Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? u Znanost forumu; Neki ljudi misle da su ih izvanzemaljci izgradili: Aliens built the pyramids Aliens and Ancient Egypt - Did the Aliens Build ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-06-07, 01:07   #1 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan
Tko je izgradio piramide prastarog Egipta???

Neki ljudi misle da su ih izvanzemaljci izgradili:

Aliens built the pyramids

Aliens and Ancient Egypt - Did the Aliens Build the Pyramids? - Google Video

The Great Pyramids Built By Aliens Or Egyptians?

Tada nisu dizalice postojale (barem još nije otkriveno), a tko bi od njih podigao stijenu od 20 tona??? To bi i danas pretstavljalo problem za izgraditi. Isto tako napravljene su u preciznim mjerama, što nikako nije slučajnost..

Ja mislim da obični ljudi ovo nisu napravili. Koja su vaša mišljenja? Što vi mislite tko ih je izgradio? Neke od činjenica na prvom sajtu su zbilja zapanjujuće (ako su istinite).
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 01:10   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju
Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta???

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
Tko je izgradio piramide prastarog Egipta???
Prastari Egipćani.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 01:16   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-04-07
Godina: 18
Poruka: 1,628
Eleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavan

Ma da sad bi oni nama došli na zemlju gradit piramide!
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 01:19   #4 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

A kako su onda ti prastari Egipćani, koju su značajno slabije razvijeni bili od današnjih ljudi, podigli stijene koje teže 2 tone > do vrha piramide? A onda nisu ni kotač imali.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 01:24   #5 (permalink)
prof. Foruma

Eleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavan

Bili su jaaaaaaaaaaaaaaaaaaakiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A imali su nešto,nisu se piramide gradile 6 mjeseci ko zgrade danas,nego godinama!
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 01:24   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Nisam ice stvarno nikako kompetentan da to objašnjavam , ali sjećam se da je nedavno bio neki dokumentarac na National Geographicu gdje su ljudi sve detaljno objasnili , čak i rekonstruirali podizanje i namještanje blokova bez pomoći moderne tehnologije. Na nesreću (ili sreću) za vrijeme dokumentarca preko puta mene je sjedila plavuša čiji je obim poprsja zauzeo sav ograničeni kapacitet mog mozga pa nisam bio u mogućnosti zapamtiti detalje tog graditeljskog podhvata.
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 02:00   #7 (permalink)
prof. Foruma

Ma i ja sam to gledala,kakvi vanzemaljci!
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 07:05   #8 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,103
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

jedan znanstvenik je ponudio odličnu teoriju kako su mogli vući uz rampe koje su gradili oko piramida, inače dokazano je i da ih nisu gradili robovi jer je otkriven skoro cijeli grad kraj piramida i po ostatcima hrane koju su jeli se vidi da su imali i riba i vina i datulja i mesa za jesti, što naslućuje da su ih gradili dobrovoljno, jednostavno nacrtajte si krug i njega ucrtajte kocku, onaj ostatak kruga van kocke napravili su egipćani od drveta i tako su stavljali na kamene blokove, a u sredinu bi namatali dva komada užeta u kontrasmjerovima i vikli, slično sistemu jojoa, u biti su dobili dva točka sa kockastom kamenom osovinom, ili sa užetom još sličnije velikoj špuli.

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 08:05   #9 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,895
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Baš sam se mislio da ćeš reći da nisi nikog ugnjetavao
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 09:07   #10 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,498
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Ako netko zna kako su izgrađene onda je to Pharaoh

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: egipta, izgradio, piramide, prastarog, tko

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111