| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? u Znanost forumu; nije tako bilo ja se sjećam kad su se gradile piramide u egiptu da su na natječajima za izvođača radova ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #121 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 02-07-08 Godina: 24
Poruka: 518
![]() | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? nije tako bilo ja se sjećam kad su se gradile piramide u egiptu da su na natječajima za izvođača radova obično posao dobijali bosanci a oni su gradili piramide tako što klesali velike kamene blokove i sistemom pješčane staze vukli te blokove i pomoću poluge ih postavljali |
| | |
| | #123 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 09-11-06 Lokacija: Ri Godina: 17
Poruka: 4,298
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? ![]() što li te samo dovelo do ovoga jedinstvenog zaključka
__________________ Forever and Ever, We'll follow the boys, Of Man United, The Busby Babes |
| | |
| | #125 (permalink) | |
| Starter | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? Citat:
Moguće je da su i piramnide pravljene grubom silom, ali (po meni) malo vjerovatno. pogotovu što se stiče utisak da se nije štedilo pri izradi. Ja bih ozbiljno promislio da li ću dizati 102 ili 105 blokova od po par tona. A ako su to kamenčići od par kilograma, onda i nije problem. Pa i uloga piramida je problematična. U najmanju ruku mi je sumnjivo da je to samom hir vladara da ga zagrnu u gomilu kamenja. Odgovor na prvi post: Da, zašto bi vanzemaljci došli i nama pravili piramide? Naravno da ne bi, ako su "mali zeleni" nisu "mali glupi zeleni". Ali, zar nije moguće da su ih pravili sebi, naravno ne kao grobnice. | |
| | |
| | #126 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 26-01-08
Poruka: 73
![]() | Re: Tko je izgradio piramide prastarog Egipta??? ma koje su ovo price...piramide su grobnice egipatskih kraljeva...svaki je pocea gradit svoju cin bi odsa na vlast...i gradili su rampe od i stavljali to kamenje na debla(ka kola) i samo su gurali i vukli po onon sistemu sa onin kolutima |
| | |
![]() |
| Tagovi: egipta, izgradio, piramide, prastarog, tko |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:31.