| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rub Znanosti Raspravljate o temi vražije stope u Znanost forumu; neznam postoji li tema ali neka... prije nekoliko dana citala sam knjigu arthura clarka i nasla sam zanimljivu priću o ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-11-07 Lokacija: Zadar Godina: 15
Poruka: 202
![]() | vražije stope neznam postoji li tema ali neka... prije nekoliko dana citala sam knjigu arthura clarka i nasla sam zanimljivu priću o vražijim stopama...ugl. u jednom gradiću mislim da se zove Devon (engleska) ujutro su stanovnici zatekli gjelo mjesto izgaženo tragovima u obliku kopita...najjednostavniji zaključci su bili da je to napravila neka životinja moguće magarcu pošto su kopita uistinu nalikovala magarećima, no prva neobičnost koja se mogla primijetiti kod otisaka je da su bili poredani u jednoj jedinoj liniji. Dakle ukoliko se uistinu radilo o magarcu, taj bi magarac zasigurno bio atrakcija velikih razmjera, a kao takav ne bi prošao neopaženo, pošto je životinja morala skakati na jednoj nozi da bi ostavila tragove u takvom rasporedu. Nijedna poznata životinja svoje tragove ne bi ostavila u takvoj formaciji. Tragovi su se nalazili posvuda po mjestu, u zaključanim vrtovima kao i otvorenim, na krovovima kuća, kao i olucima, zastali bi pred zidom, no nastavljali bi se iza njega kao da zid, čak i onaj od 4-5 metara - ne predstavlja nikakvu prepreku kretanju. Tragovi su se nastavljali uokolo po krajoliku, prekrivajući stazu dugu čak 160 km. Kako su tragovi bili jasno utisnuti u prošlonoćni snijeg koji je padao oko 23 sata, a prvi pronalasci istih su se dogodili ranom zorom, počinitelj je imao relativno malo vremena da pređe tako veliko područje. Pregaženo je i ušće rijeke Exe, široko 3 km, što je, kao i putanja bez ikakvog smisla, dodatno zakompliciravalo moguća objašnjenja ![]() ![]() ko zna dali je to uopće istina a ovako nekako su izgledlivrazjestope.gif
__________________ svako zasto ima svoje zato a najjace zasto ima svoje najjace zato neumire se slucajno |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 23-01-06
Poruka: 36
![]() | Re: vražije stope Citat:
![]() ![]() | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 09-01-08 Lokacija: Zagreb
Poruka: 21
![]() | Re: vražije stope Pročitao sam tu knjigu još prije 15--ak godina i bitno je napomenuti za vražje stope da Clark navodi činjenice a zaključak o tome tko je napravio takve stope ostavlja čitatelju. Jedno je sigurno, tragovi u snijegun nisu proizvod ljudskih radnji jer to fizički nije moguće bilo napraviti za jednu noć. |
| | |
![]() |
| Tagovi: stope, vrag |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:41.