| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi vec vidjeno(deja vu/i) u Znanost forumu; Meni se također znaju događati stvari za koje sam već čuo,vidio ili osjetio.Recimo gledat tv i vidim neš... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 23-06-07
Poruka: 1,106
![]() | Re: vec vidjeno(deja vu/i) Meni se također znaju događati stvari za koje sam već čuo,vidio ili osjetio.Recimo gledat tv i vidim nešto za što sam siguran i da sam prije vidio ali to se dogodi jedanput,ili idem gradom pa vidim neke osobe ili nešto drugo što sam već vidio ali se isto dogodi jedanput.Ako ti se pričinilo nešto kao deja vu neće se opet nego stalno nešto drukčije. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,309
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vec vidjeno(deja vu/i) Odgonetnuta tajna deja vua ![]() Evo i članka o tome: Deja vu nastaje zbog kratkog spoja neurona kad u dugoročnu memoriju pokušavamo pohraniti iskustvo slično onome koje je već spremljeno. Zbunjujući osjećaj kako ste već ranije iskusili ono što upravo proživljavate, ustvari je kratak spoj mozga prilikom prebacivanja podataka iz kratkoročnog u dugoročnu memoriju. Prije svega, zato jer u dugoročnom sjećanju već postoji iskustvo slično upravo proživljenom zbog čega se deja vu uglavnom događa u okolini u kojoj provodimo mnogo vremena, poput posla, škole ili doma. Na pokusu s miševima utvrdili su kako je posrijedi zastoj u radu dijela hipokampusa. Osim što su riješili jednu od zagonetaka koja je mučila psihologe, ovo otkriće velik je korak ka liječenju bolesti koje napadaju pamćenje, prije svega Alzheimerove. - Sada kada razumijemo molekularne i stanične putove, moguće je razviti lijekove koji će poboljšati tu vezu - optimističan je Susumu Tonegawa, profesor biologije i neurologije s glasovitog Massachusetts Institute of Technology, koji je predvodio istraživanje. Ništa to je to, ZATVARAJ TOPPIC ![]()
__________________ jebeš potpis u kojem niš ne piše |
| | |
| | #15 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 03-12-06
Poruka: 3,180
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vec vidjeno(deja vu/i) opet nista rijeseno,ja sam sanjala to sjecam se ko dan da bi se mj nakon nasla na tom mjestu zapravo,a nikad nisam bila tamo??! bar ne u ovom zivotu,mozda u proslom.....kako se otkriva sto si bio u proslom zivotu? |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,428
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vec vidjeno(deja vu/i) Događa se i meni. Prije nekoliko dana sam bio u metrou i vidim sisatu plavušu koja izgleda nekako poznato. Nakon pola sata prisjetim se zapravo de je bila u big brotheru (nemojte me krivo shvatiti da gedam bb, ne gledam, ali ova je upala u oko nekako ) |
| | |
| | #19 (permalink) |
| pure Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,863
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vec vidjeno(deja vu/i) ja ne bash...isto bash sam si kontal...ne sječam se snova niti nish..al nekaj kaj se bu dogodilo kak bum ishel nekam tj hodal vani s kim kam,kaj bum rekel..samo jebo ga,skuzhil sam da mi se to događa kad sam pod parom...
__________________ kako došo tako ošo |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-07-07
Poruka: 99
![]() | Re: vec vidjeno(deja vu/i) Meni se to zna dosta puta dogoditi...ali znam da je nemoguce da to sto se događa da je vec bilo...pitala sam mamu sta bi to moglo biti rekla je da misli da sam mozda to vec sanjala isto tako pa mi dolazi...moguce..a i ne mora biti...puno puta znam biti s nekim u nekom prostoru i pricati...odjednom mi dodje ista ta slika kao da se ponavlja... ![]()
__________________ ...Ima nesto vrjednije od zlata, to su tvoje ruke oko moga vrata.Ima nesto sto u tami blista, to je nasa ljubav iskrena i čista... |
| | |
![]() |
| Tagovi: vec, vidjenodeja, vui |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:39.

...Ima nesto vrjednije od zlata, to su tvoje ruke oko moga vrata.Ima nesto sto u tami blista, to je nasa ljubav iskrena i čista...