Raspravljate o temi Udar rakete u Mjesec u Rub Znanosti forumu, dio Znanost foruma; Zakaj oko svega mora bit neka teorija zavjere? Ja tvrdim da je obicno istrazivanje posrijedi......
@radanus: zato što vlade i političari lažu kad zinu, i zato jer se radi o velikim parama
Naravno,i oko ovoga se stvorila conspiracy theory...žalosno.
When your chips are down,and your highs are low...joyride
'conspiracy theory' iliti teorija zavjere je izraz koji je marketinški iskovan kako bi se svi oni koji ne vjeruju vladama, političarima, službenim tijelima, potrpali u jednu košaru, čudaka i luđaka, i kako bi se svi oni eventualni skloni posumnjati sjetili toga na vrijeme. iz vječne ljudske želje za konformiranjem, i iz ljudske karakteristike da je većini pomalo pretjerano stalo što drugi misle o njima, ovo doista funkcionira. pa dobar dio ljudi počne razmišljati 'to je teorija zavjere, time se bave paranoici i drugi luđaci, a ja nisam paranoik, ja sam normalan, dakle ne vjerujem, odbacujem dalje svaku pomisao'. da bi se postigao taj sklop razmišljanja, dovoljno je mahnuti izrazom 'teorija zavjere'
na taj način se stvara društvo ljudi koji su pretežno hendikepirani u razmišljanju, jer ih je društvo na zgodan način usmjerilo kako treba razmišljati i kome treba bespogovorno vjerovati. tim istim političarima to upravo odgovara. lakše je vladati glupima nego pametnima. zato, ono što se kaže službeno je istina, samo istina, i ništa drugo nego istina. poželjno je ponavljati izrečene slogane kao da se radi o mantri, doprinosi hipnotičkom učinku instant-istine
Kao što zmija sumnja da je nekad imala noge i mi sumnjamo u -danas nepostoječe-sposobnosti bivših civilizacija.Smjerom evol.ostali smo bez raznih receptora ..Tehnologija je loša zamjena za organe.