Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? u Znanost forumu; da se nadovežem u stilu na temu, šta je starije koka ili jaje, hmm ili je pjevac... mislim da ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-05-08, 14:46   #101 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 21-02-08
Godina: 25
Poruka: 1,473
Agness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono nešto
Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta???

da se nadovežem u stilu na temu, šta je starije koka ili jaje, hmm ili je pjevac...

mislim da je moj dedo Pero sudjelovao u gradnji piramida, vidjela sam mu prašnjave rukavice među starim stvarima
Agness je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 15:34   #102 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 09-04-08
Godina: 33
Poruka: 1,032
Moneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono nešto

je.
da, robovi su gradili piramide. zato su se i gradile 40 - 50 -60 godina, svaki dan par tisuća ljudi i eto rezultata.
a vanzemaljci mogu upast u priču jedino ko idejni začetnici projekta, a i to mi je vrlo klimavo.
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 15:48   #103 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 21-02-08
Godina: 25
Poruka: 1,473
Agness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono nešto

vanzemaljci su sigurno dostavili nacrte za gradnju, a robovi su bili nešto kao sada Nexe grupa... hahah...
e sad se nastavlja dalje, da li su robovi onda išli na obuku kod vanzemaljaca??? sad sam stvarno u brizi
Agness je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 17:46   #104 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 10-01-08
Godina: 23
Poruka: 778
Ineluki se izdvaja iz maseIneluki se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ineluki

Ma tko drugi su gradili piramide nego ljudi. Samo se radi o tehnlogiji koju su ljudi jednostavno zaboravili kroz generacije. Danas kada smo razvijeni za 30 000 godina više od trenutka kada su se gradile piramide i kada si nemožemo sa svojoj logikom protumačiti dizanje masivnih kamena ili točan izračun stranica piramida u centimetar.... Jednostavno to proglasimo ili svjetskim čudom ili djelom vanzemaljaca.

Jedan malen primjer u današnje doba ovog je matematika i pisanje. Tko će od buduće generacije za 10godina pisati na papir ili računati napamet?
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 18:58   #105 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 13-05-08
Godina: 20
Poruka: 77
mentalac
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mentalac

Citat:
Pravi autor: pharaoh Pogledaj Poruke
a može pitanje, Jel vjerujete u levitaciju, ili upravljanje energijom????
vjerujem, zašto nebi vjerovo?
mentalac je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 19:05   #106 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,325
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Sutra bacamo špric na jednu od piramida...bit će gotovo do navečer
Adolon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 20:19   #107 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,290
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

pa postoji teorija po kojoj kamene kugle ili blokovi ili obeliski zrače energiju, ako su time mogli upravljati, vjerujem da im nije predstavljalo problem pomicati blokove i od 100 T.
.....(_/.......)../....
...............(_/......

Živio Maliktintilinić, živjela odjeb revolucija - "Ne dam kite"
pharaoh je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 21:34   #108 (permalink)
Starter

Datum registracije: 12-05-08
Poruka: 21
Ninjarijeka se izdvaja iz mase

Eto preskočim dan ,nedovršim post a oni se dalje nabacuju sa vanzemljacima!!

Ali hajmo polako zašto odmah vanzemaljci!

Dakle Keopsova piramida je velika 146 m(navodno fale 4m zbog vremena koje je proteklo ali to nas manje zanima)

Ostale dvije su manje za oko 50-tak metara!
Blokovi kamena i granita od kojih je građena piramida su teški od 4-20 t

Sve druge piramide kasnije izgrađene nisu više od 60-tak metara!!

Šta je tu ono što mene muči?

Ako su imali tako dobro društveno uređenje,ako su imali jako uspješne i dobre majstore (obrtnike)

Kako to da im je vojska bila tako loše naoružana!!

Zamislite tehnološki napredniju civilizaciju nego starorimsku koja je bila razvijena 2000 godina kasnije!Sa boljom ili jednakom infrastrukturom a vojska im nema ni oklopa,niti najprimitivnijih štitova imaju drvena koplja sa drvenim ili kamenim vrhom!!Ljudi dižu kamene blokove od 4-20 t iz 200 km južnije provincije i dopremaju ih brodovima(navodno) do mjesta gradnje a zatim ih još vuku 20-tak km i onda ih dižu na visinu od 146m!!A sam Keops nikada nije pokopan u njoj !Čovjek je pokopan u 20-tak kilometara daljem mjestu gje su pokopani još mnogi drugi faraoni i svećenici!
To je isto kao da mi danas dižemo nebodere od 500 m a ratujemo sa oružjem iz 15 stoljeća!!
Za primjer je Sumerska civilizacija koja je isto bila jako razvijena kao i egipatska i starija od iste za 1000 godina
koja je isto podizala hramove slične piramidama samo sa tupim završetkom kao i Majanske !

Još jedna zanimljivost je da su one Majanske nastale približno isto vrijeme kada i Keopsova a da se nikada nisu vidjeli!!

Ja mislim da ih je sagradila neka starija i razvijenija civilizacija prije 10 000 godina koja je uništila samu sebe ili nestala u nekoj prirodnoj katastrofi koja se tada desila!!

Piramide su ostale baš iz razloga jer su masivne i građene od jakih prirodnih materijala!
Ninjarijeka je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 21:35   #109 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 09-04-08
Godina: 33
Poruka: 1,032
Moneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono neštoMoneypenny ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Adolon Pogledaj Poruke
Sutra bacamo špric na jednu od piramida...bit će gotovo do navečer
samo ako će bosanci bit u na skeli. drugima ne vjerujem.
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 22:05   #110 (permalink)
Starter

Datum registracije: 12-05-08
Poruka: 21
Ninjarijeka se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Moneypenny Pogledaj Poruke
samo ako će bosanci bit u na skeli. drugima ne vjerujem.

Ne mogu bosanci zauzeti su otkopavanjem svoje piramide zbog tehničke pogreške pri izgradnji!

Tehnička pogreška je bila: Bosanac arhitekta školovan u Sloveniji!!
Ninjarijeka je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: egipta, izgradio, piramide, prastarog, tko

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113