Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Rub Znanosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rub Znanosti Raspravljate o temi Zivot poslje smrti u Znanost forumu; Također je i dokazano da se u samom trenutku smrti gubi određena kilaža čovjeka (mala- u gramima) što je ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-03-08, 12:09   #21 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-08-07
Godina: 21
Poruka: 368
Radanus se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Radanus
Re: Zivot poslje smrti

Također je i dokazano da se u samom trenutku smrti gubi određena kilaža čovjeka (mala- u gramima) što je također neobjašnjivo i bas nema logike s moje strane jer duša nije materijalna, ali je dokazano.

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Zar su ljudi energija?? U kojem smislu ima veze energija sa smrću... gubi se toplinska energija, hladi se čovjek i sl... misliš da je duša energija??
Ja vjerujem da u trenutku smrti određeni tip energije napušta tijelo i živi nakon smrti tijela što se može protumaciti kao duša, da!
No ako ne vjerujes u te stvari onda se zajedno sa znanošću i fizičkim dokazima zaustavljas kod onog ''gubi se toplinska energija, hladi se čovjek'', odnosno smrt je kraj.
Bilo kako bilo to podrucje ce uvijek ostati znanstveno nedokazano i bit je u tome da li vjerujes i ne- vjerovanje.
Radanus je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-03-08, 12:18   #22 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,482
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: Radanus Pogledaj Poruke
Ja vjerujem da u trenutku smrti određeni tip energije napušta tijelo i živi nakon smrti tijela što se može protumaciti kao duša, da!
No ako ne vjerujes u te stvari onda se zajedno sa znanošću i fizičkim dokazima zaustavljas kod onog ''gubi se toplinska energija, hladi se čovjek'', odnosno smrt je kraj.
Bilo kako bilo to podrucje ce uvijek ostati znanstveno nedokazano i bit je u tome da li vjerujes i ne- vjerovanje.
Pa pitam zbog čega misliš da se Zakon očuvanja energije odnosi na gubitak duše, ako misliš da duša nije nešto materijalno tj. postojeće, već nešto apstraktno.
Pitanje je zbog čega misliš da energija nije materijalna pojava. Postoji, opipljiva je, ima efekat... po meni energija nije nešto apstraktno.
A "energija" koja opstoji nakon smrti se kosi za Zakonom očuvanja energije, jer bi to značilo da se pretvorila iz jednog oblika u drugi, a duša je duša, bila u nama ili izvan nas, ako pretpostavimo da postoji...
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-03-08, 14:40   #23 (permalink)
Regularni forumas

Cuj ja to previse ne gledam sa znanstvenog gledista. Rekao sam da se u trenutku smrti fizički nesto gubi iz tijela ali da to meni nema smisla jer dusa po meni nije materijalna.
Kad sam rekao da je dusa energija nisam mislio na tip energije koji je nama poznat i ''opipljiv''(da se tako izrazim), jer bi onda cijela stvar bila znanstveno objasnjiva.
Ja dusu gledam kao ''određeni tip energije'' samo sa apstraktne strane kako si i sam rekao.
Vjerovanje i znanost po meni nemogu ici zajedno makar ce uvijek biti u konfliktu.
Radanus je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-03-08, 15:34   #24 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,482
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Ma shvaćam... gledam zašto si spomenuo Einsteina i zakon očuvanja energije u konteksu da je duša dio energije koji se ne može izgubiti... očito nisi mislio na taj način, nego imaš svoje subjektivno mišljenje... inače bi tvrdio da je znanstveno dokazivo da duša postoji... a nije...
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-03-08, 18:53   #25 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 620
Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase

Nevjerujem ali se nadam, da postoji nešto bolje.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-03-08, 20:02   #26 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-03-08
Poruka: 27
Shadowh86 se izdvaja iz mase

Ja se nadam da poslije ovog zivota ce biti nistavilo
To me usrecuje i tako se mirim sa smrti
Odgovori sa citatom
Star 27-03-08, 20:25   #27 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Ma shvaćam... gledam zašto si spomenuo Einsteina i zakon očuvanja energije u konteksu da je duša dio energije koji se ne može izgubiti... očito nisi mislio na taj način, nego imaš svoje subjektivno mišljenje... inače bi tvrdio da je znanstveno dokazivo da duša postoji... a nije...
Tako je. Ja sam samo naveo neke znanstvene dokaze odnosno teorije koje pokušavaju dokazati isto sto i ja mislim- da postoji duša. Samo što ja i znanost u tom pogledu ne razmišljamo isto. No bitno je da je rezultat isti.
Radanus je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-03-08, 20:27   #28 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-02-07
Godina: 24
Poruka: 2,621
Nefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavan

pojma nemam......
-and MY way, which is really the WRONG way, only faster!
Nefertiti je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-03-08, 17:44   #29 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 30-12-07
Godina: 27
Poruka: 1,102
bbbtrnje se izdvaja iz masebbbtrnje se izdvaja iz masebbbtrnje se izdvaja iz masebbbtrnje se izdvaja iz mase

Ma ja kad se napijem sam mrtav pijan čovijek a mogu jos uvijek piti - to za mene znaci život poslje pijane smrti

evo kratko i jednostavno a ne znanstvene teorije...

- budi mrtav pijan i jos gutaj alkohol ko svinja i imat ces odgovor na ovu temu

(sala naravno da nebi mislili da sam neki alkic koji pokusava navuc ostale forumase )

Bolje je zbog Parkinsa malo proliti,
nego zbog Alzheimera ne popiti
bbbtrnje je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-03-08, 19:59   #30 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 24
Poruka: 121
poeticni se izdvaja iz mase

Naravno da postoji.. čovjek nije samo nakupina mesa.. već može da voli, da mrzi..
kiša, muk i tama su za nas noćas kraj.."
poeticni je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113