tajno društvo, dio je Katoličke Crkve. Međutim jako zanimljiv dio, i pomalo čudan. Meni nikad baš do kraja jasan.

Poznavajući neke strukture i hijerarhiju Crkve znam da je jako konzervativa i jako teško otvrljiva za bilo kakva nova strujanja, pogotovo kad se neki svećenik uzdigne nad drugima i propovjeda nešto što do tad nije bilo uobičajno.

Opus Dei pomaže ljudima da u svakodnevnom životu pronalaze Boga. Ajde ništa neuobičajno.
Međutim meni je tu čudno kako se vjernici djele unutar te prelature (ogranka kat. crkve). Imaju supernumerarije; to su oženjeni muškarci i žene, drugi su oni koji žive u celibatu radi apostolskog djelovanja koje NE uključuje primanje sakramenta tz. nisu svećenici niti časne sestre.
I ima drugi dio vjernika u Opus Dei koji se nazivaju numerariji; žive u centrima Opusa Dei. Ti centri su podjeljeni na dio gdje žive muškarci i dio gdje žive žene. I uobičajno zna to biti jedna zgrada, međutim sa jednim ulazom za muškarce, a drugim za žene.
Mene ovdje zanima; zašto žive odvojeno ako su se već zarekli na celibat? Tu mi nešto nije jasno, da ne kažem smrdi mi.

Ova organizacija još je poznata kao "negativna" tajna organizacija katoličke Crkve koja je posebno radikalna u svom odnosu prema životu kršćanina. Također ju je "neslavno proslavio" Brown u Da Vincijevom kodu.

Ps. Ovo je moje razmišljanje o Opusu Dei. I nisam copy/pastala od nikud.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: drus tva, tajna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:43.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111