Stranica 2 od 3 PrvoPrvo 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 28

Udar rakete u Mjesec

Raspravljate o temi Udar rakete u Mjesec u Rub Znanosti forumu, dio Znanost foruma; To isto sam se i ja zapitao, a kao odgovor mi je palo na pamet da osoblje iz onog vremena ...

Regularni forumaš Alien Scum Slaughter Champion, Baby Bird Champion, Angel Falls Champion, All Ball Champion, Mortanoid Champion, Armor Cupid Champion, Rat Shooter Champion, A Stitch in Time - Present Champion, Acres of gold Champion, Alien Showdown Champion, Action Fish Champion, Bola Champion, A Stitch in Time - Future Champion, Bezerk Champion, Bombjack 3: Hard Levels Champion, 9 Ball Pool Champion, Bubble Bobble The Rival Champion, Alien Hunter Champion, Alien Bounce Champion, A Game Of 3 Halves Champion, Fish Shooter Champion Avatar od korisnika zbracun
    Datum registracije
    22-07-09
    Poruka
    166
    Liked
    1 times

Re: Udar rakete u Mjesec

To isto sam se i ja zapitao, a kao odgovor mi je palo na pamet da osoblje iz onog vremena više nije aktivno. Neki u mirovini, nakih više nema. Svojevremeno je bila priča da su nešto (nekoga?) vidjeli na tamnoj strani mjeseca i od onda su se prekinuli letovi tamo. Navodno su bili upozoreni da to više ne rade. Pošto je sada u tom programu mlađa garnitura stručnjaka, možda se oglušuju na to ili uopće za to nisu čuli. Tko zna šta je istina.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

Citat Pravi autor: macor Pogledaj Poruke
    oni tek sad ispituju kakvo je tlo, jel pogodno za slijetanje...sve one price da su bili gore mi se cine SF-om, jer je tehnologija kroz tih 50 godina napredovala do neslucenih razmjera, i da zele, mogli bi svaki tjedan sletat na mjesec...
    da, ali na toj strani mjeseca. tamo gdje su se prvi amerikanci spustili - neil armstrong i buzz aldrin - je na drugom mjestu koje se zove more tišine il spokoja, i to je lokacija koja se tada mogla dosta dobro istražiti sa zemlje. svaka takva misija je urnebesno skupa i mislim da američka javnost ne bi poduprijela takve izlete koji se financiraju iz njihovih džepova. uostalom, novac je vladama ( bio) potrebniji za aktualna zbivanja, tj ratove.

a opet, s druge strane, mozda su fakat bili sletili `69. pa su nasli nekaj kaj ih je malo prepalo i kaj javnost nesme saznat pa sad ispituju stvari za eventualni povratak..
    pitanje slijetanja na mjesec je odgovor na hladnoratovsku histeriju koja je vladala tih '50. '60. i '70. godina. rusi su bili velika opasnost za zapad, u americi je svaki građanin mrzio ruse i komuniste. a činjenica da su rusi prvi uspješno odaslali satelit, prvog cucka, prvog muškarca i prvu ženu u svemir amerima nije baš pogodovala i jedini odgovor je bio da oni pod svaku cijenu budu prvi sa čovjekom na mjesecu - što bi utvrdilo tehnološku superiornost amera nad rusima, a bome i ulilo dodatnu injekciju moralne snage prosječnom ameru, jer je eto dio te velike nacije.

to kaj je pravi razlog nebumo nikad saznali, dokumenti su obiljezeni s top secret, i svakih 30 godina se jos produzuje drzanje u tajnosti...pisi ga vrit tak...

što je točan razlog ove svemirske avanture još ne znamo. možda je zbilja neka znanstvena misija u igri, a ne otkrivanje i zauzimanje nekih strateških položaja u svrhu vojnog takmičenja u svemiru..

Regularni forumaš Avatar od korisnika zalive
    Datum registracije
    27-01-09
    Poruka
    332
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Moneypenny Pogledaj Poruke
    što je točan razlog ove svemirske avanture još ne znamo. možda je zbilja neka znanstvena misija u igri, a ne otkrivanje i zauzimanje nekih strateških položaja u svrhu vojnog takmičenja u svemiru..
    a možda su u šumi

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika metal_massacre
    Datum registracije
    27-12-08
    Starost
    18
    Poruka
    3,288
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: zalive Pogledaj Poruke
    a možda su u šumi
    mjesec nema šume

...ili ima
    You can run on for a long time
    Run on for a long time, run on for a long time
    Sooner or later God'll cut you down
    Sooner or later God'll cut you down

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

Citat Pravi autor: zalive Pogledaj Poruke
    a možda su u šumi
    zanimljiva teorija, nije za odbacit idi pa provjeri

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

Ovo je samo radi prestiža u svemirskoj utrci, a da li bude nekaj od tog bumo videli.
    SAMO MORU VIRUJEM!

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika nebeski plesač
    Datum registracije
    14-04-08
    Starost
    48
    Poruka
    501
    Liked
    3 times

Vjerujem da Amerikanci cijelo vrijeme nešto muljaju i rade o svom poslu, a publika kao publika, uvijek željna senzacija, a oni to kvalitetno koriste i globalno prodaju bezvezarije, da ne rečen neku grubu rič.
    điha vjetre
    NASA - nacionalna agencija za skrivanje istine o svemiru

Regularni forumaš Alien Scum Slaughter Champion, Baby Bird Champion, Angel Falls Champion, All Ball Champion, Mortanoid Champion, Armor Cupid Champion, Rat Shooter Champion, A Stitch in Time - Present Champion, Acres of gold Champion, Alien Showdown Champion, Action Fish Champion, Bola Champion, A Stitch in Time - Future Champion, Bezerk Champion, Bombjack 3: Hard Levels Champion, 9 Ball Pool Champion, Bubble Bobble The Rival Champion, Alien Hunter Champion, Alien Bounce Champion, A Game Of 3 Halves Champion, Fish Shooter Champion Avatar od korisnika zbracun
    Datum registracije
    22-07-09
    Poruka
    166
    Liked
    1 times

Nešto je svojevremeno pisano da po nekim proračunima, orbiti i ponašanju mjeseca je mjesec šupalj. Možda su se sada odlučili napraviti ulaz i napraviti kontejner za naše zemaljsko smeće.

Starter Avatar od korisnika nadosradin
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    50
    Liked
    0 times

mozda su samo istrazivali

.l. Avatar od korisnika Vuxs
    Datum registracije
    30-05-06
    Poruka
    11,443
    Liked
    46 times

bom bom mi smo prikaze...bom bom ne trazhi dokaze
    All in all you're just another brick in the wall......

Stranica 2 od 3 PrvoPrvo 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku