Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Ninjarijeka Ja mislim da ih je sagradila neka starija i razvijenija civilizacija prije 10 000 godina koja ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-05-08, 22:12   #111 (permalink)
Black Tattoo

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 6,509
Sahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sahataba
Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta???

Citat:
Pravi autor: Ninjarijeka Pogledaj Poruke
Ja mislim da ih je sagradila neka starija i razvijenija civilizacija prije 10 000 godina koja je uništila samu sebe ili nestala u nekoj prirodnoj katastrofi koja se tada desila!!

Piramide su ostale baš iz razloga jer su masivne i građene od jakih prirodnih materijala!
nema logike, 10000 godina je prevelik period i vidile bi se prevelike razlike u eroziji kamena (onaj dio za koji si na pocetku reka da je manje vazan)
I won't change to fit your plan, Take me as I am
Sahataba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 22:28   #112 (permalink)
Starter

Datum registracije: 12-05-08
Poruka: 19
Ninjarijeka se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Sahataba Pogledaj Poruke
nema logike, 10000 godina je prevelik period i vidile bi se prevelike razlike u eroziji kamena (onaj dio za koji si na pocetku reka da je manje vazan)

Vrh piramide je uništen iz drugog razloga a ne erozija!!
Piramida je bila uredu sve negdje do prije 1000 godina!
Zato jer su stranice bile uglačane posebnim kamenom kao mramor!Te iste ploče su tada ukradene tj skidane sa piramida i ugrađene po mnogim bogatijim kućama u Alexandriji gdje stoje i danas!

Zanimljivo je to što su te iste ploče davale takav odbljesak da se vidjelo 200 km dalje u izraelskim planinama!
Ninjarijeka je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 22:37   #113 (permalink)
Black Tattoo

Sahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobar

al ne govorimo o jednoj nego o vise piramida... + u drugim krajevima svjeta, kao sto si sam reka

a i nailazi se na razlicite nacine gradnje
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 22:44   #114 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,105
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

Citat:
Pravi autor: Ninjarijeka Pogledaj Poruke
Vrh piramide je uništen iz drugog razloga a ne erozija!!
Piramida je bila uredu sve negdje do prije 1000 godina!
Zato jer su stranice bile uglačane posebnim kamenom kao mramor!Te iste ploče su tada ukradene tj skidane sa piramida i ugrađene po mnogim bogatijim kućama u Alexandriji gdje stoje i danas!

Zanimljivo je to što su te iste ploče davale takav odbljesak da se vidjelo 200 km dalje u izraelskim planinama!

da, ovo je istina, to sam čitao, arapi su krali bijeli mramor za svoje kuće.

mada prije 12000 godina je bilo erozija, što je dokazano na Sfingi (preporučam pogledati dokumentarac Mistery Of The Sphinx) gdje su vrlo jednostavno geolozi dokazali da su pore koje su na tijeli (ne glavi) sfinge mogle nastati jedino curenjem vode odozgor, a područje u kojem je sfinga je bilo obilnijih kiša ali 10000 b.c., što objašnjavaju dodatno da je erozija dodatno istrošila glavu sfinge za koju pretpostavljaju da je bila ustvari lavlja glava, jer današnja glava sfinge je neproporcionalna sa ostatkom tijela, a kasnija suša i pijesak su zatrpali sfingu ostavivši samo glavu van pijeska koja je dodatno trošena pijeskom i vijetrom još više istrošena. Zadnji udar su dali Faraoni iz doba gradnji piramida, koji su istrošenu glavu dali preklesati u današnji oblik, koji gotovo da nema erozivnih crta kao ostatak tijela sfinge.

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 22:45   #115 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: Sahataba Pogledaj Poruke
al ne govorimo o jednoj nego o vise piramida... + u drugim krajevima svjeta, kao sto si sam reka

a i nailazi se na razlicite nacine gradnje
Spomenuo sam to jer tako naučnici tvrde da su u isto vrijeme nastale(a ne ja)!!!
Ja ti ponovo govorim da je najvjerojatnije da je Keopsova građena prije 10000 tisuća godina isto kao i Sfinga!!!
Ninjarijeka je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 22:48   #116 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: pharaoh Pogledaj Poruke
da, ovo je istina, to sam čitao, arapi su krali bijeli mramor za svoje kuće.

mada prije 12000 godina je bilo erozija, što je dokazano na Sfingi (preporučam pogledati dokumentarac Mistery Of The Sphinx) gdje su vrlo jednostavno geolozi dokazali da su pore koje su na tijeli (ne glavi) sfinge mogle nastati jedino curenjem vode odozgor, a područje u kojem je sfinga je bilo obilnijih kiša ali 10000 b.c., što objašnjavaju dodatno da je erozija dodatno istrošila glavu sfinge za koju pretpostavljaju da je bila ustvari lavlja glava, jer današnja glava sfinge je neproporcionalna sa ostatkom tijela, a kasnija suša i pijesak su zatrpali sfingu ostavivši samo glavu van pijeska koja je dodatno trošena pijeskom i vijetrom još više istrošena. Zadnji udar su dali Faraoni iz doba gradnji piramida, koji su istrošenu glavu dali preklesati u današnji oblik, koji gotovo da nema erozivnih crta kao ostatak tijela sfinge.
Eto da ja ne kucam non stop! Hvala!!
Ninjarijeka je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 22:49   #117 (permalink)
next best thing

pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

danas kada čovijek umre, stave mu nadgrobnu ploču i na njoj napišu ime, a da piramide nidu bile grobnice dokazuje činjenica da, ako su faraoni sebi gradili posljednja počivališta, zašto nisu nigdje napisali "Ovdje počiva" ili "ovo je grob", ne, čak štoviše, neki nisu bili ni pohranjeni u tim "grobnicama", pa ako ih faraoni nisu gradili kao grobnice, zašto su ih gladili, kao ukras, teško vjerovatno. Samo su bili civilizacija koja je živjela kraj tih spomenika neke prethodne civilizacije

Zadnji Uredio pharaoh : 14-05-08 u 22:51.
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 22:51   #118 (permalink)
Black Tattoo

zanimljivi podatci... pokusat cu se malo vise raspitat o temi, jer ovo sto san iznosija je moje misljenje koje se temelji na nekoliko dokumentaraca u kojima su pokazali kako se moze pomocu tadasnjeg materjala i alata izgraditi piramida...
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 23:09   #119 (permalink)
next best thing

evo tko želi čitati o tome više, ovdje ima teorija napretek...ja sam pročitao tek nekoliko...

http://egyptologist.org/discus/messages/8/8.html

pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 09:51   #120 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika nebeski plesač

Datum registracije: 14-04-08
Poruka: 206
nebeski plesač se izdvaja iz mase

pročitao sam da su piramide građene na način, pijesak se topio i lijevao u blokove koji su uz pomoć antigravitacijskih uređaja podizani i slagani, ovo je ozbiljno ali ne znam koliko je istinito
nebeski plesač je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: egipta, izgradio, piramide, prastarog, tko

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:08.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111