| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? u Znanost forumu; pa robovi nisu gradili piramidu jer su pronadeni grobovi graditelja piramida a robovi ja nisu tako pokapani nego slobodni egipcani. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #91 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 09-12-07 Godina: 23
Poruka: 342
![]() | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? pa robovi nisu gradili piramidu jer su pronadeni grobovi graditelja piramida a robovi ja nisu tako pokapani nego slobodni egipcani. a sta se tice ko je sagradia egipcani ili neki prije postoje sumnje. prva stvar kad je kod materijala rijec granit je jako cvrst materijal da se ne zna kako su egipcani imali alat odnosno pile koje su ga mogle rezat i obradivat, druga stvar pronadena su ostecenja od vode na sfingi a kako kazu mogu bit jedino od prije 10 000 godina i sve prije toga, a mozda su sve to pizdarije
__________________ Odabrao Dželo Hadžiselimović, prevela Neda Ritz, tekst čitao Miljenko Kokot, tonski obradio... |
| | |
| | #93 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-04-08 Lokacija: split
Poruka: 219
![]() | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? i kad su sagradili piramide u egiptu, onda su trknili jedan čas u južnu ameriku i tamo malo gradili, par tisuća godina, a poslin toga mali izlet u kinu i sagradiše veliku bijelu piramidu pinku veću od onih u egiptu, i sve sa špagon i deblima, malo nasipali, pa skidali pa nadograđivali i eto ti piramida |
| | |
| | #94 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 12-05-08
Poruka: 21
![]() | Citat:
Vidim da sve okrenete na dobar vic!! ![]() Ali probajmo svi zajedno malo ozbiljnije razmotriti temu i vidjeti činjenice svojom glavom a ne onih koji su ih pisali(mislim na Egiptologe i razne arheologe,lingviste...) Zadnje što znam t.j. zadnji stav naučnika je da su piramide sagrađene oko 2600-2500 g pr.n .e ili prije krista(kako god hoćete) E sada neki koji nisu manje učeni od klana naučnika t.j. samostalni istraživači (da trenutno ne nabrajam imena ali ako bude to netko tražio hoću ) daju piramidama iz nekih drugih razloga i preko 10000 god (npr erozia kamena na sfingama)!!E sada bih ja probao svojom glavom ,ali da mi i vi pomognete u tome (nadam se ) bez zezanja .Dakle prije 4500 godina,naučih na povijesti a i iz kasnijih čitanja nekih knjiga Egipćani počeli graditi Keopsovu piramidu . STOP !! Da vidimo prvo tko su bili ti Egipćani prije 4500 god! Dakle Egiptolozi kažu Egipat ima oko 3100 g povijesti(bar one koji oni poznaju ) ,pa zato kažu da se čovijek koji se naselio duž rijeke Nil morao prilagoditi uvijetima okoline organizirajući život na nov način ,u vrlo rascjepkanim društvenim zajednicama. I tako nastaju dvije države Donjoegipatska i Gornjeegipatska ,koje se kasnije ujedinjuju u jednu državu pod vlašću jednog vladara(Menes,prema Manetonu) koji u povijest ulazi kao prvi u nizu vladara-smrtnika nakon božanskih dinastija (ono podcrtano dobro zapamtite trebat će nam kasnije) !Sada da ne bi odugovlačili sa povijesću( one nebitne stvari ) da mi odmah skočimo na Keopsa,Kefrena i Mikerina. E oni su nam važni zbog piramida ,a usput oni su prema papirusu Westcar prva troica vladara V. dinastije (znači od 2500 godine na dole) bili su navodno sami potomci točnije sinovi boga RA (boga sunca u Heliopolu) i žene njegova svećenika! E sada nas veoma zanima društveno uređenje ,tehnika kojom raspolažu i vojska tog doba!! Egiptolozi kažu da su imali jako dobro društveno uređenje od pisara,pravnika,obrtnika,nastavnika itd itd! Zanimljivo u samo 500 g postojanja imaju jako dobru društvenu infrastrukturu! S obzirom da su bili obični nomadi kada su došli! I iz dvije države je odjednom nastala jedna sa jako razvijenim gradovima(te gradove možete usporediti sa Rimom iz doba Cezara). A vojska? E to je ono pravo i vrlo važno ,znači oni počinju graditi Veliku piramidu (Keopsovu) za Faraona da bi se on mogao pridružiti ostalim bogovima t.j. svom ocu RA na nebu! Vojska se u to vrijeme sastoji od Nubijskih kopljanika( znači imaju drvena koplja i obično su to plaćenici iz okolnih država) i obično svaki kopljanik nosi sa sobom po 4 ili 5 koplja!Štitova nemaju nikakvih, oklopa na sebi nikakvih, na sebi imaju običnu lanenu krpu oko pojasa(da im pokrije genitalije) i opasni su ko i ovaj smajli !Bar za to doba !Tehnologija : 1. nemaju kotač? (kamene blokove za piramide prenose pomoću oblih stabala postavljajući ih jedno ispred drugog! 2.poznavanje poluge 3.lončarija izvaljana kao i danas (spominje se lončarsko kolo)? U tekstu u kojem se spominje lončarsko kolo je književni tekst koji stavljaju u to doba a pisan je od Ipu-ura koji se žali na političku situaciju tog vremena! U istom tekstu stoji i ovo:"Zemlja se okreće poput lončarskog kola"(znaju da se zemlja vrti oko osi ?)za nas je tisuću godina bila ravna ploča!! Inače jako politički nemirno vrijeme opisano u tekstu!! 4.obrada zemlje (najvjerojatnije kamena ili drvena motika bakar i kositar su premekani) 5.obrada kamena ?? Inače zanimljivo je da tvrde da se do pete dinastije nisu radile piramide nego hramovi! Tako se spominje i hram faraona Đosera iz III dinastije koji je napravljen od bijelog kamena(arhitekt Imhotep ) iako je poznato da se kao građevni materijal do tog vremena koristilo samo drvo i cigla? Za sada toliko nastavit ću drugi dan!!
__________________ http://ninjarijeka.croatia-city.com | |
| | |
| | #95 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? Što se mene tiće vanzemaljci su došli i sagradili piramide za ljude. Stari egipćani svoje bogove prikazuju u obliku čovjeka sa orlovom glavom (ako se ne varam) dakle to mora imat neke veze sa vanzemaljcima jer sumnjam da bi netko došao i počeo crtat bezveze takvo što. Blokove od dvije tone se nisu mogle podizat ničim, neznam odakle egipćanima poluge i od čega bi one bile napravljene da se takvo što sagradi. Vanzemaljci na djelu, drugog objašnjenja nema. |
| | |
| | #96 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-04-08 Lokacija: split
Poruka: 219
![]() | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? ruku na srce, neznam kako su sagrađene piramide, ni Egipatske, ni Majanske, ni Kineske, ali znam da se Dioklecijanova palača gradila 10 godina i da je tehnički daleko jednostavnija od piramida, ali je tribalo 10 godina, ne mogu prihvatiti da su piramide sagrađene konopom, polugom i drvenim trupcima, izgradnja je bila daleko zahtjevnija i matematički kompliciranija, iz tog razloga pretpostavljam da je prste umiješao netko stručniji |
| | |
| | #97 (permalink) |
| next best thing | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? mislim da, a to nam fizika redovito dokazuje, da nam (ljudskoj rasi) još puno toga nije poznato. Mislim da ćemo se jednog dana sjećati ere motora sa unutarnjim sagorijevanjem kao jednog mračnog perioda povijesti, čisti i drugi izvori energije su budućnost, a kada njih istinski počnemo iskorištavati možda nam budu jasniji principi gradnje piramida. Naša povijest nije tako kratka kao što mislimo, problem su materijalni dokazi koji ostaju kratko prezervirani, tako da možemo naći dokaze o civilizacijama koje su bile unazad "kratkog" perioda, i dok znanstvenici danas govore da u to vrijeme su ljudi bili jedva poznavali kamene sjekire, npr. za nekih 50000 godina u budućnost, ukoliko bi se dogodila kakva apokalipsa danas, neki budući znanstvenici bi u amazoni pronašli ostatke plemena koje su se služile kopljima i puhaljkama, jako malo znamo o našoj povijesti na ovoj planeti, jako malo.
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... Živio Maliktintilinić, živjela odjeb revolucija - "Ne dam kite" |
| | |
| | #98 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 09-12-07 Godina: 23
Poruka: 342
![]() | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? Citat:
__________________ Odabrao Dželo Hadžiselimović, prevela Neda Ritz, tekst čitao Miljenko Kokot, tonski obradio... | |
| | |
| | #99 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? @mate_jeb@te samo sam dao svoje mišljenje i teoriju, ne shvaćam ni ja kako su ih uspjeli izgradit ali to ljudska ruka nije mogla napravit jer tehnologije nije imala, tada se sve baziralo na matematici ali nekako sumnjam da su ljudi bili toliko pametni da bi usred pustinje počeli računat matematiku i sve one jednadžbe. vjerujem u vanzemaljce i nimalo se ne dvojim da su nas već posjetili i ostavili svoje trage ovdje, ali mi ipak previše gledamo samo sebe i "boga". |
| | |
| | #100 (permalink) |
| next best thing | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? a može pitanje, Jel vjerujete u levitaciju, ili upravljanje energijom????
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... Živio Maliktintilinić, živjela odjeb revolucija - "Ne dam kite" |
| | |
![]() |
| Tagovi: egipta, izgradio, piramide, prastarog, tko |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:45.

) daju piramidama iz nekih drugih razloga i preko 10000 god (npr erozia kamena na sfingama)!!
) bez zezanja
.
) ,pa zato kažu da se čovijek koji se naselio duž rijeke Nil morao prilagoditi uvijetima okoline organizirajući život na nov način ,u vrlo rascjepkanim društvenim zajednicama. I tako nastaju dvije države Donjoegipatska i Gornjeegipatska ,koje se kasnije ujedinjuju u jednu državu pod vlašću jednog vladara(Menes,prema Manetonu) koji u povijest ulazi kao prvi u nizu vladara-smrtnika nakon božanskih dinastija (ono podcrtano dobro zapamtite trebat će nam kasnije) !
!